Gebze Kütüphanesine Ödül!

Gebze 28.03.2016 - 16:06, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Gebze Kütüphanesine Ödül!

Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı Ali Fuat Kartal, Milli Eğitim Bakanlığının okullarda Z-Kütüphane kurma çalışmalarını desteklediklerini belirtti.

Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı Ali Fuat  Kartal, Milli Eğitim Bakanlığının okullarda Z-Kütüphane kurma çalışmalarını desteklediklerini belirtti. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla  Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde tören düzenlendi. Törende konuşan  Kartal,  Türkiye'deki göçmenlerin günlük yaşamlarında ihtiyaç duydukları bilgiye ulaşmaları konusunda karşılaştıkları sorunlara çözüm bulmaya gayret edeceklerini kaydetti. Mültecilerin yeni bir ülkede yabancı bir kültür ve dil ortamında, büyük zorluklarla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden  Kartal, sözlerini şöyle sürdürdü:  "Kütüphaneler, mültecilerin hayatını kolaylaştırmak için çok dilli materyal sağlama hizmeti sunmasının yanı sıra mültecilerin yaşadıkları şehrin insanlarıyla iletişim kurmalarına ve yeni ortamlarını tanımalarına katkıda bulunabilir. Bu aşamada kütüphaneciler olarak bize düşen görev, özellikle halk kütüphanelerimiz aracılığıyla Türk ve mülteci gençleri bir araya getirerek, kültürel entegrasyona katkı sağlayabiliriz. Günümüz kütüphaneleri, temel işlevlerinin yanı sıra farklı şekillerde de toplumlarını destekliyor. Kütüphaneler konfor, güvenlik ve uzlaşma mekanları olarak insanlar için umut yerleri olabilirler." Okul kütüphanelerine de değinen  Kartal, "Yıllardır okul kütüphanelerinin yokluğundan yakındığımız bir süreçte Milli Eğitim Bakanlığının kendisine bağlı okullarda Z-Kütüphane kurma çalışmalarını destekliyoruz." diye konuştu. En çok ödünç alınan kitaplar Kartal, üniversite kütüphanelerinden aldıkları istatistiklerine göre,  Sabahattin Ali'nin " Kürk Mantolu Madonna" ve Jeff Kinney'in "Saftirik Greg'in Günlüğü" adlı kitapların, 2015'de en çok ödünç alınan kitaplar olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından,  Manisa İl Halk ve  Diyarbakır  Ergani İlçe kütüphanelerine "En iyi halk kütüphanesi",  Diyarbakır ve  Bilecik halk kütüphanelerine "Teknolojiyi en iyi kullanan kütüphane",  Gebze İlçe Halk Kütüphanesi'ne "En yenilikçi kütüphane" ödülleri verildi.
Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı Ali Fuat Kartal, Milli Eğitim Bakanlığının okullarda Z-Kütüphane kurma çalışmalarını desteklediklerini belirtti.

Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı Ali Fuat  Kartal, Milli Eğitim Bakanlığının okullarda Z-Kütüphane kurma çalışmalarını desteklediklerini belirtti.


Kütüphaneler Haftası dolayısıyla  Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde tören düzenlendi.

Törende konuşan  
Kartal,  Türkiye'deki göçmenlerin günlük yaşamlarında ihtiyaç duydukları bilgiye ulaşmaları konusunda karşılaştıkları sorunlara çözüm bulmaya gayret edeceklerini kaydetti.

Mültecilerin yeni bir ülkede yabancı bir kültür ve dil ortamında, büyük zorluklarla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden  
Kartal, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Kütüphaneler, mültecilerin hayatını kolaylaştırmak için çok dilli materyal sağlama hizmeti sunmasının yanı sıra mültecilerin yaşadıkları şehrin insanlarıyla iletişim kurmalarına ve yeni ortamlarını tanımalarına katkıda bulunabilir. Bu aşamada kütüphaneciler olarak bize düşen görev, özellikle halk kütüphanelerimiz aracılığıyla Türk ve mülteci gençleri bir araya getirerek, kültürel entegrasyona katkı sağlayabiliriz. Günümüz kütüphaneleri, temel işlevlerinin yanı sıra farklı şekillerde de toplumlarını destekliyor. Kütüphaneler konfor, güvenlik ve uzlaşma mekanları olarak insanlar için umut yerleri olabilirler."

Okul kütüphanelerine de değinen  
Kartal, "Yıllardır okul kütüphanelerinin yokluğundan yakındığımız bir süreçte Milli Eğitim Bakanlığının kendisine bağlı okullarda Z-Kütüphane kurma çalışmalarını destekliyoruz." diye konuştu.

En çok ödünç alınan kitaplar

Kartal, üniversite kütüphanelerinden aldıkları istatistiklerine göre,  
Sabahattin Ali'nin " Kürk Mantolu Madonna" ve Jeff Kinney'in "Saftirik Greg'in Günlüğü" adlı kitapların, 2015'de en çok ödünç alınan kitaplar olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından,  
Manisa İl Halk ve  Diyarbakır  Ergani İlçe kütüphanelerine "En iyi halk kütüphanesi",  Diyarbakır ve  Bilecik halk kütüphanelerine "Teknolojiyi en iyi kullanan kütüphane",  Gebze İlçe Halk Kütüphanesi'ne "En yenilikçi kütüphane" ödülleri verildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.