19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

GEBZE'DE TARTIŞMALARIN ODAĞINDA OTOPARKÇILIK

Gebze 22.07.2015 - 17:03, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

GEBZE'DE TARTIŞMALARIN ODAĞINDA OTOPARKÇILIK

Gittikçe gelişen Gebze’de araç sayısının artması trafik sorunuyla beraber otopark sorununu da gündeme getirdi.

Sanayisiyle ve şehirleşmesiyle adından söz ettiren Gebze, artan nüfusuna oranla aynı hızda artan araç sayısı gün geçtikçe trafik ve otopark sıkıntılarını da ortaya çıkardı. Gebze de boş arazileri kullanan ve herhangi bir yetkisi ve belgesi olmayan bazı otoparkçılar ise bu sorunu ticari bir kazanıma dönüştürdü. Birçok yerde gördüğümüz otoparkçıların büyük bir kısmının yetkisi olmadan boş arazileri değerlendirip ‘ücretli otopark’ alanı haline getirmesi akıllara yakın zamanda Başkent Ankara’da meydana gelen otopark kavgasını akıllara getirdi. Hatırlayacağınız üzere Ankara’da da artan araçlar nedeniyle sorun haline gelen otopark sıkıntısını, yetkisi olmamasına rağmen bazı yol ve kaldırımları işgal eden otoparkçıların, yol üzerinde bulunan esnafla tartışmış ve bir kişi hayatını kaybetmişti. Ankara halkı tepkilerini otopark tabelalarını yıkarak ve oturma eylemi yaparak gerçekleştirmiş ve esnaf kepenk kapatmıştı. Otoparkçıları ise vatandaşların elinden son anda Çevik Kuvvet ekipleri kurtarmıştı. Gebze’de de aynı olayların yaşanmaması isteyen vatandaşlar her gün farklı yerlerde ortaya çıkan sözde otoparkçıların bu durumu konusunda belediyenin gerekeni yapmasını bekliyor. Otopark ihtiyaçlarının gerçekliğini savunan vatandaş, bu otopark alanlarını önüne gelen herkes değil, belediye tarafından verilen onay belgelerine dayanarak açılmasından yana. Belediyenin bu şekilde davranması vatandaşların içini biraz olsun rahatlatacak.  Belediyenin ise bu konu hakkında sessizliği sürüyor. Vatandaş ve çarşı esnafı Gebze’de yaşanılması muhtemel ölümler olmadan bu konuyla ilgilenilmesini bekliyor.
Gittikçe gelişen Gebze’de araç sayısının artması trafik sorunuyla beraber otopark sorununu da gündeme getirdi.

Sanayisiyle ve şehirleşmesiyle adından söz ettiren Gebze, artan nüfusuna oranla aynı hızda artan araç sayısı gün geçtikçe trafik ve otopark sıkıntılarını da ortaya çıkardı. Gebze de boş arazileri kullanan ve herhangi bir yetkisi ve belgesi olmayan bazı otoparkçılar ise bu sorunu ticari bir kazanıma dönüştürdü. Birçok yerde gördüğümüz otoparkçıların büyük bir kısmının yetkisi olmadan boş arazileri değerlendirip ‘ücretli otopark’ alanı haline getirmesi akıllara yakın zamanda Başkent Ankara’da meydana gelen otopark kavgasını akıllara getirdi.

Hatırlayacağınız üzere Ankara’da da artan araçlar nedeniyle sorun haline gelen otopark sıkıntısını, yetkisi olmamasına rağmen bazı yol ve kaldırımları işgal eden otoparkçıların, yol üzerinde bulunan esnafla tartışmış ve bir kişi hayatını kaybetmişti. Ankara halkı tepkilerini otopark tabelalarını yıkarak ve oturma eylemi yaparak gerçekleştirmiş ve esnaf kepenk kapatmıştı. Otoparkçıları ise vatandaşların elinden son anda Çevik Kuvvet ekipleri kurtarmıştı.

Gebze’de de aynı olayların yaşanmaması isteyen vatandaşlar her gün farklı yerlerde ortaya çıkan sözde otoparkçıların bu durumu konusunda belediyenin gerekeni yapmasını bekliyor. Otopark ihtiyaçlarının gerçekliğini savunan vatandaş, bu otopark alanlarını önüne gelen herkes değil, belediye tarafından verilen onay belgelerine dayanarak açılmasından yana. Belediyenin bu şekilde davranması vatandaşların içini biraz olsun rahatlatacak.  Belediyenin ise bu konu hakkında sessizliği sürüyor.

Vatandaş ve çarşı esnafı Gebze’de yaşanılması muhtemel ölümler olmadan bu konuyla ilgilenilmesini bekliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.