Gebze’nin Bütçesi Belirlendi

Gebze 09.10.2018 - 16:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze’nin Bütçesi Belirlendi

Gebze Belediyesi Ekim ayı meclisi 2. Oturumu Gebze Belediyesi Meclis Salonu'nda dün gerçekleştirildi. Toplantıda Gebze Belediyesi’nin 2019 yılı bütçesi belirlenerek 448 Milyon TL oldu.

Mecliste ilk olarak performans programı ile ilgili eleştirilerde bulundu. CHP meclis üyeleri performans programlarına koyduğu şerh hakkında, “Performans programına bakıldığına geçmiş yılların aynısı. Değişen tek şey bilançolar. Sıfır atık ve çevre ile ilgili bir proje yok. Evsel katı atıkların en az yüzde 30 olması gerekir. Olduğumuz yerde sayacaksak neden performans programı var. Yüzde 20 hedef konulması yanlıştır. Ülkemizde tasarruf yapılması gereken bir dönemdeyiz. Burada yüzde 1 gözüküyor. Bu kabul edilemez. Acil toplanma alanımız bile yok. Ülkemiz deprem ve doğal afetlere sahip bir coğrafyada olmasına rağmen bu konuda belediye olarak eksiğiz.” açıklamasında bulundu. BEYANNAMEMİZDE OLMAYAN PROJELERDE YAPTIK CHP meclis üyelerinin konuşmasının ardından Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker performansın yüzde yüze neden ulaşmadığı hakkında konuşarak, “Seçim beyannamesinde verdiğimiz sözler var. Anibal projesini ilk dönem söz verdik ama ikinci dönem yaptık. Performans programında yüzde yüzden fazlasını yapacağız diyoruz ama OSB’lerde bulunan gelir vergisi kaldırıldı. Buradan alabileceklerimiz alamayınca 2018n bütçesi yüzde 72 gerçekleşti. Oradan 100 Milyon TL gelseydi bütçe yüzde yüz gerçekleşmiş olacaktı. Planlamalarda YHT ve kuzey yanyol otoyolunun üstü, yer değişmesinden dolayı 5000’lik planlar anca yapılabildi. TASARRUF EDECEK BİR ŞEY YOK Yapı kayıt belgesi almayan binalarda cezaları tahsil etmeye başlayacağız. Biz de tasarruf edecek bir şey yok. İsraf edilen bir belediye aracımız yok. Belediyede fazla verilen bir araç varsa biz gereğini yaparız. Yedek parçayı tasarruf olarak yüzde bir koyduk. Yüzde yüz yapılacak tasarrufu tabii ki de yaparız. Yaptığımız Pazar yerlerini sadece Pazar yeri olarak yapmıyoruz. Hem sosyalleşmek hem de herhangi bir doğal afet durumunda toplanma yeri olarak hazırlıyoruz. Kapalı pazarlarımızın 4’üncüsü Kirazpınar’da diğeri Ulus Mahallesi’nde olacak. İkisinin de planları hazır. Seçim beyannamesinde verdiğimiz projeleri yapıyoruz.  Söz vermediğimiz projelerimizde tüm hızı ile devam ediyor.” dedi.
Gebze Belediyesi Ekim ayı meclisi 2. Oturumu Gebze Belediyesi Meclis Salonu'nda dün gerçekleştirildi. Toplantıda Gebze Belediyesi’nin 2019 yılı bütçesi belirlenerek 448 Milyon TL oldu.

Mecliste ilk olarak performans programı ile ilgili eleştirilerde bulundu. CHP meclis üyeleri performans programlarına koyduğu şerh hakkında, “Performans programına bakıldığına geçmiş yılların aynısı. Değişen tek şey bilançolar. Sıfır atık ve çevre ile ilgili bir proje yok. Evsel katı atıkların en az yüzde 30 olması gerekir. Olduğumuz yerde sayacaksak neden performans programı var. Yüzde 20 hedef konulması yanlıştır. Ülkemizde tasarruf yapılması gereken bir dönemdeyiz. Burada yüzde 1 gözüküyor. Bu kabul edilemez. Acil toplanma alanımız bile yok. Ülkemiz deprem ve doğal afetlere sahip bir coğrafyada olmasına rağmen bu konuda belediye olarak eksiğiz.” açıklamasında bulundu.

BEYANNAMEMİZDE OLMAYAN PROJELERDE YAPTIK

CHP meclis üyelerinin konuşmasının ardından Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker performansın yüzde yüze neden ulaşmadığı hakkında konuşarak, “Seçim beyannamesinde verdiğimiz sözler var. Anibal projesini ilk dönem söz verdik ama ikinci dönem yaptık. Performans programında yüzde yüzden fazlasını yapacağız diyoruz ama OSB’lerde bulunan gelir vergisi kaldırıldı. Buradan alabileceklerimiz alamayınca 2018n bütçesi yüzde 72 gerçekleşti. Oradan 100 Milyon TL gelseydi bütçe yüzde yüz gerçekleşmiş olacaktı. Planlamalarda YHT ve kuzey yanyol otoyolunun üstü, yer değişmesinden dolayı 5000’lik planlar anca yapılabildi.

TASARRUF EDECEK BİR ŞEY YOK

Yapı kayıt belgesi almayan binalarda cezaları tahsil etmeye başlayacağız. Biz de tasarruf edecek bir şey yok. İsraf edilen bir belediye aracımız yok. Belediyede fazla verilen bir araç varsa biz gereğini yaparız. Yedek parçayı tasarruf olarak yüzde bir koyduk. Yüzde yüz yapılacak tasarrufu tabii ki de yaparız. Yaptığımız Pazar yerlerini sadece Pazar yeri olarak yapmıyoruz. Hem sosyalleşmek hem de herhangi bir doğal afet durumunda toplanma yeri olarak hazırlıyoruz. Kapalı pazarlarımızın 4’üncüsü Kirazpınar’da diğeri Ulus Mahallesi’nde olacak. İkisinin de planları hazır. Seçim beyannamesinde verdiğimiz projeleri yapıyoruz.  Söz vermediğimiz projelerimizde tüm hızı ile devam ediyor.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.