19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

GEBZE’DE O MAHALLELERE 34 KM ALTYAPI

Gebze 11.02.2016 - 11:15, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

GEBZE’DE O MAHALLELERE 34 KM ALTYAPI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Gebze ilçesinin kırsal kesimde yer alan Mollafenari, Cumaköy ve Denizli mahallelerinin içmesuyu ve kanalizasyon altyapısını yeniliyor.Organize sanayi bölgeleri ile birlikte hızla gelişen üç mahallede toplam 34 km uzunluğunda içmesuyu ve kanalizasyon altyapısı ile 500 m3 kapasiteli betonarme su deposu inşa edilecek. Kocaeli genelinde 8 bin 650 km uzunluğunda içmesuyu,5 bin 650 km uzunluğunda kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısı işleten İSU Genel Müdürlüğü, yatırım programı kapsamında yatırımlarını sürdürüyor. Sürekli gelişen sanayileşme ve buna bağlı olarak oluşan nüfus artışı ile birlikte bazı bölgelerde mevcut  altyapı yetersiz kalıyor. Ekonomik ömrünü tamamlayan altyapı hatları ile birlikte içmesuyunda kayıp ve kaçakların azaltılması için yeni altyapılar yapılıyor. Yatırım programı kapsamında Kocaeli genelinde arıtma tesisleri, altyapı hatları ve dere ıslahları için 36 ayrı projenin inşaat çalışmalarını sürdüren İSU, Gebze ilçesinin Mollafenari, Cumaköy ve Denizli mahallerinin altyapısını yenileme çalışmalarına bir süre önce başladı. Organize Sanayi Bölgeleri ile birlikte sanayileşmenin yoğun olduğu üç mahallede toplam 34 km içmesuyu ve kanalizasyon hattı yenilenecek ve Mollafenari’de 500 m3 hacimli betonarme su deposu yapılacak. Denizli ve Mollafenari mahallelerinde içmesuyu ve kanalizasyon boru döşeme çalışmaları devam ediyor. Yapılan çalışmalarda şimdiye kadar iki mahallede toplam 8 km kanalizasyon ile 2 km içmesuyu hattı yapıldı. Bir yıl sürecek projenin bitmesi ile birlikte bölgenin altyapı problemleri giderilerek sağlıklı altyapıya kavuşacak. Proje, 4 milyon TL’ye mal olacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Gebze ilçesinin kırsal kesimde yer alan Mollafenari, Cumaköy ve Denizli mahallelerinin içmesuyu ve kanalizasyon altyapısını yeniliyor.Organize sanayi bölgeleri ile birlikte hızla gelişen üç mahallede toplam 34 km uzunluğunda içmesuyu ve kanalizasyon altyapısı ile 500 m3 kapasiteli betonarme su deposu inşa edilecek.

Kocaeli genelinde 8 bin 650 km uzunluğunda içmesuyu,5 bin 650 km uzunluğunda kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısı işleten İSU Genel Müdürlüğü, yatırım programı kapsamında yatırımlarını sürdürüyor. Sürekli gelişen sanayileşme ve buna bağlı olarak oluşan nüfus artışı ile birlikte bazı bölgelerde mevcut  altyapı yetersiz kalıyor. Ekonomik ömrünü tamamlayan altyapı hatları ile birlikte içmesuyunda kayıp ve kaçakların azaltılması için yeni altyapılar yapılıyor.

Yatırım programı kapsamında Kocaeli genelinde arıtma tesisleri, altyapı hatları ve dere ıslahları için 36 ayrı projenin inşaat çalışmalarını sürdüren İSU, Gebze ilçesinin Mollafenari, Cumaköy ve Denizli mahallerinin altyapısını yenileme çalışmalarına bir süre önce başladı. Organize Sanayi Bölgeleri ile birlikte sanayileşmenin yoğun olduğu üç mahallede toplam 34 km içmesuyu ve kanalizasyon hattı yenilenecek ve Mollafenari’de 500 m3 hacimli betonarme su deposu yapılacak.

Denizli ve Mollafenari mahallelerinde içmesuyu ve kanalizasyon boru döşeme çalışmaları devam ediyor. Yapılan çalışmalarda şimdiye kadar iki mahallede toplam 8 km kanalizasyon ile 2 km içmesuyu hattı yapıldı. Bir yıl sürecek projenin bitmesi ile birlikte bölgenin altyapı problemleri giderilerek sağlıklı altyapıya kavuşacak. Proje, 4 milyon TL’ye mal olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.