19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebze’de KYK Kayıtları Başladı

Gebze 05.09.2018 - 09:45, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze’de KYK Kayıtları Başladı

Gebze Yurt Müdürü Resul Kotan, “Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlara 3 Eylül Pazartesi başlayacak başvurular, 10 Eylül Pazartesi saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden yapılabilecek.” dedi.

Öğrencilerin öğrenim bilgileri, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) bilgi sistemi üzerinden alınacak. Konu hakkında bilgi veren Gebze Yurt Müdürü Resul Kotan, “Hatalı öğrenim bilgisiyle yapılacak başvurular geçersiz sayılacağı için öğrencilerin e-Devlet'te yer alan öğrenim bilgilerini kontrol etmesi gerekiyor. Öğrenim bilgilerinde yanlışlık olan öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerinde düzeltme yaptırmaları gerekecek. Bilgilerinde yanlışlık olmayanlar ise başvurularını doğrudan gerçekleştirebilecek. İLETİŞİM MERKEZİ HİZMETTE e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile PTT şubelerine giderek ‘e-Devlet’ şifresi alması ya da diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olması gerekiyor. Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruların sonuçlanmasıyla ilgili her tür bilgiye ‘yurtkur.gsb.gov.tr’ internet adresinden ulaşabilecek. Öğrencilerin yaşadığı sorunlara anında çözüm bulmak için KYK Kurumsal İletişim Merkezi, başvuru süresince 7/24 öğrencilerin hizmetinde olacak. Öğrenciler, ‘4441961’ numaralı Kurumsal İletişim Merkezi'nden veya Kurumun resmi Twitter hesabı ‘KYK_DESTEK’ üzerinden de yardım talebinde bulunabilecek.” diye konuştu. KÜBRA AKABALI  
Gebze Yurt Müdürü Resul Kotan, “Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlara 3 Eylül Pazartesi başlayacak başvurular, 10 Eylül Pazartesi saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden yapılabilecek.” dedi.

Öğrencilerin öğrenim bilgileri, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) bilgi sistemi üzerinden alınacak. Konu hakkında bilgi veren Gebze Yurt Müdürü Resul Kotan, “Hatalı öğrenim bilgisiyle yapılacak başvurular geçersiz sayılacağı için öğrencilerin e-Devlet'te yer alan öğrenim bilgilerini kontrol etmesi gerekiyor. Öğrenim bilgilerinde yanlışlık olan öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerinde düzeltme yaptırmaları gerekecek. Bilgilerinde yanlışlık olmayanlar ise başvurularını doğrudan gerçekleştirebilecek.

İLETİŞİM MERKEZİ HİZMETTE

e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile PTT şubelerine giderek ‘e-Devlet’ şifresi alması ya da diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olması gerekiyor. Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruların sonuçlanmasıyla ilgili her tür bilgiye ‘yurtkur.gsb.gov.tr’ internet adresinden ulaşabilecek. Öğrencilerin yaşadığı sorunlara anında çözüm bulmak için KYK Kurumsal İletişim Merkezi, başvuru süresince 7/24 öğrencilerin hizmetinde olacak. Öğrenciler, ‘4441961’ numaralı Kurumsal İletişim Merkezi'nden veya Kurumun resmi Twitter hesabı ‘KYK_DESTEK’ üzerinden de yardım talebinde bulunabilecek.” diye konuştu.

KÜBRA AKABALI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.