19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebze’den Halkalı’ya kesintisiz ulaşım!

Gebze 12.03.2019 - 15:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze’den Halkalı’ya kesintisiz ulaşım!

2013 yılında iyileştirilme çalışmaları başlatılan banliyö tren hattında çalışmalar sona erdi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Gebze-Halkalı Banliyö tren hattı hizmete açıldı. 43 istasyondan oluşan Tren hattı, Gebze’den Halkalı‘ya Marmaray aracılığıyla 115 dakikada kesintisiz ulaşım sağlayacak.

Milyonların merakla beklediği Gebze-Halkalı Banliyö Hattının Açılış Töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı. Kartal Meydanı’nda yapılan açılış programına, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye başkan Adayı Binali Yıldırım, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze kaymakamı Mustafa Güler ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker de katıldı. 43 istasyondan oluşan Gebze-Halkalı Banliyö hattıyla, 185 dakikalık süre 115 dakikalık kesintisiz ulaşıma kavuşacak. TOPLAM MALİYETİ 8.5 MİLYAR TL 6 yıl süren çalışmaların ardından banliyö hattı, ulaşımda büyük ölçüde rahatlama sağlayacak.Bu hatta, saatte tek yönde 75 bin, gündeyse 1 milyon 700 bin yolcu taşıyacak. Hattın toplam maliyeti 8.5 Milyar TL’yi buldu.  Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul'un bir ucundan bir ucuna boğazın altından geçen bu hattın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Gebze Halkalı Banliyö Hattı eskiden 185 dakikada kat edilebilen bir mesafe iken şimdi 115 dakikaya inerek İstanbullulara 1 saat 10 dakika kazandıracak. İstanbul'un en işlek ve trafik yoğunluğu en çok olan bu hat tek yönde 75 bin, günde ise 1 milyon 700 bin yolcu taşıyacak. Marmaray ile birlikte 43 istasyondan oluşan bu hat deniz hatlarımıza olan entegrasyonu ile de İstanbul trafiğinde önemli bir rahatlamaya yol açacak. Tarihi yarım adanın yükünde ciddi bir azalma bekliyoruz. Bu hatta çalışacak 440 araçtan 300'ünün yani vagonları kastediyorum ülkemizde üretildiler.”dedi. YHT SEFERLERİ HALKALI’YA AKDAR UZATILDI Konuşmasının devamında YHT seferlerinin Halkalı’ya kadar uzatıldığına dikkati çeken Başkan Erdoğan, “Yine bu hatla birlikte yüksek hızlı trenlerimiz için artık Pendik son durak olmayacak. Halkalı'ya kadar buradan devam ediyor.” diye konuştu. Erdoğan konuşmasının ardından açılış kurdelesini kesti ve deneme seferi için trene bindi. Vatman koltuğuna oturan Erdoğan, Kartal’dan Maltepe’ye kadar özel bir sefer gerçekleştirirken, bu sırada yanında ki heyetle sık sık şakalaşması dikkatlerden kaçmadı. Hattın bölgemizde Gebze, Darıca, Osmangazi, Fatih ve Çayırova olmak üzere 5 istasyonu bulunuyor.  
2013 yılında iyileştirilme çalışmaları başlatılan banliyö tren hattında çalışmalar sona erdi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Gebze-Halkalı Banliyö tren hattı hizmete açıldı. 43 istasyondan oluşan Tren hattı, Gebze’den Halkalı‘ya Marmaray aracılığıyla 115 dakikada kesintisiz ulaşım sağlayacak.

Milyonların merakla beklediği Gebze-Halkalı Banliyö Hattının Açılış Töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı. Kartal Meydanı’nda yapılan açılış programına, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye başkan Adayı Binali Yıldırım, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze kaymakamı Mustafa Güler ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker de katıldı. 43 istasyondan oluşan Gebze-Halkalı Banliyö hattıyla, 185 dakikalık süre 115 dakikalık kesintisiz ulaşıma kavuşacak.

TOPLAM MALİYETİ 8.5 MİLYAR TL

6 yıl süren çalışmaların ardından banliyö hattı, ulaşımda büyük ölçüde rahatlama sağlayacak.Bu hatta, saatte tek yönde 75 bin, gündeyse 1 milyon 700 bin yolcu taşıyacak. Hattın toplam maliyeti 8.5 Milyar TL’yi buldu.  Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul'un bir ucundan bir ucuna boğazın altından geçen bu hattın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Gebze Halkalı Banliyö Hattı eskiden 185 dakikada kat edilebilen bir mesafe iken şimdi 115 dakikaya inerek İstanbullulara 1 saat 10 dakika kazandıracak. İstanbul'un en işlek ve trafik yoğunluğu en çok olan bu hat tek yönde 75 bin, günde ise 1 milyon 700 bin yolcu taşıyacak. Marmaray ile birlikte 43 istasyondan oluşan bu hat deniz hatlarımıza olan entegrasyonu ile de İstanbul trafiğinde önemli bir rahatlamaya yol açacak. Tarihi yarım adanın yükünde ciddi bir azalma bekliyoruz. Bu hatta çalışacak 440 araçtan 300'ünün yani vagonları kastediyorum ülkemizde üretildiler.”dedi.

YHT SEFERLERİ HALKALI’YA AKDAR UZATILDI

Konuşmasının devamında YHT seferlerinin Halkalı’ya kadar uzatıldığına dikkati çeken Başkan Erdoğan, “Yine bu hatla birlikte yüksek hızlı trenlerimiz için artık Pendik son durak olmayacak. Halkalı'ya kadar buradan devam ediyor.” diye konuştu. Erdoğan konuşmasının ardından açılış kurdelesini kesti ve deneme seferi için trene bindi. Vatman koltuğuna oturan Erdoğan, Kartal’dan Maltepe’ye kadar özel bir sefer gerçekleştirirken, bu sırada yanında ki heyetle sık sık şakalaşması dikkatlerden kaçmadı. Hattın bölgemizde Gebze, Darıca, Osmangazi, Fatih ve Çayırova olmak üzere 5 istasyonu bulunuyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.