19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebze’nin gözdesi Üsküp’te de ortaya çıktı!

Gebze 30.11.2018 - 09:36, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze’nin gözdesi Üsküp’te de ortaya çıktı!

Makedonya'nın başkenti ve en büyük kenti olan Üsküp’te Çoban Mustafa Paşa tarafından yaptırılan ‘Mustafa Paşa’ Camii, Gebze Çoban Mustafa Paşa Camii benzerliği ile dikkat çekiyor. Cami ve Külliye Yavuz Sultan Selim ile Kanuni Sultan Süleyman’ın vezirlerinden Çoban Mustafa Paşa tarafından 1523’te ünlü mimar; Mimar Sinan’a yaptırılan Gebze Çoban Mustafa Paşa Cami’sinin bir benzeri de Makedonya'nın başkenti ve en büyük kenti olan Üsküp’te bulunuyor. Üsküp’te bulunan caminin adı da ‘Mustafa Paşa’ Camii… ** Üsküp’teki Mustafa Paşa Cami 1492 yılında yaptırılmış. 47 metre uzunluğunda tek minaresi bulunan cami, yapıldığı dönemden sonra da uzun yıllar hiçbir restorasyon çalışması yapılmadan tüm ihtişamıyla ibadete açık kalmıştır. Caminin yanındaki türbede Mustafa Paşa’nın sandukası ve türbenin önünde de kızı Ummi Hatun’un kabri bulunmaktadır. Mustafa Paşa’nın kabri, Gebze Çoban Mustafa Paşa Camii’nde. ** Hala faal durumda olan cami, müslüman turistlerin ilgisini çekmektedir. Üsküp Kalesi, kalenin alt kısmında bulunan Mustafa Paşa Cami ve caminin alt tarafında bulunan Üsküp Türk Çarşısı üçlüsü, şehrin en tarihi yerlerinden birini oluşturmaktadır.     Üsküp'te bulunan Mustafa Paşa Camii     Üsküp'te bulunan Mustafa Paşa Camii   Üsküp'te bulunan Mustafa Paşa Camii     Gebze Çoban Mustafa Paşa Camii   Gebze Çoban Mustafa Paşa Camii    

Makedonya'nın başkenti ve en büyük kenti olan Üsküp’te Çoban Mustafa Paşa tarafından yaptırılan ‘Mustafa Paşa’ Camii, Gebze Çoban Mustafa Paşa Camii benzerliği ile dikkat çekiyor.

Cami ve Külliye Yavuz Sultan Selim ile Kanuni Sultan Süleyman’ın vezirlerinden Çoban Mustafa Paşa tarafından 1523’te ünlü mimar; Mimar Sinan’a yaptırılan Gebze Çoban Mustafa Paşa Cami’sinin bir benzeri de Makedonya'nın başkenti ve en büyük kenti olan Üsküp’te bulunuyor. Üsküp’te bulunan caminin adı da ‘Mustafa Paşa’ Camii…

**

Üsküp’teki Mustafa Paşa Cami 1492 yılında yaptırılmış. 47 metre uzunluğunda tek minaresi bulunan cami, yapıldığı dönemden sonra da uzun yıllar hiçbir restorasyon çalışması yapılmadan tüm ihtişamıyla ibadete açık kalmıştır. Caminin yanındaki türbede Mustafa Paşa’nın sandukası ve türbenin önünde de kızı Ummi Hatun’un kabri bulunmaktadır. Mustafa Paşa’nın kabri, Gebze Çoban Mustafa Paşa Camii’nde.

**

Hala faal durumda olan cami, müslüman turistlerin ilgisini çekmektedir. Üsküp Kalesi, kalenin alt kısmında bulunan Mustafa Paşa Cami ve caminin alt tarafında bulunan Üsküp Türk Çarşısı üçlüsü, şehrin en tarihi yerlerinden birini oluşturmaktadır.

 

 

Üsküp'te bulunan Mustafa Paşa Camii

 

 

Üsküp'te bulunan Mustafa Paşa Camii

 

Üsküp'te bulunan Mustafa Paşa Camii

 

 

Gebze Çoban Mustafa Paşa Camii

 

Gebze Çoban Mustafa Paşa Camii

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.