Gebze’nin hali renklendi

Gebze 24.01.2019 - 10:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze’nin hali renklendi

Büyükşehir Belediyesi, kent estetiğini zenginleştirmek için Gebze Hal binasını çevreleyen duvarları sebze ve meyve resimleriyle donatıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından uygulanan, “Kocaeli Güzelleşiyor” projesiyle Kocaeli genelindeki kent estetiğine yönelik çalışmalar devam ediyor. Proje ile şehrin önemli meydan, bulvar, köprü ve caddelerin duvarlarına kent estetiğine katkı sağlamak amacıyla birçok resim çalışması yapılıyor. Bu kapsamda Gebze Eski Bağdat Caddesi üzerinde bulunan sebze meyve halinin duvarlarına; karpuz, kabak, incir, salatalık gibi resimler yapıldı. İlçenin girişinde yer alan Gebze Sebze ve Meyve Hali binasının dış cephesi de boyanarak güzel bir görünüme kavuşturuldu.   BÖLGE HALKININ İLGİSİNİ ÇEKİYOR ‘’Kocaeli Güzelleşiyor’’ projesi kapsamında Gebze ilçesi Eski Bağdat Caddesi üzerinde bulunan Gebze Hali’nin duvarlarına resim boyama çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, ilçenin girişinde bulunan halin duvarlarını da boyayarak güzel bir görünüme kavuşturdu. Karpuz, kabak, incir resimleri ile boyanan duvarlar adeta bu bölgede bir sebze ve meyve hali var dedirtiyor. İlçeye ilk defa gelen vatandaşların ilgisini çeken resimler, Gebze Hali bölgesinde yaşayan vatandaşların da beğenisini kazandı.   PROFESYONEL RESSAMLAR ÇİZİYOR Profesyonel ressamlar tarafından çizilen resim uygulamalarıyla şehrin dikkat çekici önemli alanlarının estetik açıdan zenginleştirilmesi hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında il genelindeki meydan, bulvar, köprü ve caddelerin duvar zeminlerine resim uygulama çalışmaları daha önceden başlamıştı.   DAHA ÖNCEKİ UYGULAMALAR Proje dâhilinde İzmit ilçesi Salim Dervişoğlu Caddesi’nde bulunan Kocaeli Sanayi Odası bahçe duvarına akvaryum resim çalışması, Mimar Sinan Üstgeçidi’nin oval ayaklarına doğa manzara resmi, Gebze ilçesi Tatlıkuyu Köprüsü güney yan yol duvarı ve İstanbul Caddesi Topçular Köprüsü mevkiindeki duvarlara da akvaryum ve manzara resimleri uygulaması yapılmıştı.
Büyükşehir Belediyesi, kent estetiğini zenginleştirmek için Gebze Hal binasını çevreleyen duvarları sebze ve meyve resimleriyle donatıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından uygulanan, “Kocaeli Güzelleşiyor” projesiyle Kocaeli genelindeki kent estetiğine yönelik çalışmalar devam ediyor. Proje ile şehrin önemli meydan, bulvar, köprü ve caddelerin duvarlarına kent estetiğine katkı sağlamak amacıyla birçok resim çalışması yapılıyor. Bu kapsamda Gebze Eski Bağdat Caddesi üzerinde bulunan sebze meyve halinin duvarlarına; karpuz, kabak, incir, salatalık gibi resimler yapıldı. İlçenin girişinde yer alan Gebze Sebze ve Meyve Hali binasının dış cephesi de boyanarak güzel bir görünüme kavuşturuldu.

 

BÖLGE HALKININ İLGİSİNİ ÇEKİYOR

‘’Kocaeli Güzelleşiyor’’ projesi kapsamında Gebze ilçesi Eski Bağdat Caddesi üzerinde bulunan Gebze Hali’nin duvarlarına resim boyama çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, ilçenin girişinde bulunan halin duvarlarını da boyayarak güzel bir görünüme kavuşturdu. Karpuz, kabak, incir resimleri ile boyanan duvarlar adeta bu bölgede bir sebze ve meyve hali var dedirtiyor. İlçeye ilk defa gelen vatandaşların ilgisini çeken resimler, Gebze Hali bölgesinde yaşayan vatandaşların da beğenisini kazandı.

 

PROFESYONEL RESSAMLAR ÇİZİYOR

Profesyonel ressamlar tarafından çizilen resim uygulamalarıyla şehrin dikkat çekici önemli alanlarının estetik açıdan zenginleştirilmesi hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında il genelindeki meydan, bulvar, köprü ve caddelerin duvar zeminlerine resim uygulama çalışmaları daha önceden başlamıştı.

 

DAHA ÖNCEKİ UYGULAMALAR

Proje dâhilinde İzmit ilçesi Salim Dervişoğlu Caddesi’nde bulunan Kocaeli Sanayi Odası bahçe duvarına akvaryum resim çalışması, Mimar Sinan Üstgeçidi’nin oval ayaklarına doğa manzara resmi, Gebze ilçesi Tatlıkuyu Köprüsü güney yan yol duvarı ve İstanbul Caddesi Topçular Köprüsü mevkiindeki duvarlara da akvaryum ve manzara resimleri uygulaması yapılmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.