Gebze’de Milli Yakıt Teknolojisi Konuşuldu

Gebze 05.03.2018 - 15:15, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Gebze’de Milli Yakıt Teknolojisi Konuşuldu

TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, beraberindeki heyetle birlikte Marmara Bölgesinin en büyük atık yönetim kuruluşu konumunda olan İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç’ı ziyaret etti.

TÜBİTAK MAM Enerji Enstitüsünün uzun yıllardır üzerinde çalıştığı yetkinlik alanlarından oluşan Atıkların verimli bir şekilde bertarafı ve bu atıklardan enerji üretimi, enstitünün bu yetkinliklerini aktarmak ve işbirliği konularını görüşmek üzere TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan ve beraberindeki heyet İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç’ı ziyaret etti. TÜBİTAK MAM Enerji Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Abdulkadir Balıkçı ile İZAYDAŞ ve TÜBİTAK MAM Enerji Enstitüsü yetkililerinin de yer aldığı ziyarette; TÜBİTAK MAM Enerji Enstitüsünün katı atık gazlaştırma ve organik atıklardan elektrik üretimi konusundaki çalışmaları aktarıldı. İŞBİRLİĞİ SAĞLANDI Ziyarette konuşan TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, “Artan şehirleşmenin getirdiği kentsel atıkların enerjiye dönüştürülerek ekonomiye kazandırılması ve böylece çevre kirliliğinin önlenmesi her iki kurumun da stratejik hedef ve çalışmaları arasında bulunuyor. Milli Yakma Sistemleri MAM-İZAYDAŞ teknolojisi ile oluşturulabilir.” dedi. Görüşmede yapılacak işbirlikleri değerlendirilerek mevcut işbirliğinin geliştirilmesi konusunda mutabık kalındı.          
TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, beraberindeki heyetle birlikte Marmara Bölgesinin en büyük atık yönetim kuruluşu konumunda olan İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç’ı ziyaret etti.

TÜBİTAK MAM Enerji Enstitüsünün uzun yıllardır üzerinde çalıştığı yetkinlik alanlarından oluşan Atıkların verimli bir şekilde bertarafı ve bu atıklardan enerji üretimi, enstitünün bu yetkinliklerini aktarmak ve işbirliği konularını görüşmek üzere TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan ve beraberindeki heyet İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç’ı ziyaret etti. TÜBİTAK MAM Enerji Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Abdulkadir Balıkçı ile İZAYDAŞ ve TÜBİTAK MAM Enerji Enstitüsü yetkililerinin de yer aldığı ziyarette; TÜBİTAK MAM Enerji Enstitüsünün katı atık gazlaştırma ve organik atıklardan elektrik üretimi konusundaki çalışmaları aktarıldı.

İŞBİRLİĞİ SAĞLANDI

Ziyarette konuşan TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, “Artan şehirleşmenin getirdiği kentsel atıkların enerjiye dönüştürülerek ekonomiye kazandırılması ve böylece çevre kirliliğinin önlenmesi her iki kurumun da stratejik hedef ve çalışmaları arasında bulunuyor. Milli Yakma Sistemleri MAM-İZAYDAŞ teknolojisi ile oluşturulabilir.” dedi. Görüşmede yapılacak işbirlikleri değerlendirilerek mevcut işbirliğinin geliştirilmesi konusunda mutabık kalındı.

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.