GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Gebze’de yüzler güldü

Gebze 03.11.2019 - 17:07, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gebze’de yüzler güldü

Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Selçuk Çiftçi, “Sendikamız örgütlü olduğu Gebze’de kurulu bulunan Legrand Elektrik Sanayi A.Ş. arasında 320 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı” dedi.

DİSK/ Birleşik Metal-İş Gebze Şubesi’nin örgütlü olduğu Gebze’deki kurulu Legrand Elektrik Sanayi A.Ş. arasında 320 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı. Yapılan sözleşme ile ilgili olarak Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Selçuk Çiftçi Ses Kocaeli Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Dönemin en iyi sözleşmelerinden birine daha imza attıklarını ifade eden Selçuk Çiftçi, “Sendika olarak bir kez daha işçilerin hak ve çıkarlarını koruyacak, işçilerin yaşam koşularını biraz daha iyileştirecek bir toplu sözleşmeye imza attı. 2 Yıllık dönem için yapılan toplu sözleşme ile ilk 6 aylık dönem için yüzde 23 oranında ücret zammı alındı. 8 MART ÜCRETLİ TATİL İmzalanan toplu sözleşme ile ortalamada ücret zammı ilk 6 aylık dönem için net 815 TL artmış oldu. Ücret zamları diğer 6’şar aylarda ise: 2.6 Ay Zammı: Enflasyon oranında, 3.6 Ay Zammı: Enflasyon + 2 puan, 4.6 Ay Zammı: Enflasyon + 2 puan şeklinde artacak. Sosyal haklar ise, sözleşmenin birinci yılında yüzde 25 oranında artırıldı. Sosyal haklar, ikinci yıl ise enflasyon + 2 puan şeklinde artırılacak. İmzalanan toplu sözleşme ile ücret ve sosyal haklarda yapılan iyileştirmenin yanı sıra yeni haklar da elde edildi. Bu toplu sözleşme ile yeni kazanılan diğer haklar: 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ücretli tatil günü olarak kabul edildi. ÜYELERİMİZİ BİLGİLENDİRDİK Ara dinlenmesinden önce ve sonra işçilere 10’ar dakika dinlenme molası verilmesi, bu molalarda işçilere çay verilmesi ve bu molaların çalışma süresinden sayılması kabul edildi. TİS öncesi, 237,00 TL olan ve yılda 2 defa verilen erzak fişlerinin, sözleşmenin birinci yılında net 297,00 TL olarak ve yılda 3 defa verilmesi kabul edildi.Ayrıca, 4,5’er kg’lık bulaşık makinesi deterjanı verilecek. Bunların yanı sıra üyelere 2 ayda bir 1 kg’lık sabun verilecek. Yine toplu sözleşmede ilk defa 300,00 TL’lik sünnet ödemesi yapılması yer aldı. Genel Sekreterimiz Özkan Atar ve şube yöneticilerimiz Fehmi Elmacı ve Muhammed Hanifi Orhan ile işyerinde yapılan toplantıda üyelerimizi bilgilendirdik” dedi.
Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Selçuk Çiftçi, “Sendikamız örgütlü olduğu Gebze’de kurulu bulunan Legrand Elektrik Sanayi A.Ş. arasında 320 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı” dedi.

DİSK/ Birleşik Metal-İş Gebze Şubesi’nin örgütlü olduğu Gebze’deki kurulu Legrand Elektrik Sanayi A.Ş. arasında 320 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı. Yapılan sözleşme ile ilgili olarak Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Selçuk Çiftçi Ses Kocaeli Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Dönemin en iyi sözleşmelerinden birine daha imza attıklarını ifade eden Selçuk Çiftçi, “Sendika olarak bir kez daha işçilerin hak ve çıkarlarını koruyacak, işçilerin yaşam koşularını biraz daha iyileştirecek bir toplu sözleşmeye imza attı. 2 Yıllık dönem için yapılan toplu sözleşme ile ilk 6 aylık dönem için yüzde 23 oranında ücret zammı alındı.

8 MART ÜCRETLİ TATİL

İmzalanan toplu sözleşme ile ortalamada ücret zammı ilk 6 aylık dönem için net 815 TL artmış oldu. Ücret zamları diğer 6’şar aylarda ise: 2.6 Ay Zammı: Enflasyon oranında, 3.6 Ay Zammı: Enflasyon + 2 puan, 4.6 Ay Zammı: Enflasyon + 2 puan şeklinde artacak. Sosyal haklar ise, sözleşmenin birinci yılında yüzde 25 oranında artırıldı. Sosyal haklar, ikinci yıl ise enflasyon + 2 puan şeklinde artırılacak. İmzalanan toplu sözleşme ile ücret ve sosyal haklarda yapılan iyileştirmenin yanı sıra yeni haklar da elde edildi. Bu toplu sözleşme ile yeni kazanılan diğer haklar: 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ücretli tatil günü olarak kabul edildi.

ÜYELERİMİZİ BİLGİLENDİRDİK

Ara dinlenmesinden önce ve sonra işçilere 10’ar dakika dinlenme molası verilmesi, bu molalarda işçilere çay verilmesi ve bu molaların çalışma süresinden sayılması kabul edildi. TİS öncesi, 237,00 TL olan ve yılda 2 defa verilen erzak fişlerinin, sözleşmenin birinci yılında net 297,00 TL olarak ve yılda 3 defa verilmesi kabul edildi.Ayrıca, 4,5’er kg’lık bulaşık makinesi deterjanı verilecek. Bunların yanı sıra üyelere 2 ayda bir 1 kg’lık sabun verilecek. Yine toplu sözleşmede ilk defa 300,00 TL’lik sünnet ödemesi yapılması yer aldı. Genel Sekreterimiz Özkan Atar ve şube yöneticilerimiz Fehmi Elmacı ve Muhammed Hanifi Orhan ile işyerinde yapılan toplantıda üyelerimizi bilgilendirdik” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.