Gebze Metrosu’nun Temeli Ağustos’ta Atılıyor

Gebze 01.07.2018 - 17:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze Metrosu’nun Temeli Ağustos’ta Atılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze’de üretim gerçekleştirerek istihdam sağlayan Akplast fabrikasını ziyaret ederek, “Gebze- Darıca Metrosu’nun en geç Ağustos ayı içerisinde temelini atacağız.” dedi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, plastik parça şekillendirmenin yanı sıra birçok özelliklerde üretim gerçekleştiren Akplast Fabrikasını ziyaret ederek çalışanlarla bir araya geldi. Gebze Beylikbağı’nda faaliyetleri sürdüren Plastik sektörünün önde gelen kuruluşlarından olan Akplast Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Böyet tarafından konuk edilen Karaosmanoğlu’na Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker eşlik etti. Öğlen yemeğinin ardından işçilere yaptığı selamlama konuşmasında, emekleriyle ve zekâlarıyla ülkemizin ve kentimizin gelişimine büyük katkı sunan tüm çalışanlara teşekkür etti.  “ANCAK ÜRETEN KENT BÜYÜR VE GELİŞİR” 2023 ve 2071 hedefleri doğrultusunda iş dünyamızın ve bilim insanların ARGE çalışmalarına büyük hız verdiğini de dile getiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “AR-GE personeli sayısı 2002'den bu yana yaklaşık 5 katına çıkarak 137.000 oldu. AR-GE harcamalarının milli gelir içindeki payı yaklaşık 2 katına yükseldi” ifadelerini sarf etti. Bu ülkenin ve bu kentin sadece havasını, toprağını, suyunu paylaşan bizler, sevinçlerine ve hüzünlerini de ortak oluyoruz vurgusu da yapan Karaosmanoğlu, “Milletimiz bu aziz devletin yükselmesi ve yeniden şahlanması için elinden gelenin fazlasını yapıyor. İnşallah Türkiye bölgesinin güçlü, dünyanın da ilk o ekonomisi arasına girecek atılımları yapacaktır. Unutmayalım ki ancak üreten kent büyür ve gelişir. Çocuklarımız aydınlık bir gelecekle kucaklaşır. Bizim de gayemiz geleceğe büyük bir Türkiye bırakmaktır” şeklinde konuştu. “EN GEÇ AĞUSTOS AYI İÇERİSİNDE TEMELİNİ ATACAĞIZ” Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Gültekin Görüm’ün de hazır bulunduğu ziyaret sonrası bir açıklamada yapan Karaosmanoğlu, Son 16 yılda hükümetlerimizin yaptığı atılımlarla; alt orta gelir ülke grubunda olan ülkemizi, üst-orta gelir grubuna yükselttik diyerek, “İpekyolu Projesi ile Türkiye ve Çin arasındaki ticaret açığı da azalacak. Türkiye’nin kurucu ortağı olduğu Yeni İpekyolu ile bir yılda Türkiye üzerinden 1 milyon ton yük taşınacak. İnanıyorum ki kentimizde bu üretimden ve istihdamdan gereken payını alacak” ifadelerini sarf etti. Üretimin ve sanayinin olduğu Kocaeli’nin yeşili, denizi, havası ve suyuyla model bir kent olduğunu da söyleyen Karaosmanoğlu, “2004 yılından itibaren ortaya koyduğumuz projelerle çevre başlığı altında birçok önemli gelişme kaydettik. Şimdi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Gebze askeri kışlasını ve Hünkâr Çayırını Millet Bahçesi olarak hayata geçireceğiz. Gebze bölgemiz için diğer bir yatırımımız ise Metro’dur. İnşallah en geç Ağustos ayı içerisinde temelini atacağız” diyerek sözlerini tamamladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze’de üretim gerçekleştirerek istihdam sağlayan Akplast fabrikasını ziyaret ederek, “Gebze- Darıca Metrosu’nun en geç Ağustos ayı içerisinde temelini atacağız.” dedi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, plastik parça şekillendirmenin yanı sıra birçok özelliklerde üretim gerçekleştiren Akplast Fabrikasını ziyaret ederek çalışanlarla bir araya geldi. Gebze Beylikbağı’nda faaliyetleri sürdüren Plastik sektörünün önde gelen kuruluşlarından olan Akplast Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Böyet tarafından konuk edilen Karaosmanoğlu’na Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker eşlik etti. Öğlen yemeğinin ardından işçilere yaptığı selamlama konuşmasında, emekleriyle ve zekâlarıyla ülkemizin ve kentimizin gelişimine büyük katkı sunan tüm çalışanlara teşekkür etti.

 “ANCAK ÜRETEN KENT BÜYÜR VE GELİŞİR”

2023 ve 2071 hedefleri doğrultusunda iş dünyamızın ve bilim insanların ARGE çalışmalarına büyük hız verdiğini de dile getiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “AR-GE personeli sayısı 2002'den bu yana yaklaşık 5 katına çıkarak 137.000 oldu. AR-GE harcamalarının milli gelir içindeki payı yaklaşık 2 katına yükseldi” ifadelerini sarf etti. Bu ülkenin ve bu kentin sadece havasını, toprağını, suyunu paylaşan bizler, sevinçlerine ve hüzünlerini de ortak oluyoruz vurgusu da yapan Karaosmanoğlu, “Milletimiz bu aziz devletin yükselmesi ve yeniden şahlanması için elinden gelenin fazlasını yapıyor. İnşallah Türkiye bölgesinin güçlü, dünyanın da ilk o ekonomisi arasına girecek atılımları yapacaktır. Unutmayalım ki ancak üreten kent büyür ve gelişir. Çocuklarımız aydınlık bir gelecekle kucaklaşır. Bizim de gayemiz geleceğe büyük bir Türkiye bırakmaktır” şeklinde konuştu.

“EN GEÇ AĞUSTOS AYI İÇERİSİNDE TEMELİNİ ATACAĞIZ”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Gültekin Görüm’ün de hazır bulunduğu ziyaret sonrası bir açıklamada yapan Karaosmanoğlu, Son 16 yılda hükümetlerimizin yaptığı atılımlarla; alt orta gelir ülke grubunda olan ülkemizi, üst-orta gelir grubuna yükselttik diyerek, “İpekyolu Projesi ile Türkiye ve Çin arasındaki ticaret açığı da azalacak. Türkiye’nin kurucu ortağı olduğu Yeni İpekyolu ile bir yılda Türkiye üzerinden 1 milyon ton yük taşınacak. İnanıyorum ki kentimizde bu üretimden ve istihdamdan gereken payını alacak” ifadelerini sarf etti. Üretimin ve sanayinin olduğu Kocaeli’nin yeşili, denizi, havası ve suyuyla model bir kent olduğunu da söyleyen Karaosmanoğlu, “2004 yılından itibaren ortaya koyduğumuz projelerle çevre başlığı altında birçok önemli gelişme kaydettik. Şimdi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Gebze askeri kışlasını ve Hünkâr Çayırını Millet Bahçesi olarak hayata geçireceğiz. Gebze bölgemiz için diğer bir yatırımımız ise Metro’dur. İnşallah en geç Ağustos ayı içerisinde temelini atacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.