Gebze'de Muhtarlar Günü Kutlandı

Gebze 19.10.2018 - 14:45, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze'de Muhtarlar Günü Kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Gününü dolayısı ile Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi Bahçesi’nde bir tören düzenlendi.

Gebze Muhtarlar Derneği bugün 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutladı. Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi Bahçesi’nde düzenlenen programa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkan Yardımcıları Nilay Ayran, Engin Güzel STK temsilcileri ve muhtarlar katıldı. Muhtarlar Derneği tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı. Ardından program yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile devam etti. Kutlama programında Gebze Kaymakamı Mustafa Güler günün anlam ve önemini belirterek kısa bir konuşma yaptı. KÖPRÜ VAZİFESİ Kaymakam Güler konuşmasında, “Muhtarlar ülkemizde yerel demokrasinin temel taşı ve en eski örnekleridir. Bu kıymetli müessese varlığını ve faaliyetlerini 1829 yılından itibaren başarı ile sürdürmektedir. Devletimizin tüm kurumlarını temsil eden muhtarlarımız halk ile devlet arasında köprü vazifesini üstlenmektedir. 2015 yılında çıkarılan genelge ile 19 Ekim tarihi ‘Muhtarlar Günü’ olarak kutlanmaktadır. DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞI Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Muhtarların toplumdaki öneminde ithafen ‘Muhtarlar demokrasinin temel taşıdır.’ diyerek bu kurumun önemini açıkça ifade etmiştir. Kamu hizmetlerinin mahallelerimize ulaşmasında kilit rol oynayan muhtarlar vazifelerini fedakârca yerine getirmektedir. Seçimle iş başına gelen muhtarlarımız çağdaş kamu yönetimi anlayışının gereği olan katılımcılığın sağlanmasında da önemli bir görevi yerine getirmiş olmaktadır. TEŞEKKÜR EDERİM Devletimizin mahallelerde ki temsilcisi olan muhtarlarımız halkımız ile daha fazla hemhal olmak, halkın ihtiyaç, talep ve problemlerini yetkili makamlara iletmek konusunda çalışmalarına ara vermeden yedi gün yirmi dört saat devam etmek durumundadır. Vazifelerini sevgiyle ve fedakarca yerine getiren tüm kıymetli muhtarlarımızın ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’nü’ kutluyor, görevi başında şehit olan ve bu müesseseye hizmet edip ebediyete uğurladığımız tüm muhtarlarımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi
19 Ekim Muhtarlar Gününü dolayısı ile Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi Bahçesi’nde bir tören düzenlendi.

Gebze Muhtarlar Derneği bugün 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutladı. Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi Bahçesi’nde düzenlenen programa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkan Yardımcıları Nilay Ayran, Engin Güzel STK temsilcileri ve muhtarlar katıldı. Muhtarlar Derneği tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı. Ardından program yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile devam etti. Kutlama programında Gebze Kaymakamı Mustafa Güler günün anlam ve önemini belirterek kısa bir konuşma yaptı.

KÖPRÜ VAZİFESİ

Kaymakam Güler konuşmasında, “Muhtarlar ülkemizde yerel demokrasinin temel taşı ve en eski örnekleridir. Bu kıymetli müessese varlığını ve faaliyetlerini 1829 yılından itibaren başarı ile sürdürmektedir. Devletimizin tüm kurumlarını temsil eden muhtarlarımız halk ile devlet arasında köprü vazifesini üstlenmektedir. 2015 yılında çıkarılan genelge ile 19 Ekim tarihi ‘Muhtarlar Günü’ olarak kutlanmaktadır.

DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞI

Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Muhtarların toplumdaki öneminde ithafen ‘Muhtarlar demokrasinin temel taşıdır.’ diyerek bu kurumun önemini açıkça ifade etmiştir. Kamu hizmetlerinin mahallelerimize ulaşmasında kilit rol oynayan muhtarlar vazifelerini fedakârca yerine getirmektedir. Seçimle iş başına gelen muhtarlarımız çağdaş kamu yönetimi anlayışının gereği olan katılımcılığın sağlanmasında da önemli bir görevi yerine getirmiş olmaktadır.

TEŞEKKÜR EDERİM

Devletimizin mahallelerde ki temsilcisi olan muhtarlarımız halkımız ile daha fazla hemhal olmak, halkın ihtiyaç, talep ve problemlerini yetkili makamlara iletmek konusunda çalışmalarına ara vermeden yedi gün yirmi dört saat devam etmek durumundadır. Vazifelerini sevgiyle ve fedakarca yerine getiren tüm kıymetli muhtarlarımızın ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’nü’ kutluyor, görevi başında şehit olan ve bu müesseseye hizmet edip ebediyete uğurladığımız tüm muhtarlarımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.