Gebze’de yüzlerce öğrenci açıkta kaldı!

Gebze 20.08.2019 - 16:27, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gebze’de yüzlerce öğrenci açıkta kaldı!

MEB’in planladığı lise kontenjanları, çok sayıda öğrenciyi seçeneksiz bıraktı. Gebze’de çok sayıda öğrenci açıkta kaldı.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında boş kalan kontenjanlar için üçüncü nakil dönemi dün başladı. Akademik eğitim veren okulların kontenjanları dolarken hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için imam hatip ve meslek liseleri tek seçenek oldu. Ortaöğretime Geçiş Sistemi ile ilgili tartışmalar son bulmuyor. Bakanlığın liseleri, “Sınavla öğrenci alan-sınavsız öğrenci alan” şeklinde ayırması ve sınavla öğrenci alan akademik liselerin kontenjanlarını sınırlı tutması, öğrencileri istemedikleri okula gitmeye mecbur bırakıyor. Anadolu liselerinin kontenjanlarının dolduğu birçok ilde öğrenciler seçeneksiz kalırken hiçbir okula kayıt yaptıramayan öğrencileri yerleştirmekle görevli komisyonlar ya imam hatipleri ya da meslek liselerini seçenek olarak sunuyor. İSTEDİKLERİ OKULA YERLEŞEMEDİLER Sınav dönemindeki sorunların en çarpıcı örneklerinden biri Gebze’de yaşandı. Gebze’de yüzlerce öğrenci, nakil döneminin sonunda istediği okula yerleşemeyerek açıkta kaldı. İlçede sınavla öğrenci alan üç akademik lisenin 480 olan toplam kontenjanı tamamen doldu. Sınavla öğrenci alan ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan iki okulda da boş yer kalmadı. Gebze’de, yalnızca yedi meslek lisesinde 20 boş kontenjan kaldı. İlçede, sınavsız öğrenci alan liselerin kontenjanlarının tamamına yakını doldu. Sınavsız öğrenci alan altı Anadolu lisesinde boş yer kalmazken bir Anadolu imam hatip lisesinde beş boş kontenjan bulunuyor. Gebze’de bulunan sekiz mesleki ve teknik Anadolu lisesi ise talep görmedi. MEB’in verilerine göre, hiçbir öğrencinin başvurmadığı meslek liselerindeki boş kontenjan sayısı 641 oldu. Açık kontenjanların 494’ü ise üç okulda toplandı. 6 EYLÜL’DE YERLEŞECEKLER Okulların öğrencilerin kişisel gelişimi üzerinde son derece etkili olduğunu söyleyen Eğitim Sen Genel Eğitim ve Yükseköğretim Sekreteri Özgür Bozdoğan, istemediği okula gitmek zorunda kalan öğrencinin yaşayacağı sorunlara dikkati çekti, “Açık öğretim sahici bir seçenek olamaz” dedi. Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler dün dilekçe ile il veya ilçelerde kurulan nakil ve yerleştirme komisyonlarına başvurmaya başladı. Başvurular 23 Ağustos Cuma gününe kadar sürecek. Komisyonlar, öğrencileri 6 Eylül Cuma gününe kadar bir ortaöğretim kurumuna yerleştirecek. Komisyonun yerleştireceği okulu istemeyenler ise açık liselere gitmek zorunda kalacak.
MEB’in planladığı lise kontenjanları, çok sayıda öğrenciyi seçeneksiz bıraktı. Gebze’de çok sayıda öğrenci açıkta kaldı.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında boş kalan kontenjanlar için üçüncü nakil dönemi dün başladı. Akademik eğitim veren okulların kontenjanları dolarken hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için imam hatip ve meslek liseleri tek seçenek oldu. Ortaöğretime Geçiş Sistemi ile ilgili tartışmalar son bulmuyor. Bakanlığın liseleri, “Sınavla öğrenci alan-sınavsız öğrenci alan” şeklinde ayırması ve sınavla öğrenci alan akademik liselerin kontenjanlarını sınırlı tutması, öğrencileri istemedikleri okula gitmeye mecbur bırakıyor. Anadolu liselerinin kontenjanlarının dolduğu birçok ilde öğrenciler seçeneksiz kalırken hiçbir okula kayıt yaptıramayan öğrencileri yerleştirmekle görevli komisyonlar ya imam hatipleri ya da meslek liselerini seçenek olarak sunuyor.

İSTEDİKLERİ OKULA YERLEŞEMEDİLER

Sınav dönemindeki sorunların en çarpıcı örneklerinden biri Gebze’de yaşandı. Gebze’de yüzlerce öğrenci, nakil döneminin sonunda istediği okula yerleşemeyerek açıkta kaldı. İlçede sınavla öğrenci alan üç akademik lisenin 480 olan toplam kontenjanı tamamen doldu. Sınavla öğrenci alan ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan iki okulda da boş yer kalmadı. Gebze’de, yalnızca yedi meslek lisesinde 20 boş kontenjan kaldı. İlçede, sınavsız öğrenci alan liselerin kontenjanlarının tamamına yakını doldu. Sınavsız öğrenci alan altı Anadolu lisesinde boş yer kalmazken bir Anadolu imam hatip lisesinde beş boş kontenjan bulunuyor. Gebze’de bulunan sekiz mesleki ve teknik Anadolu lisesi ise talep görmedi. MEB’in verilerine göre, hiçbir öğrencinin başvurmadığı meslek liselerindeki boş kontenjan sayısı 641 oldu. Açık kontenjanların 494’ü ise üç okulda toplandı.

6 EYLÜL’DE YERLEŞECEKLER

Okulların öğrencilerin kişisel gelişimi üzerinde son derece etkili olduğunu söyleyen Eğitim Sen Genel Eğitim ve Yükseköğretim Sekreteri Özgür Bozdoğan, istemediği okula gitmek zorunda kalan öğrencinin yaşayacağı sorunlara dikkati çekti, “Açık öğretim sahici bir seçenek olamaz” dedi. Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler dün dilekçe ile il veya ilçelerde kurulan nakil ve yerleştirme komisyonlarına başvurmaya başladı. Başvurular 23 Ağustos Cuma gününe kadar sürecek. Komisyonlar, öğrencileri 6 Eylül Cuma gününe kadar bir ortaöğretim kurumuna yerleştirecek. Komisyonun yerleştireceği okulu istemeyenler ise açık liselere gitmek zorunda kalacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.