Gebze'de tıbbi bitkiler yetiştirilecek

22.05.2020 - 12:49, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gebze'de tıbbi bitkiler yetiştirilecek

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, alım garantili “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Üretim Teşviği” projesi için TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan ile bir araya geldi. İki kurum arasında kurulacak işbirliğiyle kendi uzmanlık alanlarında sahip oldukları nitelikli insan kaynağı ve altyapıları ile birlikte kullanarak; Kocaeli’de katma değerli tıbbi aromatik bitkilerden elde edilecek ürünlerin geliştirilmesi için katkı sağlanacak. TESİSLERİ GEZDİ, ENSİTÜLER HAKKINDA BİLGİ ALDI Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, işbirliğinin alt yapısını sağlayacak TÜBİTAK MAM’ın sahip olduğu Gıda Enstitüsü (GE) Pilot Tesisi ve Kimyasal Teknoloji Enstitüsü (KTE) Esnek Pilot Tesisi’ni gezdi. Başkan Büyükakın, iş birliğinin amacına uygun olarak ürün geliştirilmesi ve etkin biçimde kullanılması yoluyla bölgesel kalkınmaya destek olunmasının amaçlandığını ziyaret sırasında ifade etti. EN YÜKSEK KATMA DEĞERE ULAŞACAK Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık’ın da yer aldığı ziyarette, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından “Kocaeli Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Üretim Teşviği” projesinin TÜBİTAK MAM’ın ilgili enstitüleri tarafından sahip olduğu yetkinliklerle güçlendirileceği de belirtildi. Geçtiğimiz aylarda başvurularının alındığı ve pilot olarak üretimine başlanacak biberiye, tıbbi nane ve oğul otu bu iş birliğiyle en yüksek katma değere ulaşacak.

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, alım garantili “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Üretim Teşviği” projesi için TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan ile bir araya geldi. İki kurum arasında kurulacak işbirliğiyle kendi uzmanlık alanlarında sahip oldukları nitelikli insan kaynağı ve altyapıları ile birlikte kullanarak; Kocaeli’de katma değerli tıbbi aromatik bitkilerden elde edilecek ürünlerin geliştirilmesi için katkı sağlanacak.

TESİSLERİ GEZDİ, ENSİTÜLER HAKKINDA BİLGİ ALDI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, işbirliğinin alt yapısını sağlayacak TÜBİTAK MAM’ın sahip olduğu Gıda Enstitüsü (GE) Pilot Tesisi ve Kimyasal Teknoloji Enstitüsü (KTE) Esnek Pilot Tesisi’ni gezdi. Başkan Büyükakın, iş birliğinin amacına uygun olarak ürün geliştirilmesi ve etkin biçimde kullanılması yoluyla bölgesel kalkınmaya destek olunmasının amaçlandığını ziyaret sırasında ifade etti.

EN YÜKSEK KATMA DEĞERE ULAŞACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık’ın da yer aldığı ziyarette, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından “Kocaeli Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Üretim Teşviği” projesinin TÜBİTAK MAM’ın ilgili enstitüleri tarafından sahip olduğu yetkinliklerle güçlendirileceği de belirtildi. Geçtiğimiz aylarda başvurularının alındığı ve pilot olarak üretimine başlanacak biberiye, tıbbi nane ve oğul otu bu iş birliğiyle en yüksek katma değere ulaşacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.