Gebze-Halkalı’da sorun yok!

Gebze 07.07.2019 - 17:39, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze-Halkalı’da sorun yok!

Gebze-Halkalı Marmaray hattına ilişkin birçok iddia gündeme gelmiş ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar bu iddiaları Meclis gündemine taşımıştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’dan Gebze-Halkalı Marmaray hattında sorun olmadığı yönünde cevap geldi.

Yerel seçimler öncesi hayata geçirilen Gebze-Halkalı Marmaray hattına ilişkin birçok iddia gündeme gelmiş ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar bu iddiaları Meclis gündemine taşımıştı. 1.4 milyar Euro’ya mal olan hatta ilişkin sinyalizasyon başta olmak üzere makinistlerin tecrübesi ve kumanda merkezinde kayıpların yaşandığına ilişkin sendikaların da açıklamalarını Meclis gündemine getiren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın önergesine Ulaştırma Bakanı cevap verdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 12 Mart 2019 tarihinde açılan hattaki test sürüşlerinin 4,5 ay önce başladığını, bu süreçte araç, yol, sinyal ve tren işletmeciliği testlerinin eksiksiz olarak yapıldığını söyledi. Makinistlerin tecrübeleri ve eğitimlerine ilişkin detaylı bilgi veren Turhan, yeterliliğe sahip olan makinist sayısının 84 olduğunu buna ek olarak 72 aday makinistin katılımının sağlandığını kaydetti. Aday makinistlere 60 saat Marmaray araçları eğitimi ve 30 saat Marmaray trafik ve işletme senaryoları verildiğini belirten Ulaştırma Bakanı Turhan, bu eğitimler sonrası 72 aday makiniste brövelerinin verildiğini dile getirdi. Gebze- Halkalı hattının tam işletmeye alınması sonrası geçen 24 günde gerekli bilgi ve yeterliliğe sahip 156 makinistin her birinin 1800 kilometre tren kullandığını belirten Turhan, bu sürede herhangi bir hadisenin yaşanmadığını belirtti. GÜVENLİK SERTİFİKASI TEMİN EDİLDİ Özellikle son yıllarda meydana gelen tren kazalarında sinyalizasyon sistemi tartışmaları yaşanırken son olarak Ankara’da meydana gelen kazada yine sinyalizasyon ve makaslara ilişkin birçok iddia gündeme gelmişti. Gebze- Halkalı hattına ilişkin sinyalizasyon iddialarını da Bakan Turhan’a yönelten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’a Bakanlık cevabında şöyle dedi: “Söz konusu hatlar, açılışa kadar test, devreye alma ve de uygulamalı eğitim prosedürlerine tabi tutulmuştur. Tüm bu süreç sözleşme ve güvenlik şartlarına uygun olarak tamamlanmış, demiryolu araçları, elektromekanik ve sinyalizasyon sistemlerinin güvenlik sertifikasının temini sonrasında işletmeye alınmıştır.”
Gebze-Halkalı Marmaray hattına ilişkin birçok iddia gündeme gelmiş ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar bu iddiaları Meclis gündemine taşımıştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’dan Gebze-Halkalı Marmaray hattında sorun olmadığı yönünde cevap geldi.

Yerel seçimler öncesi hayata geçirilen Gebze-Halkalı Marmaray hattına ilişkin birçok iddia gündeme gelmiş ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar bu iddiaları Meclis gündemine taşımıştı. 1.4 milyar Euro’ya mal olan hatta ilişkin sinyalizasyon başta olmak üzere makinistlerin tecrübesi ve kumanda merkezinde kayıpların yaşandığına ilişkin sendikaların da açıklamalarını Meclis gündemine getiren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın önergesine Ulaştırma Bakanı cevap verdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 12 Mart 2019 tarihinde açılan hattaki test sürüşlerinin 4,5 ay önce başladığını, bu süreçte araç, yol, sinyal ve tren işletmeciliği testlerinin eksiksiz olarak yapıldığını söyledi. Makinistlerin tecrübeleri ve eğitimlerine ilişkin detaylı bilgi veren Turhan, yeterliliğe sahip olan makinist sayısının 84 olduğunu buna ek olarak 72 aday makinistin katılımının sağlandığını kaydetti. Aday makinistlere 60 saat Marmaray araçları eğitimi ve 30 saat Marmaray trafik ve işletme senaryoları verildiğini belirten Ulaştırma Bakanı Turhan, bu eğitimler sonrası 72 aday makiniste brövelerinin verildiğini dile getirdi. Gebze- Halkalı hattının tam işletmeye alınması sonrası geçen 24 günde gerekli bilgi ve yeterliliğe sahip 156 makinistin her birinin 1800 kilometre tren kullandığını belirten Turhan, bu sürede herhangi bir hadisenin yaşanmadığını belirtti.

GÜVENLİK SERTİFİKASI TEMİN EDİLDİ

Özellikle son yıllarda meydana gelen tren kazalarında sinyalizasyon sistemi tartışmaları yaşanırken son olarak Ankara’da meydana gelen kazada yine sinyalizasyon ve makaslara ilişkin birçok iddia gündeme gelmişti. Gebze- Halkalı hattına ilişkin sinyalizasyon iddialarını da Bakan Turhan’a yönelten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’a Bakanlık cevabında şöyle dedi: “Söz konusu hatlar, açılışa kadar test, devreye alma ve de uygulamalı eğitim prosedürlerine tabi tutulmuştur. Tüm bu süreç sözleşme ve güvenlik şartlarına uygun olarak tamamlanmış, demiryolu araçları, elektromekanik ve sinyalizasyon sistemlerinin güvenlik sertifikasının temini sonrasında işletmeye alınmıştır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.