Gebze’de Stant Açacaklar

Gebze 17.10.2018 - 11:57, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze’de Stant Açacaklar

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Kocaeli Temsilciliği Sema Olgun Kopal 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde Gebze kent Meydanı’nda stant açarak Gebzelilere broşür dağıtacaklarını söyledi.

Her yıl Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından kuruluş yıldönümü olan 16 Ekim’de Dünya Gıda Günü kutlanmaktadır. Dünya Gıda Günü TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Kocaeli Temsilciliği Sema Olgun Kopal yazılı bir basın açıklaması yaptı. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Kocaeli Temsilciliği Sema Olgun Kopal yaptığı açıklamada, “Aslında bir kutlamadan ziyade dünyada yaşanan açlığa dikkat çekmek amaçlanmıştır, Dünya Gıda Günü’yle. Bu yüzden de her yıl farklı bir temayla kutlanan Dünya Gıda Günü’nün bu yılki teması ‘Sıfır Açlık’ olarak açıklanmıştır. Ancak ne yazık ki açlığı önleme konusunda ciddi bir başarıdan söz edemiyoruz. TARIMDA DIŞA BAĞIMLILIK Ülkemizde gıda fiyatlarının her geçen gün artması, üreticimizin üretemez duruma gelmesi gıda ve tarımda dışa bağımlılıktan kaynaklanmaktadır. 2018 yılı Ocak ayında buğday ithalatımız bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 234 oranında artmıştır. Aynı süreler için pirinç ithalatımız yüzde 240, nohut ithalatımız yüzde 175, kuru fasulye ithalatımız yüzde 267 yükselmiştir. Yine soya fasulyesi ithalatımız yüzde 69, ayçiçeği tohumu ithalatımız yüzde 145, pamuk ithalatımız yüzde 41 olmuştur. Sığır ithalatımız yüzde 393, koyun ithalatımız yüzde 580 artmıştır. Sığır eti ithalatında da 29 kat artış olmuştur. Ülkemizde gıda güvenliği ve gıda terörü de geçen yıldan bu yana katlanarak artmıştır. GIDALARIN SAĞLIĞA ZARARLI Tarım Bakanlığında gıda mühendisi istihdamının yetersiz olması, gıda denetimlerinin yeterli ve etkin olarak yapılamaması sonucunu doğurmaktadır. Bu durum gıda zehirlenmeleri, tağşişlerin önünü açmakta, halkın güvenli gıdaya erişimini güçleştirmektedir. Yazılı ve görsel basında gıda hakkında uzman olmayan kişi ve kurumlarca toplumda infiale yol açacak haberler yayılmaktadır. Ambalajlı işlenmiş gıdaların sağlığa zararlı olduğu iddia edilerek halkımız ‘doğal’ ürün adı altında kaynağını bilmediği ürünlere yönlendirilmektedir. PAZAR GÜNÜ STANT AÇACAĞIZ Gıda Mühendisleri Odası Kocaeli Temsilciliği olarak, Dünya Gıda Günü etkinlikleri kapsamında Kocaeli’de çeşitli okullarda güvenli gıda tüketiminin en çok gerektiği çocuklarımıza yönelik gıda güvenliği, gıdalarda tağşiş, bilinçli gıda tüketimi, güvenli ve sağlıklı gıdaya erişim ve gıda terörü konularında bilgilendirme amacıyla etkinlikler düzenledik. Dünya Gıda Günü etkinliklerimizin devamı olarak, 21 Ekim Pazar günü 12.00-14.00 saatleri arasında Gebze Kent Meydanı’nda stant açarak Bilinçli Gıda Tüketimi başlıklı broşürümüzü Gebze Halkına dağıtacağız.” dedi.
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Kocaeli Temsilciliği Sema Olgun Kopal 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde Gebze kent Meydanı’nda stant açarak Gebzelilere broşür dağıtacaklarını söyledi.

Her yıl Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından kuruluş yıldönümü olan 16 Ekim’de Dünya Gıda Günü kutlanmaktadır. Dünya Gıda Günü TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Kocaeli Temsilciliği Sema Olgun Kopal yazılı bir basın açıklaması yaptı. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Kocaeli Temsilciliği Sema Olgun Kopal yaptığı açıklamada, “Aslında bir kutlamadan ziyade dünyada yaşanan açlığa dikkat çekmek amaçlanmıştır, Dünya Gıda Günü’yle. Bu yüzden de her yıl farklı bir temayla kutlanan Dünya Gıda Günü’nün bu yılki teması ‘Sıfır Açlık’ olarak açıklanmıştır. Ancak ne yazık ki açlığı önleme konusunda ciddi bir başarıdan söz edemiyoruz.

TARIMDA DIŞA BAĞIMLILIK

Ülkemizde gıda fiyatlarının her geçen gün artması, üreticimizin üretemez duruma gelmesi gıda ve tarımda dışa bağımlılıktan kaynaklanmaktadır. 2018 yılı Ocak ayında buğday ithalatımız bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 234 oranında artmıştır. Aynı süreler için pirinç ithalatımız yüzde 240, nohut ithalatımız yüzde 175, kuru fasulye ithalatımız yüzde 267 yükselmiştir. Yine soya fasulyesi ithalatımız yüzde 69, ayçiçeği tohumu ithalatımız yüzde 145, pamuk ithalatımız yüzde 41 olmuştur. Sığır ithalatımız yüzde 393, koyun ithalatımız yüzde 580 artmıştır. Sığır eti ithalatında da 29 kat artış olmuştur. Ülkemizde gıda güvenliği ve gıda terörü de geçen yıldan bu yana katlanarak artmıştır.

GIDALARIN SAĞLIĞA ZARARLI

Tarım Bakanlığında gıda mühendisi istihdamının yetersiz olması, gıda denetimlerinin yeterli ve etkin olarak yapılamaması sonucunu doğurmaktadır. Bu durum gıda zehirlenmeleri, tağşişlerin önünü açmakta, halkın güvenli gıdaya erişimini güçleştirmektedir. Yazılı ve görsel basında gıda hakkında uzman olmayan kişi ve kurumlarca toplumda infiale yol açacak haberler yayılmaktadır. Ambalajlı işlenmiş gıdaların sağlığa zararlı olduğu iddia edilerek halkımız ‘doğal’ ürün adı altında kaynağını bilmediği ürünlere yönlendirilmektedir.

PAZAR GÜNÜ STANT AÇACAĞIZ

Gıda Mühendisleri Odası Kocaeli Temsilciliği olarak, Dünya Gıda Günü etkinlikleri kapsamında Kocaeli’de çeşitli okullarda güvenli gıda tüketiminin en çok gerektiği çocuklarımıza yönelik gıda güvenliği, gıdalarda tağşiş, bilinçli gıda tüketimi, güvenli ve sağlıklı gıdaya erişim ve gıda terörü konularında bilgilendirme amacıyla etkinlikler düzenledik. Dünya Gıda Günü etkinliklerimizin devamı olarak, 21 Ekim Pazar günü 12.00-14.00 saatleri arasında Gebze Kent Meydanı’nda stant açarak Bilinçli Gıda Tüketimi başlıklı broşürümüzü Gebze Halkına dağıtacağız.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.