Gebze KYK'da Âşıklar geçidi

Gebze 20.03.2018 - 09:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Gebze KYK'da Âşıklar geçidi

Yurtkur Gebze Yurt Müdürlüğü, Mehmet Akif Gençlik ve Çanakkale temalı programını yaptı.

Türkiye Edebiyat Derneği Gebze Şube Başkanı Musa Yaşaroğlu ve öğrencilerinin de katıldığı program, Kyk Gebze Yurt Müdürlüğünün konferans salonunda yapıldı. Mehmet Akif Gençlik ve Çanakkale temalı geceye Kültür Bakanlığı halk ozanları Şahin Turgutoğlu, Necdet Kuyumcu ve yine Kültür Bakanlığı Halk şairi, Kastamonu’nun yaşayan Şerife Bacısı Hacer Alioğlu (Yakutî) katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Gebze Yurt Müdürü Resul Kotan, “Bu gece Mehmet Akif’i anlamanın yanı sıra, aynı gün iki zaferi kutlamanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. Ordumuzun muzafferiyetinin daim olması için her zaman duacıyız. ANLATABİLMEK MÜMKÜN DEĞİL Bu programda Mehmet Akif’i anlamak ve anlatabilmenin yanında, milletimizin en güzel örf ve adetlerinden olan âşıkları da tanıma fırsatı bulacağız. Bu gece bizlerle olan âşıklarımıza, şairlerimize teşekkür ederim. Bu geleneğin tanıtılması, gelecek nesile olduğu gibi aktarılabilmesi için biz eğitimcilerin âşıklar ile eğitim camiasında bir olarak çalışmasını diliyorum.” dedi. Programa konuk olarak katılan Türkiye Edebiyat Derneği Gebze Şubesi Başkanı Musa Yaşaroğlu, “Yıllardır Mehmet Akif’i anlamaya, anlatmaya çalışıyoruz. Hakkında romanımız mevcut. Romanda anlatmaya muvaffak olamadığımız Mehmet Akif’i bu kısacık programda anlatabilmek elbette mümkün değil. HİCİVLER GECEYE DAMGA VURDU Bu tür programların devamı ile gün geçtikçe özellikle gençlerimizde Mehmet Akif’in Asım’ın Nesli dediği nesilin şuuru belirmeye başlamıştır. Bu bizim için oldukça sevindirici bir durumdur. Bu vesile ile gerçekleştirilen bu program için Yurt Müdürümüz Resul Kotan’a, katılımcı aşık ve şairlerimize, özellikle salonda hazır bulunan siz öğrenci arkadaşlarıma teşekkür ederim.” dedi. Programda Kültür Bakanlığı Halk Şairi Hacer Aioğlu (Yakuti) ile Türkiye Edebiyat Derneği öğrencilerinin şiir sunumundan sonra aşıkların solo ve atışmalarından oluşan bir sunum gerçekleştirildi. Aşıkların atışmalarında Çanakkale ve Afrin zaferlerinin yanı sıra  güncel konulara olan hicivleri geceye damgasını vurdu.
Yurtkur Gebze Yurt Müdürlüğü, Mehmet Akif Gençlik ve Çanakkale temalı programını yaptı.

Türkiye Edebiyat Derneği Gebze Şube Başkanı Musa Yaşaroğlu ve öğrencilerinin de katıldığı program, Kyk Gebze Yurt Müdürlüğünün konferans salonunda yapıldı. Mehmet Akif Gençlik ve Çanakkale temalı geceye Kültür Bakanlığı halk ozanları Şahin Turgutoğlu, Necdet Kuyumcu ve yine Kültür Bakanlığı Halk şairi, Kastamonu’nun yaşayan Şerife Bacısı Hacer Alioğlu (Yakutî) katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Gebze Yurt Müdürü Resul Kotan, “Bu gece Mehmet Akif’i anlamanın yanı sıra, aynı gün iki zaferi kutlamanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. Ordumuzun muzafferiyetinin daim olması için her zaman duacıyız.

ANLATABİLMEK MÜMKÜN DEĞİL

Bu programda Mehmet Akif’i anlamak ve anlatabilmenin yanında, milletimizin en güzel örf ve adetlerinden olan âşıkları da tanıma fırsatı bulacağız. Bu gece bizlerle olan âşıklarımıza, şairlerimize teşekkür ederim. Bu geleneğin tanıtılması, gelecek nesile olduğu gibi aktarılabilmesi için biz eğitimcilerin âşıklar ile eğitim camiasında bir olarak çalışmasını diliyorum.” dedi. Programa konuk olarak katılan Türkiye Edebiyat Derneği Gebze Şubesi Başkanı Musa Yaşaroğlu, “Yıllardır Mehmet Akif’i anlamaya, anlatmaya çalışıyoruz. Hakkında romanımız mevcut. Romanda anlatmaya muvaffak olamadığımız Mehmet Akif’i bu kısacık programda anlatabilmek elbette mümkün değil.

HİCİVLER GECEYE DAMGA VURDU

Bu tür programların devamı ile gün geçtikçe özellikle gençlerimizde Mehmet Akif’in Asım’ın Nesli dediği nesilin şuuru belirmeye başlamıştır. Bu bizim için oldukça sevindirici bir durumdur. Bu vesile ile gerçekleştirilen bu program için Yurt Müdürümüz Resul Kotan’a, katılımcı aşık ve şairlerimize, özellikle salonda hazır bulunan siz öğrenci arkadaşlarıma teşekkür ederim.” dedi. Programda Kültür Bakanlığı Halk Şairi Hacer Aioğlu (Yakuti) ile Türkiye Edebiyat Derneği öğrencilerinin şiir sunumundan sonra aşıkların solo ve atışmalarından oluşan bir sunum gerçekleştirildi. Aşıkların atışmalarında Çanakkale ve Afrin zaferlerinin yanı sıra  güncel konulara olan hicivleri geceye damgasını vurdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.