19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebze’nin Her Yerinde Arapça Tabela

Gebze 10.08.2018 - 16:24, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze’nin Her Yerinde Arapça Tabela

Gebze’deki işyeri açan Suriyelilerin işyerine astıkları tabelaların, Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) belirlediği standartlar ve ilgili yönetmeliklere uymadığı görüldü.

Suriyelilerin yoğun olarak yaşadıkları ve işyeri açtıkları yerlerde Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) belirlediği standartlar ve ilgili yönetmelikler gereği tabelaların yüzde 75'i Türkçe olacak. Ancak bu zorunluluğa Gebze’deki Suriyelilerin uymadıkları görüldü. Gebze Bağdat Caddesi başta olmak üzere birçok cadde ve sokak üzerinde işyeri açana Suriyelilerin işyeri tabelalarının gerekli yönetmeliklere uyulmayarak asıldığını ifade eden diğer işyeri sahipleri, “Gebze’de bu tabelaları görmek istemiyoruz. Burası Türkiye ve Türkçe tabelalar görmek istiyoruz. Yetkilileri bu konuda göreve davet ediyoruz.” dedi. KÜBRA AKABALI
Gebze’deki işyeri açan Suriyelilerin işyerine astıkları tabelaların, Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) belirlediği standartlar ve ilgili yönetmeliklere uymadığı görüldü.

Suriyelilerin yoğun olarak yaşadıkları ve işyeri açtıkları yerlerde Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) belirlediği standartlar ve ilgili yönetmelikler gereği tabelaların yüzde 75'i Türkçe olacak. Ancak bu zorunluluğa Gebze’deki Suriyelilerin uymadıkları görüldü. Gebze Bağdat Caddesi başta olmak üzere birçok cadde ve sokak üzerinde işyeri açana Suriyelilerin işyeri tabelalarının gerekli yönetmeliklere uyulmayarak asıldığını ifade eden diğer işyeri sahipleri, “Gebze’de bu tabelaları görmek istemiyoruz. Burası Türkiye ve Türkçe tabelalar görmek istiyoruz. Yetkilileri bu konuda göreve davet ediyoruz.” dedi.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.