Gebze’den 4 Kıta 24 Ülkeye Hizmet!

Gebze 07.01.2018 - 11:44, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Gebze’den 4 Kıta 24 Ülkeye Hizmet!

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM), Rusya Federasyonu'ndan gelen talep ile yurtdışına sunduğu hizmet portföyünü genişletti.

Rusya tıbbi cihaz ve malzeme sektöründen ISO 10993 uluslararası standart test protokolüne göre yapılan ‘sitotosisite, iritasyon, sensitizasyon’ testleri için talep alındı. Yine Rusya havacılık sektöründe faaliyet gösteren bir özel şirketten ‘jet yakıtı’ analizi konusunda talep alındı. Böylelikle TÜBİTAK MAM tarafından test ve analiz hizmeti verilen ülke sayısı 4 kıtada 24’e ulaşmış oldu. Konu ile ilgili açıklamada bulunan TÜBİTAK MAM Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Makaracı, “Stratejik vizyonumuz ‘dünya lideri Ar-Ge merkezi olmak’ olarak belirledik. MERKEZİMİZİN ULUSLARARASI BİLİNİRLİĞİ ARTTI Gelişmiş cihaz ve ekipman altyapısı ile Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu özel nitelikli test ve analizleri gerçekleştirerek yurtdışına döviz ve bilgi akışının önlenmesini amaç edindik. Merkez'imiz uluslararası bilinirliğinin artırılması sonucu 2015 yılından itibaren Avrupa, Asya, Afrika ve Amerika’dan test ve analiz talepleri geldi. TÜBİTAK MAM, bünyesindeki farklı uzmanlıklara sahip 7 Enstitüsü ile 1.200 farklı analiz türünde test hizmeti sunuyor. Merkez'in güncel uluslararası portföyüne http://mam.tubitak.gov.tr/tr/icerik/guncel-test-analiz-portfoyu internet adresinden ulaşılabilir.” dedi.
TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM), Rusya Federasyonu'ndan gelen talep ile yurtdışına sunduğu hizmet portföyünü genişletti.

Rusya tıbbi cihaz ve malzeme sektöründen ISO 10993 uluslararası standart test protokolüne göre yapılan ‘sitotosisite, iritasyon, sensitizasyon’ testleri için talep alındı. Yine Rusya havacılık sektöründe faaliyet gösteren bir özel şirketten ‘jet yakıtı’ analizi konusunda talep alındı. Böylelikle TÜBİTAK MAM tarafından test ve analiz hizmeti verilen ülke sayısı 4 kıtada 24’e ulaşmış oldu. Konu ile ilgili açıklamada bulunan TÜBİTAK MAM Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Makaracı, “Stratejik vizyonumuz ‘dünya lideri Ar-Ge merkezi olmak’ olarak belirledik.

MERKEZİMİZİN ULUSLARARASI BİLİNİRLİĞİ ARTTI

Gelişmiş cihaz ve ekipman altyapısı ile Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu özel nitelikli test ve analizleri gerçekleştirerek yurtdışına döviz ve bilgi akışının önlenmesini amaç edindik. Merkez'imiz uluslararası bilinirliğinin artırılması sonucu 2015 yılından itibaren Avrupa, Asya, Afrika ve Amerika’dan test ve analiz talepleri geldi. TÜBİTAK MAM, bünyesindeki farklı uzmanlıklara sahip 7 Enstitüsü ile 1.200 farklı analiz türünde test hizmeti sunuyor. Merkez'in güncel uluslararası portföyüne http://mam.tubitak.gov.tr/tr/icerik/guncel-test-analiz-portfoyu internet adresinden ulaşılabilir.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.