Gebze Konak Hastanesi Uyardı!

Gebze 23.06.2017 - 13:30, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Gebze Konak Hastanesi Uyardı!

Konak Hastanesi Gebze Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Kamile ALTIN Ramazan ayı sonrası yeme alışkanlıkları konusunda uyarılarda bulundu.

Bayram sabahına proteinden zengin bir kahvaltı ile başlayın. Yumurta ve peynir kahvaltı için iyi birerprotein seçeneğidir. Uzun süre tokluk sağlar. Bayramın ilk günü uzun bir açlık süresinden çıkılacağı için gün içindeki yeme davranışını kontrol etmekte fayda vardır. Vücudu rutin yeme düzenine alıştırmak için bir öğünde fazla tüketmemeye dikkat edin. Aksi takdirde vücut ve mide ani bir stres altına girer ve mide spazmı, mide ekşimesi ve mide yanması gibi problemlerle karşılaşılabilir. Bayram boyunca kendinize bir tatlı limiti belirleyin. Mümkünse günde 1 porsiyondan daha az tatlı tüketmeye çalışın. Unutmayın şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar tercih ederek aldığınız kaloriyi yarı yarıya azaltabilirsiniz. Özellikle bol sıvı tüketin. Bu sayede vücudun sıvı elektrolit dengesini korumuş olursunuz. Açlıkla susuzluğu karıştırmayın. Her öğünde salata tüketin. Bu sayede daha çabuk doyma hissi sağlayabilirsiniz.
Konak Hastanesi Gebze Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Kamile ALTIN Ramazan ayı sonrası yeme alışkanlıkları konusunda uyarılarda bulundu.

Bayram sabahına proteinden zengin bir kahvaltı ile başlayın. Yumurta ve peynir kahvaltı için iyi birerprotein seçeneğidir. Uzun süre tokluk sağlar.

Bayramın ilk günü uzun bir açlık süresinden çıkılacağı için gün içindeki yeme davranışını kontrol etmekte fayda vardır. Vücudu rutin yeme düzenine alıştırmak için bir öğünde fazla tüketmemeye dikkat edin. Aksi takdirde vücut ve mide ani bir stres altına girer ve mide spazmı, mide ekşimesi ve mide yanması gibi problemlerle karşılaşılabilir. Bayram boyunca kendinize bir tatlı limiti belirleyin. Mümkünse günde 1 porsiyondan daha az tatlı tüketmeye çalışın. Unutmayın şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar tercih ederek aldığınız kaloriyi yarı yarıya azaltabilirsiniz. Özellikle bol sıvı tüketin. Bu sayede vücudun sıvı elektrolit dengesini korumuş olursunuz. Açlıkla susuzluğu karıştırmayın. Her öğünde salata tüketin. Bu sayede daha çabuk doyma hissi sağlayabilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.