19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebze hem yürüdü hem EVET diye haykırdı

Gebze 15.04.2017 - 16:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Gebze hem yürüdü hem EVET diye haykırdı

Gebze  Parti İlçe Başkanlığı referanduma saatler kala bir yürüyüş ve ardından miting düzenledi. Gebze Ak Parti İlçe Teşkilatı önünde başlayan yürüyüş, Eskiçarşı’dan devam ederek Gebze Kent Meydanında son buldu. Miting alanında ise vatandaşlara ve Ak Partililere Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Kocaeli Ak Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık katıldı. Düzenlenen mitingde vatandaşlara yönelik ilk konuşmayı Gebze Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Soba yaptı. BU GECE UYUMAYACAĞIZ İlçe Başkanı Soba, vatandaşların coşkusu arasında yaptığı konuşmada, bu gece sabaha kadar uyumadan tüm yakınların aranarak Evet denilmesi yönünde çalışmaların sürmesi gerektiğinin altını çizdi. Soba’nın ardında Kocaeli Ak Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’da kısa birer selamlama konuşması yaptılar. YARIN GEBZE GÜÇLÜ BİR EVET DİYECEK Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Gebze’de vatandaşlara yönelik yaptığı konuşmada Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında halkı bilgilendirmede yaptı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, milletin hakemliğini esas alan yeni sistemin Türkiye için çok önemli bir değişim olacağını söyledi. Yarın yapılacak  referandumunun Türkiye’nin geleceği için önemli olduğuna değinen Bakan Işık, "Kim hangi düşüncede olursa olsun, kararı ister ’Evet’ olsun, ister ’Hayır’ olsun, tercihiniz başımızın üzerindedir. Hiç kimseyi ’Sen ’Hayır’ verdin.’ diye ötekileştirme hakkına sahip değiliz. Bizim görevimiz, değişiklik teklifi metnini anlatmak. ’Evet’ verirsek sadece ülkenin mi önünü açmış olacağız? Evet ülkenin önünü açacağız ama inanın Cumhuriyet Halk Partisi’nin de önünü açacağız. Niye biliyor musunuz? Evet çıkarsa sandıkta Sayın Kılıçdaroğlu’nun bileti kesilmiş olacak. Özellikle CHP seçmeni, onlara saygımız var, şunu söyleyecekler; ’Kılıçdaroğlu, seninle 7 defa yenildik, şimdi 8. defa yeniliyoruz. Seninle bu iş olmuyor, hadi güle güle.’ Kılıçdaroğlu gidince kim gelecek? Bütün rejimlerde iktidar vardır ama sadece demokrasilerde muhalefet vardır. Demokrasiyi güçlü yapan da etkin ve güçlü muhalefettir. Şu CHP’nin bugünkü hali Türkiye’ye iyilik değil. Türk halkı ’Hayır’a prim vermiyor, Türk halkı geleceğine prim veriyor. Siz halka ne vaat ediyorsunuz, çocuklarımız için hangi vizyonu ortaya koyuyorsunuz, çocuklarımız nasıl bir Türkiye’de yaşayacak? Bunu ortaya koymazsanız, kuru kuruya ’Hayır’ demenin hiçbir faydası olmaz. 17 Nisan sabahının CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu için zor bir gün olacak. CHP’nin Kılıçdaroğlu’ndan kurtulup gerçekten bu milletin değerlerine sahip bir başkana kavuşması için de biz yarın ’Evet’ diyelim" dedi.  

Gebze  Parti İlçe Başkanlığı referanduma saatler kala bir yürüyüş ve ardından miting düzenledi. Gebze Ak Parti İlçe Teşkilatı önünde başlayan yürüyüş, Eskiçarşı’dan devam ederek Gebze Kent Meydanında son buldu. Miting alanında ise vatandaşlara ve Ak Partililere Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Kocaeli Ak Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık katıldı. Düzenlenen mitingde vatandaşlara yönelik ilk konuşmayı Gebze Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Soba yaptı.

BU GECE UYUMAYACAĞIZ

İlçe Başkanı Soba, vatandaşların coşkusu arasında yaptığı konuşmada, bu gece sabaha kadar uyumadan tüm yakınların aranarak Evet denilmesi yönünde çalışmaların sürmesi gerektiğinin altını çizdi. Soba’nın ardında Kocaeli Ak Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’da kısa birer selamlama konuşması yaptılar.

YARIN GEBZE GÜÇLÜ BİR EVET DİYECEK

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Gebze’de vatandaşlara yönelik yaptığı konuşmada Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında halkı bilgilendirmede yaptı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, milletin hakemliğini esas alan yeni sistemin Türkiye için çok önemli bir değişim olacağını söyledi.
Yarın yapılacak  referandumunun Türkiye’nin geleceği için önemli olduğuna değinen Bakan Işık, "Kim hangi düşüncede olursa olsun, kararı ister ’Evet’ olsun, ister ’Hayır’ olsun, tercihiniz başımızın üzerindedir. Hiç kimseyi ’Sen ’Hayır’ verdin.’ diye ötekileştirme hakkına sahip değiliz. Bizim görevimiz, değişiklik teklifi metnini anlatmak. ’Evet’ verirsek sadece ülkenin mi önünü açmış olacağız? Evet ülkenin önünü açacağız ama inanın Cumhuriyet Halk Partisi’nin de önünü açacağız. Niye biliyor musunuz? Evet çıkarsa sandıkta Sayın Kılıçdaroğlu’nun bileti kesilmiş olacak. Özellikle CHP seçmeni, onlara saygımız var, şunu söyleyecekler; ’Kılıçdaroğlu, seninle 7 defa yenildik, şimdi 8. defa yeniliyoruz. Seninle bu iş olmuyor, hadi güle güle.’ Kılıçdaroğlu gidince kim gelecek? Bütün rejimlerde iktidar vardır ama sadece demokrasilerde muhalefet vardır. Demokrasiyi güçlü yapan da etkin ve güçlü muhalefettir. Şu CHP’nin bugünkü hali Türkiye’ye iyilik değil. Türk halkı ’Hayır’a prim vermiyor, Türk halkı geleceğine prim veriyor. Siz halka ne vaat ediyorsunuz, çocuklarımız için hangi vizyonu ortaya koyuyorsunuz, çocuklarımız nasıl bir Türkiye’de yaşayacak? Bunu ortaya koymazsanız, kuru kuruya ’Hayır’ demenin hiçbir faydası olmaz. 17 Nisan sabahının CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu için zor bir gün olacak. CHP’nin Kılıçdaroğlu’ndan kurtulup gerçekten bu milletin değerlerine sahip bir başkana kavuşması için de biz yarın ’Evet’ diyelim" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.