Gebze Ertuğrul Gazi'ye Aktı

Gebze 28.01.2018 - 23:54, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Gebze Ertuğrul Gazi'ye Aktı

Bilecik'in Söğüt ilçesindeki Ertuğrul Gazi Türbesi, kış sezonunda da ziyaretçilerini ağırlıyor.

Bilecik'in Söğüt ilçesindeki Ertuğrul Gazi Türbesi, kış sezonunda da ziyaretçilerini ağırlıyor. Burada Alp kıyafetleriyle "saygı nöbeti" tutan askerlerin seremoniyle gerçekleştirdiği nöbet değişimi, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor.  Bilecik Valiliği, Jandarma Genel Komutanlığı ve 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı iş birliğiyle hazırlanan proje kapsamında, Söğüt Jandarma Ulaştırma Eğitim Merkezi Komutanlığından 9'u uzman çavuş, 4'ü er ve erbaş olmak üzere 13 asker, dönüşümlü olarak "saygı nöbeti" tutmaya devam ediyor. Ertuğrul Gazi Türbesi'ni ziyarete gelenler, yerleşkede satılan veya kiralanan kostümler ile börke, kılıç ve baltayla fotoğraf çektirerek anılarını ölümsüzleştiriyor. Alp kıyafetleri, aksesuarlar ve tarihi misyona uygun malzemeleriyle dikkati çeken askerlerin seremoniyle gerçekleştirdiği nöbet değişimi, ziyaretçiler tarafından da ilgiyle izleniyor. "Saygı nöbeti"nin başlamasının ardından yaz mevsiminde hafta içi günde bini, hafta sonu ise 5-6 bini bulan ziyaretçilerin geldiği türbeye, kış sezonunda da ilgi sürüyor. Hafta sonları yaklaşık bin kişi türbeyi ziyaret ediyor.  Tokat'tan eşi ve çocuklarıyla Bilecik'e gelen Fatih Arslan, yarı yıl tatilini değerlendirmek için burada olduklarını belirterek, "Diriliş dizisini izliyoruz. Gelmişken Ertuğrul Gazi Türbesi'ni de ziyaret etmek istedik. Kamuoyunda büyük ilgi gören saygı nöbetini de canlı olarak izledik. Gerçekten büyük gurur duyduk. Herkesin gelip buraları ziyaret etmesini tavsiye ederim." diye konuştu. Kocaeli'nin Gebze ilçesinden gelen 64 yaşındaki Ahmet Karadayı da burada tarihi tekrar yaşadığını ifade ederek, "Tarih tekrar canlandı gözümüzde. İlk defa saygı nöbetini izliyorum. Ziyaret ederek, Ertuğrul Gazi'ye vefa borcumuzu da ödemiş oluyoruz." dedi.
Bilecik'in Söğüt ilçesindeki Ertuğrul Gazi Türbesi, kış sezonunda da ziyaretçilerini ağırlıyor.

Bilecik'in Söğüt ilçesindeki Ertuğrul Gazi Türbesi, kış sezonunda da ziyaretçilerini ağırlıyor. Burada Alp kıyafetleriyle "saygı nöbeti" tutan askerlerin seremoniyle gerçekleştirdiği nöbet değişimi, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor.

 Bilecik Valiliği, Jandarma Genel Komutanlığı ve 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı iş birliğiyle hazırlanan proje kapsamında, Söğüt Jandarma Ulaştırma Eğitim Merkezi Komutanlığından 9'u uzman çavuş, 4'ü er ve erbaş olmak üzere 13 asker, dönüşümlü olarak "saygı nöbeti" tutmaya devam ediyor.

Ertuğrul Gazi Türbesi'ni ziyarete gelenler, yerleşkede satılan veya kiralanan kostümler ile börke, kılıç ve baltayla fotoğraf çektirerek anılarını ölümsüzleştiriyor. Alp kıyafetleri, aksesuarlar ve tarihi misyona uygun malzemeleriyle dikkati çeken askerlerin seremoniyle gerçekleştirdiği nöbet değişimi, ziyaretçiler tarafından da ilgiyle izleniyor.

"Saygı nöbeti"nin başlamasının ardından yaz mevsiminde hafta içi günde bini, hafta sonu ise 5-6 bini bulan ziyaretçilerin geldiği türbeye, kış sezonunda da ilgi sürüyor. Hafta sonları yaklaşık bin kişi türbeyi ziyaret ediyor. 
Tokat'tan eşi ve çocuklarıyla Bilecik'e gelen Fatih Arslan, yarı yıl tatilini değerlendirmek için burada olduklarını belirterek, "Diriliş dizisini izliyoruz. Gelmişken Ertuğrul Gazi Türbesi'ni de ziyaret etmek istedik. Kamuoyunda büyük ilgi gören saygı nöbetini de canlı olarak izledik. Gerçekten büyük gurur duyduk. Herkesin gelip buraları ziyaret etmesini tavsiye ederim." diye konuştu.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinden gelen 64 yaşındaki Ahmet Karadayı da burada tarihi tekrar yaşadığını ifade ederek, "Tarih tekrar canlandı gözümüzde. İlk defa saygı nöbetini izliyorum. Ziyaret ederek, Ertuğrul Gazi'ye vefa borcumuzu da ödemiş oluyoruz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.