Gebze İHH Nepal’de

Gebze 13.09.2017 - 15:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Gebze İHH Nepal’de

İHH İnsani Yardım Vakfı Gebze Temsilciliği Genç İHH Sorumlusu Muharrem Çiftçi, Nepal’den döndü.

İHH İnsani Yardım Vakfı Gebze Bölge Temsilciliği 2017 Kurban Çalışmaları Kapsamında Dünyanın farklı bölgelerinde mazlum ve yardıma muhtaç kardeşlerinin yanındaydı. “Türkiye’den aldığımız emanetleri Nepalli kardeşlerimize teslim ediyoruz” diyen Muharrem Çiftçi, İHH’nın on yıldan fazla bir süredir bölgedeki Müslümanlara okul, cami, kültür merkezi, yetimhane, Ramazan ve Kurban çalışmaları ile destek verdiğini, bu desteğin bundan sonra da süreceğini söyledi. MUTLULUKLARINA ORTAK OLDULAR Gebze Genç İHH sorumlusu Muharrem Çiftçi, kurban kesim ve dağıtım çalışmaları için Nepal’de 200 büyükbaş kurbanı Nepal’de ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Çocuklara da çeşitli hediyeler dağıtan İHH gönüllüleri çocuklar ile oyun oynayarak onların mutluluğuna ortak oldu. İHH ‘nın bölgedeki partner kuruluşu İslami Sangh Nepal’i de ziyaret edere bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi alan ekibimiz, Müslüman olan Hindu ve Budistlerin mirastan mahrum bırakılarak sosyal hayattan tecrit edildiğini kaydetti. Yaklaşık 30 milyon nüfuslu Nepal'in yüzde 80’i Hinduizm’e inanıyor. Sınırları içerisinde çok sayıda dil ve etnik köken barındıran ülkede yaklaşık 1,5 milyon Müslüman yaşıyor.
İHH İnsani Yardım Vakfı Gebze Temsilciliği Genç İHH Sorumlusu Muharrem Çiftçi, Nepal’den döndü.

İHH İnsani Yardım Vakfı Gebze Bölge Temsilciliği 2017 Kurban Çalışmaları Kapsamında Dünyanın farklı bölgelerinde mazlum ve yardıma muhtaç kardeşlerinin yanındaydı. “Türkiye’den aldığımız emanetleri Nepalli kardeşlerimize teslim ediyoruz” diyen Muharrem Çiftçi, İHH’nın on yıldan fazla bir süredir bölgedeki Müslümanlara okul, cami, kültür merkezi, yetimhane, Ramazan ve Kurban çalışmaları ile destek verdiğini, bu desteğin bundan sonra da süreceğini söyledi.

MUTLULUKLARINA ORTAK OLDULAR

Gebze Genç İHH sorumlusu Muharrem Çiftçi, kurban kesim ve dağıtım çalışmaları için Nepal’de 200 büyükbaş kurbanı Nepal’de ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Çocuklara da çeşitli hediyeler dağıtan İHH gönüllüleri çocuklar ile oyun oynayarak onların mutluluğuna ortak oldu. İHH ‘nın bölgedeki partner kuruluşu İslami Sangh Nepal’i de ziyaret edere bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi alan ekibimiz, Müslüman olan Hindu ve Budistlerin mirastan mahrum bırakılarak sosyal hayattan tecrit edildiğini kaydetti. Yaklaşık 30 milyon nüfuslu Nepal'in yüzde 80’i Hinduizm’e inanıyor. Sınırları içerisinde çok sayıda dil ve etnik köken barındıran ülkede yaklaşık 1,5 milyon Müslüman yaşıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.