GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Gebze’de suça karışan çocuklar tespit edilecek!

Gebze 20.11.2019 - 09:47, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gebze’de suça karışan çocuklar tespit edilecek!

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler Başkanlığında  “Çocuk Koruma Kanunu” Koordinasyon toplantısı yapıldı. Toplantıda Gebze’de bir yıl içerisinde suça karışan çocukların işlediği suçların tespit edilerek, çocukların suça karışma sebeplerinin tespit edilmesi ve bu nedenlerin önüne geçilmesi amacıyla ilgili kurumlar arasında koordine gerçekleştirilmesi kararı alındı. 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanununa göre Koruyucu ve Destekleyici Tedbir Kararlarının Uygulanması Hakkındaki Yönetmeliğin ilgili maddesinde sayılan Koruyucu Ve Destekleyici Tedbirlerin yerine getirilmesinde kurumlar arası bağlantı, uyum, düzen ve eşgüdüm sağlanmasına yönelik Gebze Kızılay Toplum Merkezinde toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Gebze Kaymakam Mustafa Güler’in başkanlığında Cumhuriyet Savcısı Nuray Yaşar, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı 4. Sınıf Emniyet Müdürü Kemal Akıner, İlçe Jandarma Komutan Vekili Yüzbaşı Ahmet Aksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, ilçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Kadriye Aydemir, İlçe Spor Müdürü Gökhan Yavaşer, İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Köksal Turan, İlçe SYDV Müdürü İpek Çulha,  İlçe Tarım ve Orman Müdür V. Murat Taşdemir, Kütüphane Müdürü Tevhide Buğan, Gebze Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Umur, İlçe Emniyet Müdürlüğünden Başkomiser Özlem Küçükali, Gebze Denetimli Serbestlik Müdür V. Emin Yeşilyurt, İlçe Müftülük Şube Müdürü Veysel Baylan, Fatih Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hüseyin Yavuz Erdoğan, İŞKUR Meslek Danışmanı Tuğba Terzi, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdür V. Sedat Şerefhanoğlu, İlçe Sağlık Müdürlüğünden Psikologlar Bünyamin Avcı ve Uğur Şentürk ile görevli personel katıldı.  MOBİL EKİPLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ DÜZENLENDİ Toplantının öncesinde Kızılay Toplum Merkezi Yöneticisi Fatma Özgüven Çavuş tarafından Toplum Merkezi çalışmaları hakkında sunum yapıldı. Akabinde toplantıda sokakta çalışan-çalıştırılan, dilenen-dilendirilen çocuklar ile ilgili bugüne kadar yapılan iş ve işlemler hakkında görüşülmüş, çocukların sokakta çalışmasının engellenmesi amacıyla oluşturulan Mobil Ekip birimlerinin çalışma saatleri yeniden düzenlendi. SUÇA KARIŞAN ÇOCUKLAR TESPİT EDİLDİ Toplantıda Gebze’de bir yıl içerisinde suça karışan çocukların işlediği suçların tespit edilerek, çocukların suça karışma sebeplerinin tespit edilmesi ve bu nedenlerin önüne geçilmesi amacıyla ilgili kurumlar arasında koordine gerçekleştirilmesi kararı alındı. Okula devam etmeyen Suriye uyruklu çocukların okula kazandırılması konusunda çalışmaların yapılması dile getirilirken, çocuklara ve ailelere mahremiyet eğitimi konusunda doğru bir şekilde bilgi verilmesinin önemi, bunun için kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon yapılması ve eğitim çalışmaları yapılacağı hususları kararlaştırıldı.     

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler Başkanlığında  “Çocuk Koruma Kanunu” Koordinasyon toplantısı yapıldı. Toplantıda Gebze’de bir yıl içerisinde suça karışan çocukların işlediği suçların tespit edilerek, çocukların suça karışma sebeplerinin tespit edilmesi ve bu nedenlerin önüne geçilmesi amacıyla ilgili kurumlar arasında koordine gerçekleştirilmesi kararı alındı.

5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanununa göre Koruyucu ve Destekleyici Tedbir Kararlarının Uygulanması Hakkındaki Yönetmeliğin ilgili maddesinde sayılan Koruyucu Ve Destekleyici Tedbirlerin yerine getirilmesinde kurumlar arası bağlantı, uyum, düzen ve eşgüdüm sağlanmasına yönelik Gebze Kızılay Toplum Merkezinde toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Gebze Kaymakam Mustafa Güler’in başkanlığında Cumhuriyet Savcısı Nuray Yaşar, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı 4. Sınıf Emniyet Müdürü Kemal Akıner, İlçe Jandarma Komutan Vekili Yüzbaşı Ahmet Aksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, ilçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Kadriye Aydemir, İlçe Spor Müdürü Gökhan Yavaşer, İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Köksal Turan, İlçe SYDV Müdürü İpek Çulha,  İlçe Tarım ve Orman Müdür V. Murat Taşdemir, Kütüphane Müdürü Tevhide Buğan, Gebze Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Umur, İlçe Emniyet Müdürlüğünden Başkomiser Özlem Küçükali, Gebze Denetimli Serbestlik Müdür V. Emin Yeşilyurt, İlçe Müftülük Şube Müdürü Veysel Baylan, Fatih Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hüseyin Yavuz Erdoğan, İŞKUR Meslek Danışmanı Tuğba Terzi, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdür V. Sedat Şerefhanoğlu, İlçe Sağlık Müdürlüğünden Psikologlar Bünyamin Avcı ve Uğur Şentürk ile görevli personel katıldı. 

MOBİL EKİPLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ DÜZENLENDİ

Toplantının öncesinde Kızılay Toplum Merkezi Yöneticisi Fatma Özgüven Çavuş tarafından Toplum Merkezi çalışmaları hakkında sunum yapıldı. Akabinde toplantıda sokakta çalışan-çalıştırılan, dilenen-dilendirilen çocuklar ile ilgili bugüne kadar yapılan iş ve işlemler hakkında görüşülmüş, çocukların sokakta çalışmasının engellenmesi amacıyla oluşturulan Mobil Ekip birimlerinin çalışma saatleri yeniden düzenlendi.

SUÇA KARIŞAN ÇOCUKLAR TESPİT EDİLDİ

Toplantıda Gebze’de bir yıl içerisinde suça karışan çocukların işlediği suçların tespit edilerek, çocukların suça karışma sebeplerinin tespit edilmesi ve bu nedenlerin önüne geçilmesi amacıyla ilgili kurumlar arasında koordine gerçekleştirilmesi kararı alındı. Okula devam etmeyen Suriye uyruklu çocukların okula kazandırılması konusunda çalışmaların yapılması dile getirilirken, çocuklara ve ailelere mahremiyet eğitimi konusunda doğru bir şekilde bilgi verilmesinin önemi, bunun için kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon yapılması ve eğitim çalışmaları yapılacağı hususları kararlaştırıldı.     

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.