GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Gebze KYK’da Aşure Dağıtıldı

Gebze 21.09.2018 - 20:38, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze KYK’da Aşure Dağıtıldı

Gebze KYK öğrencilerine Aşure Günü münasebeti ile aşure ikram edildi.

Öğrencilere aşure ikramı yapan Gebze KYK Yurt Müdürü Bedrettin N. Arslan, “Her şeyden önce herkesin hem hicri yeni yılını hem de aşure gününü kutluyor ve Kerbela şehitlerimizi ve bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. İnsanlık tarihinde de İslam tarihinde de çok önemli olayların Muharrem ayı içerisinde bizatihi aşure gününde olduğu hususunda çeşitli rivayetler var. Ancak bunlardan en önemlisi Hz. Hüseyin ve ehlibeytten arkadaşlarının Kerbela'da şehit edilmesidir. Bir Türk, bir Müslüman olarak birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve aramızdaki muhabbeti güçlendirmezsek birileri İslam coğrafyasında her gün Kerbela'ların yaşansın diye mücadele verir. Bize düşen yeni Kerbela'ların olmaması için ne yapacağımızdır. Belki Kerbela'dan çıkaracağımız en büyük ders bu olmalı.” dedi. KÜBRA AKABALI
Gebze KYK öğrencilerine Aşure Günü münasebeti ile aşure ikram edildi.

Öğrencilere aşure ikramı yapan Gebze KYK Yurt Müdürü Bedrettin N. Arslan, “Her şeyden önce herkesin hem hicri yeni yılını hem de aşure gününü kutluyor ve Kerbela şehitlerimizi ve bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. İnsanlık tarihinde de İslam tarihinde de çok önemli olayların Muharrem ayı içerisinde bizatihi aşure gününde olduğu hususunda çeşitli rivayetler var. Ancak bunlardan en önemlisi Hz. Hüseyin ve ehlibeytten arkadaşlarının Kerbela'da şehit edilmesidir. Bir Türk, bir Müslüman olarak birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve aramızdaki muhabbeti güçlendirmezsek birileri İslam coğrafyasında her gün Kerbela'ların yaşansın diye mücadele verir. Bize düşen yeni Kerbela'ların olmaması için ne yapacağımızdır. Belki Kerbela'dan çıkaracağımız en büyük ders bu olmalı.” dedi.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.