Gebze’den Türkiye’nin en büyük sanal konferansı!

Gebze 08.10.2020 - 20:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gebze’den Türkiye’nin en büyük sanal konferansı!

Kamu Bilgi ve İletişim Teknolojileri Konferansı, Bilişim Vadisi organizasyonunda binlerce online dinleyicinin katılımı ile gerçekleştirildi.  Korona virüs sebebi ile bu yıl online olarak gerçekleşen Kamu Bilgi ve İletişim Teknolojileri Konferansı’na Bilişim Vadisi ev sahipliğinde binlerce online dinleyici katıldı. Kamuda dijitalleşmenin ele alındığı online konferansın açılış konuşmasını Bilişim Vadisi Genel Müdürü Serdar İbrahimcioğlu gerçekleştirdi. Binlerce online dinleyiciye seslenen Müdür İbrahimoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Temel ihtiyaçlarımız arasına ‘IT’ çözümleri de koymaya başladık. Lisans maliyetlerinin hızla arttığı bu dönemlerde tekrardan kamunun dijitalleşme süreçlerini ve açık kaynak yazılımlarının önemini de bu dönemde anladık. Bu programının da kamu dijitalleşme süreçlerine önemli katkı sunmasını içtenlikle diliyorum.  100 BİNİN ÜZERİNDE İZLEYİCİYE ULAŞTIK Bilişim Vadisi Türkiye’nin açık kaynak platformunun proje yönetici olarak tam da bu çalışmaları Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu çerçevesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın hamiliğinde ‘Milli Teknoloji’ çatısı altında sivil teknolojiler başlığında görülmektedir. Buradaki temel amacımız kamunun ihtiyacı olan yazılımların açık kaynak süreçlerinde yürütülmesi, böylelikle lisans maliyetlerinin minimize edilmesi, aynı zamanda da nitelikli yazılımlı ihtiyacımızı da giderecek olan eğitim, seminer ve okul çalışmalarında yapmayı barındırmakta. Bu kapsamda Bilişim Vadisi yapmış olduğu açık kaynak seminerlerinde 100 binin üzerinde izleyiciye ulaşmış, eğitimlerini vermiş bulunmaktadır.  DAHA İLERİYE TAŞIMAYI AMAÇLIYORUZ Bununla beraber iki tane hekaton kodlama yarışması düzenlemiş ve bu yarışmada 47 takım yarışmış, TEKNOFEST’te de ilk defa açık hack organizasyonuyla hediyelerini almış bulunmaktalar. Türkiye Açık Kaynak Platformu, özellikle Türkiye’de yazılım alanında ve ıt sektöründeki hem eğitimleriyle hem açık kaynak yarışmalarıyla yapmış olduğu farkındalıkla Türkiye’nin gençlik birikimini ve mühendislik yetkinliğini daha ileriye taşımayı amaçlamakta. Sözlerime son verirken bu programında yapımında emeği geçen tüm çalışan arkadaşlara ve burada katılım sağlayarak yetkinliklerini Türkiye’nin yazılım ekosisteminin ve yazılım süreçlerinin gelişmesinde ortaya koyan saygıdeğer iştirakçilere tekraren teşekkür ediyorum.”

Kamu Bilgi ve İletişim Teknolojileri Konferansı, Bilişim Vadisi organizasyonunda binlerce online dinleyicinin katılımı ile gerçekleştirildi. 
Korona virüs sebebi ile bu yıl online olarak gerçekleşen Kamu Bilgi ve İletişim Teknolojileri Konferansı’na Bilişim Vadisi ev sahipliğinde binlerce online dinleyici katıldı. Kamuda dijitalleşmenin ele alındığı online konferansın açılış konuşmasını Bilişim Vadisi Genel Müdürü Serdar İbrahimcioğlu gerçekleştirdi. Binlerce online dinleyiciye seslenen Müdür İbrahimoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Temel ihtiyaçlarımız arasına ‘IT’ çözümleri de koymaya başladık. Lisans maliyetlerinin hızla arttığı bu dönemlerde tekrardan kamunun dijitalleşme süreçlerini ve açık kaynak yazılımlarının önemini de bu dönemde anladık. Bu programının da kamu dijitalleşme süreçlerine önemli katkı sunmasını içtenlikle diliyorum. 
100 BİNİN ÜZERİNDE İZLEYİCİYE ULAŞTIK
Bilişim Vadisi Türkiye’nin açık kaynak platformunun proje yönetici olarak tam da bu çalışmaları Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu çerçevesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın hamiliğinde ‘Milli Teknoloji’ çatısı altında sivil teknolojiler başlığında görülmektedir. Buradaki temel amacımız kamunun ihtiyacı olan yazılımların açık kaynak süreçlerinde yürütülmesi, böylelikle lisans maliyetlerinin minimize edilmesi, aynı zamanda da nitelikli yazılımlı ihtiyacımızı da giderecek olan eğitim, seminer ve okul çalışmalarında yapmayı barındırmakta. Bu kapsamda Bilişim Vadisi yapmış olduğu açık kaynak seminerlerinde 100 binin üzerinde izleyiciye ulaşmış, eğitimlerini vermiş bulunmaktadır. 
DAHA İLERİYE TAŞIMAYI AMAÇLIYORUZ
Bununla beraber iki tane hekaton kodlama yarışması düzenlemiş ve bu yarışmada 47 takım yarışmış, TEKNOFEST’te de ilk defa açık hack organizasyonuyla hediyelerini almış bulunmaktalar. Türkiye Açık Kaynak Platformu, özellikle Türkiye’de yazılım alanında ve ıt sektöründeki hem eğitimleriyle hem açık kaynak yarışmalarıyla yapmış olduğu farkındalıkla Türkiye’nin gençlik birikimini ve mühendislik yetkinliğini daha ileriye taşımayı amaçlamakta. Sözlerime son verirken bu programında yapımında emeği geçen tüm çalışan arkadaşlara ve burada katılım sağlayarak yetkinliklerini Türkiye’nin yazılım ekosisteminin ve yazılım süreçlerinin gelişmesinde ortaya koyan saygıdeğer iştirakçilere tekraren teşekkür ediyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.