19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebze İHH Nepal'i Unutmadı

Gebze 11.01.2018 - 12:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Gebze İHH Nepal'i Unutmadı

İHH İnsani Yardım Vakfı Gebze Temsilciliği 2017-2018 İHH Kış çalışmaları kapsamında Nepal'de.

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın neresinde olursa olsun din, dil, ırk, millet, ülke ayrımı yapmadan yardım bekleyen insanlara yardım ulaştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH Gebze Temsilciliğinden İnşaat Mühendisi Turgut Veyisoğlu ve Ömer Demirhan, Nepal'e kışlık yardım malzemesi ulaştırdı. YARDIMLAR TURKİYE'DEN İHH kış çalışmaları için Nepal’de olan Turgut Veyisoğlu "30 milyonluk nüfusun 1,5 milyonu Müslüman. Ancak az sayıda samimi ve gayretli Müslüman'ın çalışması ile yüzlerce çocuğa Kuran-ı Kerim  ve normal eğitim veren onlarca okul ve yetimhaneleri ziyaret ettik. Son 2 yıldır Kuveyt’ten ve diğer Arap dünyasından gelen yardımlar ABD baskısı ile kesilmiş. Şu anda sadece Türkiye’den İHH eliyle yardım ulaşıyor maalesef başkada bir yerden yardım gelmiyor. Nepal devletinden de destek almadıkları için okullar ve yetimhanelerin giderlerini karşılamakta zorlanıyorlar. 1200 öğrencinin ve 60 Hafızın eğitim gördüğü Necmettin Erbakan külliyesini ziyaret ettik ve 100 aileye kış yardım paketi dağıtımına katıldık. Müslüman olan ve aileleri tarafından evlerinden kovulan kişiler için  kiralanan bir binayı gezerek yetkililerden bilgi aldık."
İHH İnsani Yardım Vakfı Gebze Temsilciliği 2017-2018 İHH Kış çalışmaları kapsamında Nepal'de.

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın neresinde olursa olsun din, dil, ırk, millet, ülke ayrımı yapmadan yardım bekleyen insanlara yardım ulaştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH Gebze Temsilciliğinden İnşaat Mühendisi Turgut Veyisoğlu ve Ömer Demirhan, Nepal'e kışlık yardım malzemesi ulaştırdı.

YARDIMLAR TURKİYE'DEN

İHH kış çalışmaları için Nepal’de olan Turgut Veyisoğlu "30 milyonluk nüfusun 1,5 milyonu Müslüman. Ancak az sayıda samimi ve gayretli Müslüman'ın çalışması ile yüzlerce çocuğa Kuran-ı Kerim  ve normal eğitim veren onlarca okul ve yetimhaneleri ziyaret ettik. Son 2 yıldır Kuveyt’ten ve diğer Arap dünyasından gelen yardımlar ABD baskısı ile kesilmiş. Şu anda sadece Türkiye’den İHH eliyle yardım ulaşıyor maalesef başkada bir yerden yardım gelmiyor. Nepal devletinden de destek almadıkları için okullar ve yetimhanelerin giderlerini karşılamakta zorlanıyorlar. 1200 öğrencinin ve 60 Hafızın eğitim gördüğü Necmettin Erbakan külliyesini ziyaret ettik ve 100 aileye kış yardım paketi dağıtımına katıldık. Müslüman olan ve aileleri tarafından evlerinden kovulan kişiler için  kiralanan bir binayı gezerek yetkililerden bilgi aldık."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.