Gebze’de ‘Sanayi-Doktora İşbirliği’

Gebze 31.07.2018 - 17:18, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze’de ‘Sanayi-Doktora İşbirliği’

TÜBİTAK tarafından yayınlanan yeni destek programı ‘2244 Sanayi Doktora Programı’ tanıtım toplantısı Gebze’de gerçekleştirildi.

TÜBİTAK sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının üniversite-sanayi işbirliği ile yetiştirilmesine yönelik Sanayi Doktora Programı Çağrısı açtı. Sanayi Doktora Programı çağrısına yurtiçinde doktora eğitimi veren devlet veya vakıf yükseköğretim kurumları, 6550 sayılı kanun kapsamında yeterlik almış araştırma altyapıları ve özel sektör kuruluşlarının işbirliği ile başvuru yapılabilecek. ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ 5746 sayılı kanun kapsamındaki Ar-Ge/tasarım merkezleri ve teknoparklar bünyesindeki sermaye şirketleri ile özel sektör kuruluşları projeye dâhil olabilecek. Burs-Destek Kapsamı, doktora öğrencilerine burs, proje yöneticisi ve akademik tez danışmanlarına Proje Teşvik İkramiyesi ve özel sektör kuruluş/kuruluşlarına istihdam desteğini içeriyor. Üniversite-Sanayi işbirliğinde bir, Rekabet Öncesi Üniversite-Sanayi işbirliğinde ise en az iki özel sektör kuruluşunun protokole dahil olması gerekiyor. KÜBRA AKABALI
TÜBİTAK tarafından yayınlanan yeni destek programı ‘2244 Sanayi Doktora Programı’ tanıtım toplantısı Gebze’de gerçekleştirildi.

TÜBİTAK sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının üniversite-sanayi işbirliği ile yetiştirilmesine yönelik Sanayi Doktora Programı Çağrısı açtı. Sanayi Doktora Programı çağrısına yurtiçinde doktora eğitimi veren devlet veya vakıf yükseköğretim kurumları, 6550 sayılı kanun kapsamında yeterlik almış araştırma altyapıları ve özel sektör kuruluşlarının işbirliği ile başvuru yapılabilecek.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ

5746 sayılı kanun kapsamındaki Ar-Ge/tasarım merkezleri ve teknoparklar bünyesindeki sermaye şirketleri ile özel sektör kuruluşları projeye dâhil olabilecek. Burs-Destek Kapsamı, doktora öğrencilerine burs, proje yöneticisi ve akademik tez danışmanlarına Proje Teşvik İkramiyesi ve özel sektör kuruluş/kuruluşlarına istihdam desteğini içeriyor. Üniversite-Sanayi işbirliğinde bir, Rekabet Öncesi Üniversite-Sanayi işbirliğinde ise en az iki özel sektör kuruluşunun protokole dahil olması gerekiyor.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.