Gebze Metrosuna Flaş Teklifler

Gebze 18.05.2018 - 11:47, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze Metrosuna Flaş Teklifler

Gebze Metrosu’nun inşaat ihalesi, Büyükşehir hizmet binasında yapıldı.

Büyükşehir Belediyesinin öz kaynakları ile yapılacak olan Gebze Metrosu için ön yeterliliği geçen 13 ortaklıktan 6’sı teklif verdi. 6 ortaklıktan 2’si teşekkür ederken, 1’i ihale dışı kaldı. 6 ortaklıktan sadece 3’ünün teklifleri değerlendirilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Darıca-Gebze Metrosu’nun inşaat ihalesi belediye binası meclis salonunda gerçekleştirildi. Ön yeterlilik ihalesinden geçen 13 firmadan 6 şirketin teklif verdi. Raylı Sistemler Şube Müdürü Fatih Gürel’in komisyon başkanlığı yaptığı ihaleye Büyükşehir yetkilileri de izledi.  Muhammen bedeli 2 milyar 797 milyon 169 bin lira olan ihalede en düşük teklifi Meting Raylı-Met-Gün İnşaat-Eze İnşaat-Gökçe İnşaat ortaklığı verdi. 3 FİRMA İHALE DIŞI KALDI İhaleye katılan iş ortaklığından 4’ü teklif verirken İhaleye katılan Gülermak-Doğuş İnşaat-Nurol İnşaat ortaklığı ve Cengiz İnşaat-SSC Yol İnşaat ortaklığı teşekkür etti. Teklif veren DBH Yo A.Ş-Gürbağ İnşaat-Yedgöze İnşaat-TEB Enerji-Ohitam İnşaat ortaklığı ise geçici teminat belgesinin tarihi tutmadığı için ihale dışı katıldı. İhalede sadece 3 ortaklığın verdiği teklifler incelenecek ve karar verilecek. 13 FİRMA ÖN YETERLİLİKTEN GEÇTİ Şubat ayında yapılan ön yeterlilik ihalesinde 15 firmanın teklif verdiği ve 13’nü ihaleye katılma yeterliliği gösterdi. Ardından ihalede yetersiz olduğu söylenen bir şirketin itirazı üzerine dosyalar yeniden incelendi ve itiraz ret edildi. Ardından KİK tarafından Nisan ayında yapılmasına karar verilen ihale, ihaleye katılacak olan şirketlerin talebi üzerine 18 Mayıs’a kadar ertelendi. Ön yeterlilik ihalesinde yeterlilik alan firmalardan 6 inşaat ihalesine katıldı. 4 YIL 4 AYDA BİTECEK İhale inceleme, itiraz süreci ve sözleşme süreci bittikten sonra ihaleyi alan firmaya yer teslimi yapılacak. Büyükşehir Belediyesinin öz kaynakları ile yapılacak olan metro hattı 4 yıl 4 ayda tamamlanacak. Büyükşehir tarafından yapılacak olan Gebze metrosu 15,8 kilometre uzunluğunda iki tünelden oluşacak. Metro hattının tamamına yakını yer altında yapılacak. Toplam 30 kilometre tünelin yapılacağı metro hattında 12 durak olacak. 28 ARAÇ ALINACAK Büyükşehir Belediyesi metro yapım ihalesinin ardından önümüzdeki yıllarda metro hattında çalışacak olan sürücüsüz metro araçları için de ihale yapacak. Geliş-gidiş toplam 30 kilometre uzunluğunda olacak metro hattı için 28 araç satın alınacak. Araçlar alındıktan sonra birbirine eklenecek ve 90 metre uzunluğunda metro araçları ile hizmet verilmiş olacak. İŞTE TEKLİFLER DBH Yo A.Ş-Gürbağ İnşaat-Yedgöze İnşaat-TEB Enerji-Ohitam İnşaat ortaklığı: 2 milyar 697 milyon lira Galgıç Ray-Anakra Metrosu Tav-Tamyapı-Fernas İnşaat-İmaj Altyapı Meting Raylı ortaklığı: 2 milyar 588 milyon 8 bin 210 lira Makyol İnşaat- IC İçtaş-As Tur ortaklığı: 2 milyar 539 milyon 998 bin 621 lira Gülermak-Doğuş İnşaat-Nurol İnşaat ortaklığı: teşekkür mektubu Meting Raylı-Met-Gün İnşaat-Eze İnşaat-Gökçe İnşaat ortaklığı: 2 milyar 488 milyon 489 bin 457 lira Cengiz İnşaat-SSC Yol İnşaat: teşekkür etti
Gebze Metrosu’nun inşaat ihalesi, Büyükşehir hizmet binasında yapıldı.

Büyükşehir Belediyesinin öz kaynakları ile yapılacak olan Gebze Metrosu için ön yeterliliği geçen 13 ortaklıktan 6’sı teklif verdi. 6 ortaklıktan 2’si teşekkür ederken, 1’i ihale dışı kaldı. 6 ortaklıktan sadece 3’ünün teklifleri değerlendirilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Darıca-Gebze Metrosu’nun inşaat ihalesi belediye binası meclis salonunda gerçekleştirildi. Ön yeterlilik ihalesinden geçen 13 firmadan 6 şirketin teklif verdi. Raylı Sistemler Şube Müdürü Fatih Gürel’in komisyon başkanlığı yaptığı ihaleye Büyükşehir yetkilileri de izledi.  Muhammen bedeli 2 milyar 797 milyon 169 bin lira olan ihalede en düşük teklifi Meting Raylı-Met-Gün İnşaat-Eze İnşaat-Gökçe İnşaat ortaklığı verdi.

3 FİRMA İHALE DIŞI KALDI

İhaleye katılan iş ortaklığından 4’ü teklif verirken İhaleye katılan Gülermak-Doğuş İnşaat-Nurol İnşaat ortaklığı ve Cengiz İnşaat-SSC Yol İnşaat ortaklığı teşekkür etti. Teklif veren DBH Yo A.Ş-Gürbağ İnşaat-Yedgöze İnşaat-TEB Enerji-Ohitam İnşaat ortaklığı ise geçici teminat belgesinin tarihi tutmadığı için ihale dışı katıldı. İhalede sadece 3 ortaklığın verdiği teklifler incelenecek ve karar verilecek.

13 FİRMA ÖN YETERLİLİKTEN GEÇTİ

Şubat ayında yapılan ön yeterlilik ihalesinde 15 firmanın teklif verdiği ve 13’nü ihaleye katılma yeterliliği gösterdi. Ardından ihalede yetersiz olduğu söylenen bir şirketin itirazı üzerine dosyalar yeniden incelendi ve itiraz ret edildi. Ardından KİK tarafından Nisan ayında yapılmasına karar verilen ihale, ihaleye katılacak olan şirketlerin talebi üzerine 18 Mayıs’a kadar ertelendi. Ön yeterlilik ihalesinde yeterlilik alan firmalardan 6 inşaat ihalesine katıldı.

4 YIL 4 AYDA BİTECEK

İhale inceleme, itiraz süreci ve sözleşme süreci bittikten sonra ihaleyi alan firmaya yer teslimi yapılacak. Büyükşehir Belediyesinin öz kaynakları ile yapılacak olan metro hattı 4 yıl 4 ayda tamamlanacak. Büyükşehir tarafından yapılacak olan Gebze metrosu 15,8 kilometre uzunluğunda iki tünelden oluşacak. Metro hattının tamamına yakını yer altında yapılacak. Toplam 30 kilometre tünelin yapılacağı metro hattında 12 durak olacak.

28 ARAÇ ALINACAK

Büyükşehir Belediyesi metro yapım ihalesinin ardından önümüzdeki yıllarda metro hattında çalışacak olan sürücüsüz metro araçları için de ihale yapacak. Geliş-gidiş toplam 30 kilometre uzunluğunda olacak metro hattı için 28 araç satın alınacak. Araçlar alındıktan sonra birbirine eklenecek ve 90 metre uzunluğunda metro araçları ile hizmet verilmiş olacak.

İŞTE TEKLİFLER

DBH Yo A.Ş-Gürbağ İnşaat-Yedgöze İnşaat-TEB Enerji-Ohitam İnşaat ortaklığı: 2 milyar 697 milyon lira

Galgıç Ray-Anakra Metrosu Tav-Tamyapı-Fernas İnşaat-İmaj Altyapı Meting Raylı ortaklığı: 2 milyar 588 milyon 8 bin 210 lira

Makyol İnşaat- IC İçtaş-As Tur ortaklığı: 2 milyar 539 milyon 998 bin 621 lira

Gülermak-Doğuş İnşaat-Nurol İnşaat ortaklığı: teşekkür mektubu

Meting Raylı-Met-Gün İnşaat-Eze İnşaat-Gökçe İnşaat ortaklığı: 2 milyar 488 milyon 489 bin 457 lira

Cengiz İnşaat-SSC Yol İnşaat: teşekkür etti

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.