Gebze’de Zabıta İş Başında!

Gebze 12.12.2016 - 14:06, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Gebze’de Zabıta İş Başında!

2016 yılı Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü için denetim yılı oldu. Vatandaşların sağlıklı ürünler tüketmesi için yapılan çalışmalar kapsamında ilçe genelinde denetimler sıklaştırılarak sürdürüldü. PAZARLARDA DENETİM Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü halk sağlığı ve hijyen için 2016 yılını denetimlerle geçirdi. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in talimatları doğrultusunda, Gebzelilerin sağlıklı şartlarda üretilmiş mamulleri tüketebilmesi ve sağlıklı hizmet alabilmesi amacıyla çalışmalar yürüten zabıta müdürlüğü tarafından 2016 yılı içerisinde, 4752 pazar esnafının yanı sıra 892 adet sıhhi işyerini denetimden geçirdi. UMUMA AÇIK ALANLAR Zabıta müdürlüğü ekiplerinin denetimleri neticesinde, izin çalıştırılan 53 işyeri ticaret ve sanat icrasından men edildi. 2016 yılı içerisinde 387 adet gayri sıhhi işyerini denetleyen zabıta müdürlüğü ekipleri tarafından ayrıca 122 adet umuma açık işyeri de denetime tabi tutuldu. 4812 TESPİT VE TEBLİĞ TUTANAĞI 2016 yılı içerisinde çeşitli nedenlerden dolayı 4812 adet tespit ve tebliği tutanağının tutulduğu Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe genelinde ayrıca; sokak meydan, araç ve yaya üstgeçitleri, han, pasajların girişlerinde izin almadan işgal eden ve seyyar satıcılı faaliyetinde bulunan 2307 kişi bu faaliyetlerinden men edildi. DİLENCİLİKLE MÜCADELE İlçe genelinde dilencilik faaliyetleriyle de mücadele eden zabıta müdürlüğüne bağlı ekipler 1344 kişiyi dilencilikten men etti. Zabıta müdürlüğüne bağlı ekipler denetimler kapsamında 2016 yılı içerisinde bina onarım, inşaat, tadilat yaparken emniyet tedbiri almayanlara, etrafı rahatsız edici toz, duman, gürültü yayılmasına engel olmak için 3194 sayılı imar kanunun 40. Maddesinde istinaden 33 adet yasal işlem gerçekleştirdi. 

2016 yılı Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü için denetim yılı oldu. Vatandaşların sağlıklı ürünler tüketmesi için yapılan çalışmalar kapsamında ilçe genelinde denetimler sıklaştırılarak sürdürüldü.

PAZARLARDA DENETİM

Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü halk sağlığı ve hijyen için 2016 yılını denetimlerle geçirdi. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in talimatları doğrultusunda, Gebzelilerin sağlıklı şartlarda üretilmiş mamulleri tüketebilmesi ve sağlıklı hizmet alabilmesi amacıyla çalışmalar yürüten zabıta müdürlüğü tarafından 2016 yılı içerisinde, 4752 pazar esnafının yanı sıra 892 adet sıhhi işyerini denetimden geçirdi.

UMUMA AÇIK ALANLAR

Zabıta müdürlüğü ekiplerinin denetimleri neticesinde, izin çalıştırılan 53 işyeri ticaret ve sanat icrasından men edildi. 2016 yılı içerisinde 387 adet gayri sıhhi işyerini denetleyen zabıta müdürlüğü ekipleri tarafından ayrıca 122 adet umuma açık işyeri de denetime tabi tutuldu.

4812 TESPİT VE TEBLİĞ TUTANAĞI

2016 yılı içerisinde çeşitli nedenlerden dolayı 4812 adet tespit ve tebliği tutanağının tutulduğu Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe genelinde ayrıca; sokak meydan, araç ve yaya üstgeçitleri, han, pasajların girişlerinde izin almadan işgal eden ve seyyar satıcılı faaliyetinde bulunan 2307 kişi bu faaliyetlerinden men edildi.

DİLENCİLİKLE MÜCADELE

İlçe genelinde dilencilik faaliyetleriyle de mücadele eden zabıta müdürlüğüne bağlı ekipler 1344 kişiyi dilencilikten men etti. Zabıta müdürlüğüne bağlı ekipler denetimler kapsamında 2016 yılı içerisinde bina onarım, inşaat, tadilat yaparken emniyet tedbiri almayanlara, etrafı rahatsız edici toz, duman, gürültü yayılmasına engel olmak için 3194 sayılı imar kanunun 40. Maddesinde istinaden 33 adet yasal işlem gerçekleştirdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.