19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

“Gebze depreme hazırlıksız”

Siyaset 29.10.2020 - 09:36, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

“Gebze depreme hazırlıksız”

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Gebze Osman Yılmaz Mahallesi’nin beklenen Marmara depremine hazırlıksız olduğunu dile getirerek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a soru önergesi verdi. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Gebze Osman Yılmaz Mahallesi’nin 32 bin nüfusuyla ilçenin en kalabalık mahallesi olduğunu belirterek olası bir deprem durumunda yapı yoğunluğundan ve plansızlıktan ötürü mahallede deprem toplanma alanı bulunmadığını söyledi. Vekil Türkkan konuyla alakalı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a soru önergesi verdi. Osman Yılmaz Mahallesi’ndeki deprem toplanma alanlarının eksikliği olası bir felaketin tahmin edilen boyutunu arttırabilme riski içerdiğini de belirten Vekil Türkkan, Bakan Kurum’un yazılı olarak cevaplamasını istediği önergede şu ifadelere yer verdi; Kocaeli İli Gebze İlçesi Osman Yılmaz Mahallesi 32 bin civarındaki nüfusuyla Gebze İlçesinin en büyük mahallesidir. “OSMAN YILMAZ MAHALLESİ MARMARA DEPREMİNE HAZIRLIKSIZ” Nüfus aşırı yoğun olmakla birlikte mahalledeki yapı stokunun önemli bir kısmı beklenen Marmara depremine hazırlıksızdır. Yapı yoğunluğundan ve plansızlıktan ötürü mahallede deprem toplanma alanı bulunmamaktadır. Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ni de içerisinde barındıran Osman Yılmaz Mahallesindeki deprem toplanma alanlarının eksikliği olası bir felaketin tahmin edilen boyutunu arttırabilme riski içermektedir. “TOPLANMA ALANININ BULUNMAMA GEREKÇESİ NEDİR?” Osman Yılmaz Mahallesi 17 Ağustos 1999 depremini yaşamış, tecrübe etmiş 32 civarındaki nüfusuyla Gebze'nin en büyük mahallesidir. Bu büyüklükteki bir mahallede deprem toplanma alanının bulunmamasının gerekçesi nedir? Nitelikli bir deprem toplanma alanının oluşturulmasına ilişkin herhangi bir çalışma planlanmakta mıdır? Bu konuda herhangi bir alan açma çalışması gerçekleştirilecek midir? Osman Yılmaz Mahallesine yönelik deprem hazırlık planı bulunmakta mıdır? Mahallede yaşayan 32 bin vatandaşımızın geçici barınma ve güvenli alan sorunu nasıl aşılacaktır?”

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Gebze Osman Yılmaz Mahallesi’nin beklenen Marmara depremine hazırlıksız olduğunu dile getirerek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a soru önergesi verdi.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Gebze Osman Yılmaz Mahallesi’nin 32 bin nüfusuyla ilçenin en kalabalık mahallesi olduğunu belirterek olası bir deprem durumunda yapı yoğunluğundan ve plansızlıktan ötürü mahallede deprem toplanma alanı bulunmadığını söyledi. Vekil Türkkan konuyla alakalı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a soru önergesi verdi. Osman Yılmaz Mahallesi’ndeki deprem toplanma alanlarının eksikliği olası bir felaketin tahmin edilen boyutunu arttırabilme riski içerdiğini de belirten Vekil Türkkan, Bakan Kurum’un yazılı olarak cevaplamasını istediği önergede şu ifadelere yer verdi; Kocaeli İli Gebze İlçesi Osman Yılmaz Mahallesi 32 bin civarındaki nüfusuyla Gebze İlçesinin en büyük mahallesidir.

“OSMAN YILMAZ MAHALLESİ MARMARA DEPREMİNE HAZIRLIKSIZ”

Nüfus aşırı yoğun olmakla birlikte mahalledeki yapı stokunun önemli bir kısmı beklenen Marmara depremine hazırlıksızdır. Yapı yoğunluğundan ve plansızlıktan ötürü mahallede deprem toplanma alanı bulunmamaktadır. Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ni de içerisinde barındıran Osman Yılmaz Mahallesindeki deprem toplanma alanlarının eksikliği olası bir felaketin tahmin edilen boyutunu arttırabilme riski içermektedir.

“TOPLANMA ALANININ BULUNMAMA GEREKÇESİ NEDİR?”

Osman Yılmaz Mahallesi 17 Ağustos 1999 depremini yaşamış, tecrübe etmiş 32 civarındaki nüfusuyla Gebze'nin en büyük mahallesidir. Bu büyüklükteki bir mahallede deprem toplanma alanının bulunmamasının gerekçesi nedir? Nitelikli bir deprem toplanma alanının oluşturulmasına ilişkin herhangi bir çalışma planlanmakta mıdır? Bu konuda herhangi bir alan açma çalışması gerçekleştirilecek midir? Osman Yılmaz Mahallesine yönelik deprem hazırlık planı bulunmakta mıdır? Mahallede yaşayan 32 bin vatandaşımızın geçici barınma ve güvenli alan sorunu nasıl aşılacaktır?”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.