Gebze İhtiyaç Sahibinin Her Zaman Yanında!

Gebze 12.11.2018 - 11:47, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze İhtiyaç Sahibinin Her Zaman Yanında!

Gebze Belediyesi 2015 yılından itibaren uygulamaya koyduğu Sosyal Yardım Amaçlı Gıda Kartı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara 2019 yılında da destek olmaya devam edecek

Gebze Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmayı sürdürüyor. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun Belediyenin Görev ve Sorumlulukları başlıklı 14. maddesinde “Belediye, mahallî müşterek nitelikte olmak şartıyla sosyal hizmet ve yardım hizmetlerini yapar /yaptırır” ibaresi gereği Gebze’de, ihtiyaç sahibi vatandaşlara farklı kalemlerde yardımlarını sürdüren Gebze Belediyesi tarafından 2015 yılından itibaren başlatılan Sosyal Yardım Amaçlı Gıda Kartı hizmeti de sunuluyor. Sosyal Yardım Amaçlı Gıda Kartı başvurularına istinaden Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen titiz tahkikat aşamasının ardından Değerlendirme Komisyonu tarafından hak sahipleri belirleniyor. YIL BOYUNCA DEVAM EDEN YARDIMLAR İlgili kanunun, ‘Belediye hizmetleri, vatandaşlara en yakın yerlerde ve en uygun yöntemlerle sunulur. Hizmet sunumunda engelli, yaşlı, düşkün ve dar gelirlilerin durumuna uygun yöntemler uygulanır’ hükümleri gereğince belediyenin asli görevlerinden olan sosyal yardım hizmetlerinin belediye tarafından sürdürüldüğü Gebze’de; hizmette devamlılık esası uyarınca 2015 yılından beri uygulanan Sosyal Yardım Amaçlı Gıda Kartı Alımı ihalesi her yıl rutin olarak 12 aylık bir zaman dilimi için gerçekleştiriliyor. BAŞVURULAR SOSYAL YARDIMLARA Dar gelirli vatandaşların bir yıl boyunca temel gıda ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için başlatılan Sosyal Yardım Amaçlı Gıda Kartı yardımları hizmeti 2019 yılında da ilçe genelinde aksatılmadan verilmeye devam edecek. Sosyal Yardım Amaçlı Gıda Kartı’ndan yararlanmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşların kent meydanında bulunan Gebze Kültür Merkezi kompleksi içerisindeki  Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne şahsen başvurmaları gerekiyor.
Gebze Belediyesi 2015 yılından itibaren uygulamaya koyduğu Sosyal Yardım Amaçlı Gıda Kartı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara 2019 yılında da destek olmaya devam edecek

Gebze Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmayı sürdürüyor. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun Belediyenin Görev ve Sorumlulukları başlıklı 14. maddesinde “Belediye, mahallî müşterek nitelikte olmak şartıyla sosyal hizmet ve yardım hizmetlerini yapar /yaptırır” ibaresi gereği Gebze’de, ihtiyaç sahibi vatandaşlara farklı kalemlerde yardımlarını sürdüren Gebze Belediyesi tarafından 2015 yılından itibaren başlatılan Sosyal Yardım Amaçlı Gıda Kartı hizmeti de sunuluyor. Sosyal Yardım Amaçlı Gıda Kartı başvurularına istinaden Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen titiz tahkikat aşamasının ardından Değerlendirme Komisyonu tarafından hak sahipleri belirleniyor.

YIL BOYUNCA DEVAM EDEN YARDIMLAR

İlgili kanunun, ‘Belediye hizmetleri, vatandaşlara en yakın yerlerde ve en uygun yöntemlerle sunulur. Hizmet sunumunda engelli, yaşlı, düşkün ve dar gelirlilerin durumuna uygun yöntemler uygulanır hükümleri gereğince belediyenin asli görevlerinden olan sosyal yardım hizmetlerinin belediye tarafından sürdürüldüğü Gebze’de; hizmette devamlılık esası uyarınca 2015 yılından beri uygulanan Sosyal Yardım Amaçlı Gıda Kartı Alımı ihalesi her yıl rutin olarak 12 aylık bir zaman dilimi için gerçekleştiriliyor.

BAŞVURULAR SOSYAL YARDIMLARA

Dar gelirli vatandaşların bir yıl boyunca temel gıda ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için başlatılan Sosyal Yardım Amaçlı Gıda Kartı yardımları hizmeti 2019 yılında da ilçe genelinde aksatılmadan verilmeye devam edecek. Sosyal Yardım Amaçlı Gıda Kartı’ndan yararlanmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşların kent meydanında bulunan Gebze Kültür Merkezi kompleksi içerisindeki  Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne şahsen başvurmaları gerekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.