Gebze Emlak Konutları İlkokulu Birinci Oldu

Gebze 25.10.2017 - 19:52, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Gebze Emlak Konutları İlkokulu Birinci Oldu

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından Nasreddin Hoca'yı anmak, onu gelecek nesillere daha iyi aktarmak, Nasreddin Hoca'nın bilge kişiliğini, ulemalığını anlatabilmek ve onu tüm dünyaya daha iyi tanıtabilmek amacıyla düzenlenen Nasreddin Hoca Anma Günleri çeşitli etkinliklerle sürüyor.

 Anma Günleri kapsamında  Akşehir Belediyesi Sıra Yarenleri tarafından  Akşehir Kültür Merkezi'nde bir gösteri sunuldu.  Akşehir Kaymakamı  Mehmet Türk,  AkşehirBelediye Başkanı  Salih Akkaya, ilçe protokolü,  Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışmasına katılan öğrenciler ve vatandaşların katıldığı gösteri izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Yarenler; gösterilerine yarışmaya katılan çocukları da dahil ederken gecenin finalinde Sıra Yarenleri tarafından  Nasreddin Hoca Fıkralarını konu alan tiyatro gösterileri de sunuldu. Akşehir  Nasreddin Hoca Anma Günleri kapsamında  Akşehir'de öğle namazı Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Mevlid-i Şerif okunarak Hatm-i Şerif duası yapıldı. Aşgın  Tunca, Muhammed Amuce ve Ali Özkül tarafından okunan Kur'an'ı Kerim, camiyi dolduran cemaat tarafından büyük beğeniyle dinlenildi. Mevlid-i Şerif ve hatim duasının ardından kılınan öğle namazı sonrası camiye gelen cemaate,  AkşehirBelediyesi tarafından mevlid şekeri ikramı da yapıldı. NASREDDİN HOCA FIKRA CANLANDIRMA YARIŞMASI BÖLGE FİNALLERİ YAPILDI - Öte yandan,  Akşehir Kültür Merkezi ile  Akşehir Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi'nde yapılan bölge finalleri yarışmalarında küçük öğrencilerin yaptıkları tiyatro gösterileri izleyenlerin büyük beğenisini topluyor. 24 ve 25 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan bölge finallerinin ilk gününde  MarmaraBölgesinde  Kocaeli  Gebze Emlak Konutları İlkokulu, Doğu Anadolu Bölgesinde  Bingöl MEV Öğretmen Serkan Akyaz İlkokulu,  Akdeniz Bölgesi'nde ise  Adana  Kozan 100. Yıl İlkokulu bölge birincisi olarak  Türkiye Finaline katılmaya hak kazandılar. Bölge finallerinde bugün yapılacak yarışmalarda ise diğer bölgelerin birincileri belli olacak. Yarışmanın  Türkiye Finali ise 26 Ekim Perşembe günü  Akşehir Kültür Merkezi'nde yapılacak. Yarışmada dekor kostüm ve oyuncuklarıyla bölge birinciliği için ter döken minikler, jüri tarafından açıklanan sonuçlardan sonra kazanamadıklarını öğrenince gözyaşlarına boğulurken, minik öğrencileri öğretmenleri teselli etti.
Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından Nasreddin Hoca'yı anmak, onu gelecek nesillere daha iyi aktarmak, Nasreddin Hoca'nın bilge kişiliğini, ulemalığını anlatabilmek ve onu tüm dünyaya daha iyi tanıtabilmek amacıyla düzenlenen Nasreddin Hoca Anma Günleri çeşitli etkinliklerle sürüyor.

 Anma Günleri kapsamında  Akşehir Belediyesi Sıra Yarenleri tarafından  Akşehir Kültür Merkezi'nde bir gösteri sunuldu.  Akşehir Kaymakamı  Mehmet Türk,  AkşehirBelediye Başkanı  Salih Akkaya, ilçe protokolü,  Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışmasına katılan öğrenciler ve vatandaşların katıldığı gösteri izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Yarenler; gösterilerine yarışmaya katılan çocukları da dahil ederken gecenin finalinde Sıra Yarenleri tarafından  Nasreddin Hoca Fıkralarını konu alan tiyatro gösterileri de sunuldu.

Akşehir  Nasreddin Hoca Anma Günleri kapsamında  Akşehir'de öğle namazı Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Mevlid-i Şerif okunarak Hatm-i Şerif duası yapıldı. Aşgın  Tunca, Muhammed Amuce ve Ali Özkül tarafından okunan Kur'an'ı Kerim, camiyi dolduran cemaat tarafından büyük beğeniyle dinlenildi. Mevlid-i Şerif ve hatim duasının ardından kılınan öğle namazı sonrası camiye gelen cemaate,  AkşehirBelediyesi tarafından mevlid şekeri ikramı da yapıldı.

NASREDDİN HOCA FIKRA CANLANDIRMA YARIŞMASI BÖLGE FİNALLERİ YAPILDI - Öte yandan,  Akşehir Kültür Merkezi ile  Akşehir Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi'nde yapılan bölge finalleri yarışmalarında küçük öğrencilerin yaptıkları tiyatro gösterileri izleyenlerin büyük beğenisini topluyor. 24 ve 25 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan bölge finallerinin ilk gününde  MarmaraBölgesinde  Kocaeli  Gebze Emlak Konutları İlkokulu, Doğu Anadolu Bölgesinde  Bingöl MEV Öğretmen Serkan Akyaz İlkokulu,  Akdeniz Bölgesi'nde ise  Adana  Kozan 100. Yıl İlkokulu bölge birincisi olarak  Türkiye Finaline katılmaya hak kazandılar. Bölge finallerinde bugün yapılacak yarışmalarda ise diğer bölgelerin birincileri belli olacak. Yarışmanın  Türkiye Finali ise 26 Ekim Perşembe günü  Akşehir Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Yarışmada dekor kostüm ve oyuncuklarıyla bölge birinciliği için ter döken minikler, jüri tarafından açıklanan sonuçlardan sonra kazanamadıklarını öğrenince gözyaşlarına boğulurken, minik öğrencileri öğretmenleri teselli etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.