Gebze İHL’de Nitelikli eğitim fırsatı!

Gebze 06.07.2018 - 13:21, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze İHL’de Nitelikli eğitim fırsatı!

Milli Eğitim Bakanlığı’nca Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi olarak proje okulu olan Gebze İmam Hatip Lisesi yeni dönemde öğrencilerini bekliyor. LGS puanına göre 90 öğrenci alınacak Proje Okulunda, öğrenciler 4 yıl boyunca donanımlı bir eğitim görecek.

Gebze’nin köklü eğitim kurumlarından olan Anadolu İmam Hatip Lisesi, yeni dönemde Nitelikli okul kapsamında kayıt yaptıracak öğrencilerini bekliyor. Gebze İmam Hatip Lisesi, yeni dönemde yeni bir formatla eğitim hayatına devam edecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nca Nitelikli okul kapsamına alınan Gebze İmam Hatip Lisesi, Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi Proje uygulama okulu oldu. Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yanı sıra, okulda Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi müfredatları da uygulanacak. Normal eğitimin yanı sıra sınavla Fen ve Sosyal Bilimler Bölümlerine de öğrenci kaydı yapılabilecek. LGS BAŞARISINA GÖRE LGS’de başarılı olan ve yüzdelik dilimlerde üst sıralarda yer alan öğrencilerin tercih yapabileceği Fen ve Sosyal Bilimler müfredatlı bölümlere 90 öğrenci alınacak ve 3 sınıf açılacak. 13 Temmuz’da tercih işlemleri sona erecek. Yeni dönemde Gebze bölgesinin en zeki öğrencileri Gebze İmam Hatip’den çıkacak. Öğrenciler Anadolu İmam Hatip müfredatının yanında Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulunda ikinci Yabancı dil, Türk Kültür ve Medeniyet tarihi, sosyal bilim çalışmaları, bilgisayar bilimi gibi dersler olacak. Fen Lisesi’nde 16, Sosyal Bilimler Lisesi’nde ise 22 ders görecekler. Bununla birlikte Orta öğretim kısmı olan 5.sınıfa ise okulun düzenleyeceği 60 öğrencinin alınacağı öğrenildi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nca Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi olarak proje okulu olan Gebze İmam Hatip Lisesi yeni dönemde öğrencilerini bekliyor. LGS puanına göre 90 öğrenci alınacak Proje Okulunda, öğrenciler 4 yıl boyunca donanımlı bir eğitim görecek.

Gebze’nin köklü eğitim kurumlarından olan Anadolu İmam Hatip Lisesi, yeni dönemde Nitelikli okul kapsamında kayıt yaptıracak öğrencilerini bekliyor. Gebze İmam Hatip Lisesi, yeni dönemde yeni bir formatla eğitim hayatına devam edecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nca Nitelikli okul kapsamına alınan Gebze İmam Hatip Lisesi, Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi Proje uygulama okulu oldu. Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yanı sıra, okulda Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi müfredatları da uygulanacak. Normal eğitimin yanı sıra sınavla Fen ve Sosyal Bilimler Bölümlerine de öğrenci kaydı yapılabilecek.

LGS BAŞARISINA GÖRE

LGS’de başarılı olan ve yüzdelik dilimlerde üst sıralarda yer alan öğrencilerin tercih yapabileceği Fen ve Sosyal Bilimler müfredatlı bölümlere 90 öğrenci alınacak ve 3 sınıf açılacak. 13 Temmuz’da tercih işlemleri sona erecek. Yeni dönemde Gebze bölgesinin en zeki öğrencileri Gebze İmam Hatip’den çıkacak. Öğrenciler Anadolu İmam Hatip müfredatının yanında Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulunda ikinci Yabancı dil, Türk Kültür ve Medeniyet tarihi, sosyal bilim çalışmaları, bilgisayar bilimi gibi dersler olacak. Fen Lisesi’nde 16, Sosyal Bilimler Lisesi’nde ise 22 ders görecekler. Bununla birlikte Orta öğretim kısmı olan 5.sınıfa ise okulun düzenleyeceği 60 öğrencinin alınacağı öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.