19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebze’de pazarlar hangi gün kurulacak!

Gebze 05.05.2020 - 12:25, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gebze’de pazarlar hangi gün kurulacak!

Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçedeki semt pazarlarında denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelgenin ve Kocaeli İl ile Gebze İlçe Umumi Hıfzıssıhha kurullarının almış olduğu kararlarının ardından Covıd-19 salgınının yayılmasını önlemek, vatandaşların sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek için semt pazarlarında denetimlerini sürdürüyor. KURALLARA UYMAYANLARA YASAL İŞLEM UYGULANIYOR Zabıta Müdürlüğü Pazar servisi ekipleri, semt pazarlarının giriş ve çıkışlarına demir bariyer koyarak 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların pazar içerisine alınmayacağı konusunda kontrolü sağlayıp, pazar girişinde dezenfektan standı kuruyor. Zabıta ekipleri ayrıca vatandaşlara ve esnaflara düzenli olarak maske dağıtıyor. Pazarcılara genelge kapsamında maske ve eldiven takmaları, kişisel hijyen kurallarına uymaları, yoğunluğu dağıtmak için tezgâhlar arası 3 metre kuralının ihlal etmemeleri, ambalajsız satılan yaş sebze ve meyvelerin tüketicilere temas edilmeden doğrudan pazarcı esnafı tarafından hijyen kurallarına dikkat edilerek poşetlenmesi ve satışının yapılması konusunda uyarılarda bulunan zabıta ekipleri kurallara uymayanlar hakkında da yasal işlem uyguluyor. PAZARLAR CUMA GÜNLERİ KURULMAYA DEVAM EDECEK Pazarlarda denetimlerin aynı yoğunlukta devam edeceğini dile getiren zabıta müdürlüğü yetkilileri hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Cumartesi-Pazar günleri kurulan semt pazarlarının Cuma günleri kurulması uygulamasının devam edeceği bilgisi de verildi.

Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçedeki semt pazarlarında denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelgenin ve Kocaeli İl ile Gebze İlçe Umumi Hıfzıssıhha kurullarının almış olduğu kararlarının ardından Covıd-19 salgınının yayılmasını önlemek, vatandaşların sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek için semt pazarlarında denetimlerini sürdürüyor.

KURALLARA UYMAYANLARA YASAL İŞLEM UYGULANIYOR

Zabıta Müdürlüğü Pazar servisi ekipleri, semt pazarlarının giriş ve çıkışlarına demir bariyer koyarak 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların pazar içerisine alınmayacağı konusunda kontrolü sağlayıp, pazar girişinde dezenfektan standı kuruyor. Zabıta ekipleri ayrıca vatandaşlara ve esnaflara düzenli olarak maske dağıtıyor. Pazarcılara genelge kapsamında maske ve eldiven takmaları, kişisel hijyen kurallarına uymaları, yoğunluğu dağıtmak için tezgâhlar arası 3 metre kuralının ihlal etmemeleri, ambalajsız satılan yaş sebze ve meyvelerin tüketicilere temas edilmeden doğrudan pazarcı esnafı tarafından hijyen kurallarına dikkat edilerek poşetlenmesi ve satışının yapılması konusunda uyarılarda bulunan zabıta ekipleri kurallara uymayanlar hakkında da yasal işlem uyguluyor.

PAZARLAR CUMA GÜNLERİ KURULMAYA DEVAM EDECEK

Pazarlarda denetimlerin aynı yoğunlukta devam edeceğini dile getiren zabıta müdürlüğü yetkilileri hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Cumartesi-Pazar günleri kurulan semt pazarlarının Cuma günleri kurulması uygulamasının devam edeceği bilgisi de verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.