Gebze’de ülke ekonomisine katma değer çalışmaları

Gebze 14.07.2020 - 20:38, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gebze’de ülke ekonomisine katma değer çalışmaları

Zade Vital Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, “TÜBİTAK MAM, ülke ekonomisine katma değer oluşmak amacıyla endemik bitki hazinesinin Türkiye’deki bu çeşitliliği katma değere dönüştürmeyi hedefliyor” dedi. Zade Vital Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Genel Müdür Kadir Taha Büyükhelvacıgil, Ramazan Büyükhelvacıgil, Ali Aysakar,  Dr. Deniz Dedeoğlu ve Yasemin Gödekoğlu TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’ni (MAM) ziyaret etti. TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Makaracı, Başkan Danışmanı Prof. Dr. Osman Sağdıç, Gıda Enstitüsü Müdür V. Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar, Kimyasal Teknoloji Enstitüsü Müdür V. Dr. Osman Okur’un katılımları ile TÜBİTAK MAM altyapıları ve teknik kabiliyetleri yerinde gösterilerek ve bitkisel ürün çalışmaları hakkında bilgilendirme yapıldı.  TÜRKİYE’DE 3 BİN ENDEMİK TÜR VAR Zade Vital Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ziyarette yaptığı konuşmada, “Tamamen doğal ürünlerin, endüstriyel olarak işlenerek, sağlıklı yaşam için tüketimine dayanan bitkisel ürünler,  günümüz koşullarında sağlıklı yaşama duyulan ihtiyacın ayrılmaz parçasını oluşturuyor. Avrupa’nın tamamında 2700 endemik bitki türü bulunurken, Türkiye’de ise bu rakam 3 binlere ulaşıyor. TÜBİTAK MAM ülke ekonomisine katma değer oluşmak amacıyla endemik bitki hazinesi açısından dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer alan Türkiye’deki bu çeşitliliği katma değere dönüştürmeyi hedefliyor” dedi. TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Zade Vital Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ve berberindeki ekibe teşekkür etti. Ziyaret, çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Zade Vital Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, “TÜBİTAK MAM, ülke ekonomisine katma değer oluşmak amacıyla endemik bitki hazinesinin Türkiye’deki bu çeşitliliği katma değere dönüştürmeyi hedefliyor” dedi.
Zade Vital Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Genel Müdür Kadir Taha Büyükhelvacıgil, Ramazan Büyükhelvacıgil, Ali Aysakar,  Dr. Deniz Dedeoğlu ve Yasemin Gödekoğlu TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’ni (MAM) ziyaret etti. TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Makaracı, Başkan Danışmanı Prof. Dr. Osman Sağdıç, Gıda Enstitüsü Müdür V. Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar, Kimyasal Teknoloji Enstitüsü Müdür V. Dr. Osman Okur’un katılımları ile TÜBİTAK MAM altyapıları ve teknik kabiliyetleri yerinde gösterilerek ve bitkisel ürün çalışmaları hakkında bilgilendirme yapıldı. 


TÜRKİYE’DE 3 BİN ENDEMİK TÜR VAR
Zade Vital Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ziyarette yaptığı konuşmada, “Tamamen doğal ürünlerin, endüstriyel olarak işlenerek, sağlıklı yaşam için tüketimine dayanan bitkisel ürünler,  günümüz koşullarında sağlıklı yaşama duyulan ihtiyacın ayrılmaz parçasını oluşturuyor. Avrupa’nın tamamında 2700 endemik bitki türü bulunurken, Türkiye’de ise bu rakam 3 binlere ulaşıyor. TÜBİTAK MAM ülke ekonomisine katma değer oluşmak amacıyla endemik bitki hazinesi açısından dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer alan Türkiye’deki bu çeşitliliği katma değere dönüştürmeyi hedefliyor” dedi. TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Zade Vital Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ve berberindeki ekibe teşekkür etti. Ziyaret, çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.