Gebze Mali disiplini tartıştı!

Gebze 02.05.2019 - 16:52, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze Mali disiplini tartıştı!

Gebze Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün il dışında olması nedeniyle toplantıya Meclis Başkanvekili Selamet Güner, başkanlık etti. Toplantıda 12 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Yapı kayıt belgesi alan parsellerin satışıyla ilgili gündem maddesine CHP’nin ret oyu vermesi meclis de tartışma konusu oldu. CHP grubunun bu parsellerle ilgili tereddüt odluğunu ifade ederek ret oyu vermesine, İYİ Parti sözcüsü Kayhan Özler anlam veremeyerek, komisyonda evet meclis de ret oyu vermelerinin çelişkiye neden olduğunu vurguladı. Konuyla ilgili AK Parti Meclis üyesi Mahmut yandık ise, komisyon olarak yaptıkları çalışma hakkında bilgi vererek, her talep dosyasının görüntülenerek Belediye birimleriyle görüşülerek karara bağlandığını ifade etti. Dosyalarının büyük çoğunluğunu Hürriyet ve Yavuz Selim’in oluşturduğunu dile getiren Yandık, herhangi bir tereddüdün olmadığını ve kayıt altında olduğunu söyledi.    MALİ DİSİPLİNİ NASIL SAĞLAYACAKSINIZ? Güden dışı bölümde söz alan ve Belediye’nin mali durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti’li Kayhan Özler, “Belediye başkanı halk meclisleri kuracaklarını, mahalle sorunlarını paylaşacaklarını ifade etmişti. Belediye 2018 bütçesinde 65 milyon TL açık verdiğini vurguladı. Bu şekilde yönetmenin doğru olmadığını vurgulamıştı. Gebze Belediyesi’nin 360 Milyon TL borç olduğunu ifade etti. Söylediklerinden şüphemiz yok. Gebze’ye hizmet etmek istediğinizden şüphemiz yok. Ama eksik söylediklerinizi hatırlatmak isterim. 15 yıldır Gebze’yi kim yönetiyor? 360 Milyon borç ile nasıl bütçe disiplini sağlayacaksınız? Borcu ödemek için kaynağınız var mı? Bütçe dengesinin yıl boyu sağlıklı bir şekilde olması için iç denetim komisyonu oluşturulmalıdır.”dedi. Başkanvekili Selamt Güner, 8 Mayıs’da yapılacak ikinci oturumda Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün konuyla ilgili Meclisi bilgilendireceğini vurguladı. İMAR SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ Belediye Başkan yardımcılıklarına yapılan atamalarla ilgili de konuşan İyi Parti’li Özler, İmar sorunlarına dikkati çekerek, “Belediye Başkan yardımcılarına görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum.İmar ile ilgili Gebze’nin sorunlarını özümseyen bir atamanın faydalı olacağı noktasında beklentimiz var. Umarım Gebze için kayıp zaman olmaz. Gebze’de Mimar ve Şehir Plancıları bulunmakta. Bunlardan faydalanmak gerekir.

Gebze Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün il dışında olması nedeniyle toplantıya Meclis Başkanvekili Selamet Güner, başkanlık etti. Toplantıda 12 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Yapı kayıt belgesi alan parsellerin satışıyla ilgili gündem maddesine CHP’nin ret oyu vermesi meclis de tartışma konusu oldu. CHP grubunun bu parsellerle ilgili tereddüt odluğunu ifade ederek ret oyu vermesine, İYİ Parti sözcüsü Kayhan Özler anlam veremeyerek, komisyonda evet meclis de ret oyu vermelerinin çelişkiye neden olduğunu vurguladı. Konuyla ilgili AK Parti Meclis üyesi Mahmut yandık ise, komisyon olarak yaptıkları çalışma hakkında bilgi vererek, her talep dosyasının görüntülenerek Belediye birimleriyle görüşülerek karara bağlandığını ifade etti. Dosyalarının büyük çoğunluğunu Hürriyet ve Yavuz Selim’in oluşturduğunu dile getiren Yandık, herhangi bir tereddüdün olmadığını ve kayıt altında olduğunu söyledi.   

MALİ DİSİPLİNİ NASIL SAĞLAYACAKSINIZ?

Güden dışı bölümde söz alan ve Belediye’nin mali durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti’li Kayhan Özler, “Belediye başkanı halk meclisleri kuracaklarını, mahalle sorunlarını paylaşacaklarını ifade etmişti. Belediye 2018 bütçesinde 65 milyon TL açık verdiğini vurguladı. Bu şekilde yönetmenin doğru olmadığını vurgulamıştı. Gebze Belediyesi’nin 360 Milyon TL borç olduğunu ifade etti. Söylediklerinden şüphemiz yok. Gebze’ye hizmet etmek istediğinizden şüphemiz yok. Ama eksik söylediklerinizi hatırlatmak isterim. 15 yıldır Gebze’yi kim yönetiyor? 360 Milyon borç ile nasıl bütçe disiplini sağlayacaksınız? Borcu ödemek için kaynağınız var mı? Bütçe dengesinin yıl boyu sağlıklı bir şekilde olması için iç denetim komisyonu oluşturulmalıdır.”dedi. Başkanvekili Selamt Güner, 8 Mayıs’da yapılacak ikinci oturumda Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün konuyla ilgili Meclisi bilgilendireceğini vurguladı.

İMAR SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ

Belediye Başkan yardımcılıklarına yapılan atamalarla ilgili de konuşan İyi Parti’li Özler, İmar sorunlarına dikkati çekerek, “Belediye Başkan yardımcılarına görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum.İmar ile ilgili Gebze’nin sorunlarını özümseyen bir atamanın faydalı olacağı noktasında beklentimiz var. Umarım Gebze için kayıp zaman olmaz. Gebze’de Mimar ve Şehir Plancıları bulunmakta. Bunlardan faydalanmak gerekir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.