19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebze'den Dilovası'na Yeni Bir Yol Geliyor!

Gebze 26.02.2016 - 12:14, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Gebze'den Dilovası'na Yeni Bir Yol Geliyor!

Dilovası'nın ilçe merkezine Gebze yönünden giriş ve çıkışlarının daha düzenli hale getirilmesi ve sanayi kuruluşlarının verdiği trafik sıkışıklığına son vermek için Batı Kavşağı üzerinden yeni bir düzenlemeyle ilçeye giriş ve çıkış verilmesi için çalışmalara başlanacak

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, "Yapılacak yeni bir düzenlemeyle birlikte Gebze istikametinden gelen araçların OSB içerisinden dolanarak kente girmesinden dolayı yolun uzaması ve OSB içerisinde yaşanan trafik işkencesinden dolayı sürekli sıkıntı yaşandığını aktararak artık bu çileye son verilecektir" dedi. Belediye Başkanı Ali Toltar yaptığı açıklamada "Batı Kavşağı yapımı yaklaşık 20 yıl önce başlanmış ancak bir türlü bitirilememişti. Bu geçen 20 yıllık süre içerisinde çok sayıda vatandaşımız burada yaşanan trafik kazaları sonrası hayatını kaybetmişti. Ancak geçtiğimiz dönem Büyükşehir Belediyemiz, Dilovası Belediyesi ve Sanayicinin ortak girişimi ile kısa sürede halkımızın hizmetine girmesi bizleri ve Dilovası halkını oldukça mutlu etmişti. Ancak projenin bitmesi sonrası büyük bir eksiğin ortaya çıktığını gördük. Projede İstanbul istikametinden gelen araçların kentimize girmesi konusunda çok ciddi sorun oluştu. Vatandaşlarımızın ciddi sorunlar yaşaması üzerine yaptığımız girişimler geçtiğimiz yıl başlayan Eynerce Kavşağı ile birlikte projenin çözümü için gerekli görüşmeler sonucunda çalışmalar neticelendirilmiştir. Geçtiğimiz hafta yaptığımız görüşmeler sonrası da projesi onaylanan ve ihalesi yapılan Batı Kavşağı'nın uygulama projeleri de bitti. İnşallah kısa sürede kazma vurulacak ve halkımız OSB içerisinden kente girmek yerine yapılacak yeni düzenleme ile Gebze istikametinden gelen araçlarımız direk kent merkezine giriş yapabilecekler. Artık Karayolları'nın kazmayı vurması an meselesi hep birlikte bekliyoruz." dedi.
Dilovası'nın ilçe merkezine Gebze yönünden giriş ve çıkışlarının daha düzenli hale getirilmesi ve sanayi kuruluşlarının verdiği trafik sıkışıklığına son vermek için Batı Kavşağı üzerinden yeni bir düzenlemeyle ilçeye giriş ve çıkış verilmesi için çalışmalara başlanacak

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, "Yapılacak yeni bir düzenlemeyle birlikte Gebze istikametinden gelen araçların OSB içerisinden dolanarak kente girmesinden dolayı yolun uzaması ve OSB içerisinde yaşanan trafik işkencesinden dolayı sürekli sıkıntı yaşandığını aktararak artık bu çileye son verilecektir" dedi.

Belediye Başkanı Ali Toltar yaptığı açıklamada "Batı Kavşağı yapımı yaklaşık 20 yıl önce başlanmış ancak bir türlü bitirilememişti. Bu geçen 20 yıllık süre içerisinde çok sayıda vatandaşımız burada yaşanan trafik kazaları sonrası hayatını kaybetmişti. Ancak geçtiğimiz dönem Büyükşehir Belediyemiz, Dilovası Belediyesi ve Sanayicinin ortak girişimi ile kısa sürede halkımızın hizmetine girmesi bizleri ve Dilovası halkını oldukça mutlu etmişti. Ancak projenin bitmesi sonrası büyük bir eksiğin ortaya çıktığını gördük. Projede İstanbul istikametinden gelen araçların kentimize girmesi konusunda çok ciddi sorun oluştu. Vatandaşlarımızın ciddi sorunlar yaşaması üzerine yaptığımız girişimler geçtiğimiz yıl başlayan Eynerce Kavşağı ile birlikte projenin çözümü için gerekli görüşmeler sonucunda çalışmalar neticelendirilmiştir. Geçtiğimiz hafta yaptığımız görüşmeler sonrası da projesi onaylanan ve ihalesi yapılan Batı Kavşağı'nın uygulama projeleri de bitti. İnşallah kısa sürede kazma vurulacak ve halkımız OSB içerisinden kente girmek yerine yapılacak yeni düzenleme ile Gebze istikametinden gelen araçlarımız direk kent merkezine giriş yapabilecekler. Artık Karayolları'nın kazmayı vurması an meselesi hep birlikte bekliyoruz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.