Gebze'de TİM Kuruldu

Gebze 05.12.2018 - 12:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze'de TİM Kuruldu

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde 23 kişiden oluşturulan arama kurtarma ekibine eğitim verdi.

Mevzuat gereği organize sanayi bölgelerinde oluşturulması gereken arama kurtarma ekiplerinden ilki Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde kuruldu. Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışan 23 kişi ile kurulan arama kurtarma ekibine Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce ilk eğitim verildi. 3 gün süren teorik ve pratik arama kurtarma eğitimlerinde ilk gün temel afet bilinci, arama kurtarma bilgileri, ipler ve düğümler başlıklarında konular işlendi. İkinci gün ekipman kapasitesi ve cihazların işlevlerinin aktarılmasıyla devam eden eğitim, enkazda arama kurtarma detaylarının teknik cihazlarla anlatılmasıyla son buldu. Eğitimin üçüncü gününde ise KBRN eğitimlerine yoğunlaşıldı. Ölçüm cihazları ve kimyasal gaz çeşitleri üzerinde durulan eğitimde müdahalede kullanılan A, B ve C tipi elbiseler tanıtıldı. Konuyla ilgili bilgi veren Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, kurulan ekibe ikinci versiyon sertifikalı eğitimlerin AFAD Başkanlığındaki Afet Eğitim Merkezi uzmanlarınca verileceğini söyledi. Tekoğul, Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan arama kurtarma ekibinin Kocaeli'deki diğer organize sanayi bölgelerinde de oluşturulması için resmi yazı ile yazılı mevzuat hatırlatması yapıldığını ve oralardan da eğitim taleplerinin gelmeye başladığını sözlerine ekledi.  
Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde 23 kişiden oluşturulan arama kurtarma ekibine eğitim verdi.

Mevzuat gereği organize sanayi bölgelerinde oluşturulması gereken arama kurtarma ekiplerinden ilki Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde kuruldu. Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışan 23 kişi ile kurulan arama kurtarma ekibine Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce ilk eğitim verildi. 3 gün süren teorik ve pratik arama kurtarma eğitimlerinde ilk gün temel afet bilinci, arama kurtarma bilgileri, ipler ve düğümler başlıklarında konular işlendi. İkinci gün ekipman kapasitesi ve cihazların işlevlerinin aktarılmasıyla devam eden eğitim, enkazda arama kurtarma detaylarının teknik cihazlarla anlatılmasıyla son buldu. Eğitimin üçüncü gününde ise KBRN eğitimlerine yoğunlaşıldı. Ölçüm cihazları ve kimyasal gaz çeşitleri üzerinde durulan eğitimde müdahalede kullanılan A, B ve C tipi elbiseler tanıtıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, kurulan ekibe ikinci versiyon sertifikalı eğitimlerin AFAD Başkanlığındaki Afet Eğitim Merkezi uzmanlarınca verileceğini söyledi. Tekoğul, Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan arama kurtarma ekibinin Kocaeli'deki diğer organize sanayi bölgelerinde de oluşturulması için resmi yazı ile yazılı mevzuat hatırlatması yapıldığını ve oralardan da eğitim taleplerinin gelmeye başladığını sözlerine ekledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.