Gebze’den Deniz Kuvvetlerinin İhtiyaçlarına Çözüm

Gebze 13.07.2018 - 15:03, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze’den Deniz Kuvvetlerinin İhtiyaçlarına Çözüm

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal’ı makamında ziyaret etti.

Başkan Prof. Dr. Kılıçaslan TÜBİTAK MAM’ın Deniz Kuvvetlerinin ihtiyaçlarına çözüm sunmak hususunda altyapı ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ziyarette bir konuşma yapan Başkan Kılıçaslan, “Yerli ve milli teknolojilerimizin savunma sanayimizde kullanımı önemlidir. Geliştirdiğimiz sonar ve ileri akustik sistemleri, radar soğurucu malzemeler, lityum iyon pil ve batarya, yakıt pili çalışmalarımız, deniz ve deniz araçları ile ilgili çalışmalarımız ve bünyemizdeki Türkiye’nin ilk ve tek akredite ‘Sualtı Akustik Laboratuvarı’ altyapımız mevcut. Deniz Kuvvetlerimizin ileri teknoloji ihtiyaçlarında dışa bağımlılığı azaltmak ve yerli teknolojilerimizi arttırmak için altyapımız ve bilgi birikimimiz ile çözümler sunmaya her zaman hazırız.” dedi. Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan’a teşekkür etti. KÜBRA AKABALI
TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal’ı makamında ziyaret etti.

Başkan Prof. Dr. Kılıçaslan TÜBİTAK MAM’ın Deniz Kuvvetlerinin ihtiyaçlarına çözüm sunmak hususunda altyapı ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ziyarette bir konuşma yapan Başkan Kılıçaslan, “Yerli ve milli teknolojilerimizin savunma sanayimizde kullanımı önemlidir. Geliştirdiğimiz sonar ve ileri akustik sistemleri, radar soğurucu malzemeler, lityum iyon pil ve batarya, yakıt pili çalışmalarımız, deniz ve deniz araçları ile ilgili çalışmalarımız ve bünyemizdeki Türkiye’nin ilk ve tek akredite ‘Sualtı Akustik Laboratuvarı’ altyapımız mevcut. Deniz Kuvvetlerimizin ileri teknoloji ihtiyaçlarında dışa bağımlılığı azaltmak ve yerli teknolojilerimizi arttırmak için altyapımız ve bilgi birikimimiz ile çözümler sunmaya her zaman hazırız.” dedi. Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan’a teşekkür etti.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.