19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebze’den yerli güneş paneli!

Gebze 27.11.2019 - 17:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gebze’den yerli güneş paneli!

MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Gebze'de faaliyet gösteren FV güneş paneli üreticisi Smart Energy firmasını ziyaret etti. MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu ve ajans uzmanları, Gebze'de faaliyet gösteren FV güneş paneli üreticisi Smart Energy firmasını ziyaret etti. Firma yetkilileri tarafından sektör ve firma faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi. Smart Energy yetkilileri, “Smart Energy, mühendislik ve yatırım alanındaki başarılı faaliyetlerine, 2017 yılı Ağustos ayında Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde 23.500 m2 kapalı alanda devreye aldığı güneş paneli fabrikası ile devam etmiştir. 2017 yılında 420 MW/yıl başlangıç kapasitesiyle üretime başlayan Smart Energy PV panel üretim fabrikası yeni yatırımlarıyla beraber son teknoloji ürünü tam otomatik istasyonlarla donatılmış ilave hatlarla üretim kapasitesini 800 MW/yıl’a çıkarmıştır. Tesis, tam kapasite ile çalışmaya başladığında ise yıllık 1200 MW üretim kapasitesine ulaşarak Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük güneş paneli fabrikası olacaktır. BİLGİSAYAR KONTROLLÜ ÜRETİM Smart Energy’nin Gebze’de tamamen bilgisayar kontrollü üretim yapan tesislerinde Alüminyum çerçeveli standart Mono/Poly, PERC, Black Silicon, Bifacial, Cam-Cam ve Half-Cut Cell panellerinin üretimi gerçekleştirilmektedir. Kurduğu güneş enerjisi santrallerinde deneyimli ekibi ile optimum verimlilik sağlamada sistem tasarımı açısından hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmayan Smart Energy, bu sistemleri metal konstrüksiyondan güneş paneline kadar TIER-1 ve özel üretim malzeme kullanarak hayata geçirmiş ve bu sayede öngörülenden 20’ye kadar varan daha iyi üretim rakamlarına ulaşmıştır. Hızla büyüyen şirketin başarısı, kalitesi ve hizmet anlayışı, son üç yıldır sürekli yenilenmeye layık görülen TÜV SÜD Sertifikası ve Bureau Veritas’tan alınan ISO 9001:2008 sertifikası ile de kanıtlanmıştır” dedi.  

MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Gebze'de faaliyet gösteren FV güneş paneli üreticisi Smart Energy firmasını ziyaret etti.

MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu ve ajans uzmanları, Gebze'de faaliyet gösteren FV güneş paneli üreticisi Smart Energy firmasını ziyaret etti. Firma yetkilileri tarafından sektör ve firma faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi. Smart Energy yetkilileri, “Smart Energy, mühendislik ve yatırım alanındaki başarılı faaliyetlerine, 2017 yılı Ağustos ayında Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde 23.500 m2 kapalı alanda devreye aldığı güneş paneli fabrikası ile devam etmiştir. 2017 yılında 420 MW/yıl başlangıç kapasitesiyle üretime başlayan Smart Energy PV panel üretim fabrikası yeni yatırımlarıyla beraber son teknoloji ürünü tam otomatik istasyonlarla donatılmış ilave hatlarla üretim kapasitesini 800 MW/yıl’a çıkarmıştır. Tesis, tam kapasite ile çalışmaya başladığında ise yıllık 1200 MW üretim kapasitesine ulaşarak Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük güneş paneli fabrikası olacaktır.

BİLGİSAYAR KONTROLLÜ ÜRETİM

Smart Energy’nin Gebze’de tamamen bilgisayar kontrollü üretim yapan tesislerinde Alüminyum çerçeveli standart Mono/Poly, PERC, Black Silicon, Bifacial, Cam-Cam ve Half-Cut Cell panellerinin üretimi gerçekleştirilmektedir. Kurduğu güneş enerjisi santrallerinde deneyimli ekibi ile optimum verimlilik sağlamada sistem tasarımı açısından hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmayan Smart Energy, bu sistemleri metal konstrüksiyondan güneş paneline kadar TIER-1 ve özel üretim malzeme kullanarak hayata geçirmiş ve bu sayede öngörülenden 20’ye kadar varan daha iyi üretim rakamlarına ulaşmıştır. Hızla büyüyen şirketin başarısı, kalitesi ve hizmet anlayışı, son üç yıldır sürekli yenilenmeye layık görülen TÜV SÜD Sertifikası ve Bureau Veritas’tan alınan ISO 9001:2008 sertifikası ile de kanıtlanmıştır” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.