Gebze’nin Kurtuluşu Kutlandı

Gebze 12.10.2018 - 16:18, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze’nin Kurtuluşu Kutlandı

12 Ekim Gebze’nin Kurtuluşu’nun 96’ncı yılı vesilesiyle bir kutlama programı gerçekleştirildi.

Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde Gebze’nin Kurtuluşunun 96’ncı yılı vesilesi dün yapılan programa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Ramazan Uydaş, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Muhammed Hasan Aslan, Gebze Belediye Başkan Vekili Mehmet Başaran, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener doğan, Gebze İlçe Müftüsü Orhan Örnek, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. MEHTERAN TAKIMI GÖSTERİ YAPTI Her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlanan 12 Ekim Gebze’nin Kurtuluşu, Gebze Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi ile başladı. Saygı duruşu İstiklal Marşı ile başlayan tören, Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı’na Gebze Belediye Başkanlığı Çelenk’i sunulması ile devam etti. Çelenk sunumunun ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Sarkuysan Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Yüksel Pekdemir yaptı. Pekdemir konuşmasında, “Gebze’mizin kurtuluşunda önemli kahramanlıklar göstermiş şehitlerimizi rahmetle anıyorum. GEBZE ÖNEMLİ BİR YER Gebze dünya tarihinin önemli yerlerinden biridir. Anibal ve İstanbul’un Fatihi Sultan Mehmet burada vefat etmiştir. Hünkâr Çayırı Fatih’in bize emanetidir. Gebze, önemli savaşlara tanık olmuş bir yerdir. Tarihte hükümdarlar savaşı olarak bilinen Palekenon Savaşı da burada yapılmıştır. Gebze’mizi kurtarmak isteyen atalarımız bir bedel ödemişlerdir. Biz de atalarımızın izinden giderek bayrağı yere düşürmeyecek, ezanı dindirmeyeceğiz. Bu vesile ile 12 Ekim Gebze’nin Kurtuluşu’nun 96’ncı yılı kutlu olsun.” dedi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından program çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu. KÜBRA AKABALI
12 Ekim Gebze’nin Kurtuluşu’nun 96’ncı yılı vesilesiyle bir kutlama programı gerçekleştirildi.

Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde Gebze’nin Kurtuluşunun 96’ncı yılı vesilesi dün yapılan programa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Ramazan Uydaş, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Muhammed Hasan Aslan, Gebze Belediye Başkan Vekili Mehmet Başaran, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener doğan, Gebze İlçe Müftüsü Orhan Örnek, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

MEHTERAN TAKIMI GÖSTERİ YAPTI

Her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlanan 12 Ekim Gebze’nin Kurtuluşu, Gebze Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi ile başladı. Saygı duruşu İstiklal Marşı ile başlayan tören, Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı’na Gebze Belediye Başkanlığı Çelenk’i sunulması ile devam etti. Çelenk sunumunun ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Sarkuysan Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Yüksel Pekdemir yaptı. Pekdemir konuşmasında, “Gebze’mizin kurtuluşunda önemli kahramanlıklar göstermiş şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

GEBZE ÖNEMLİ BİR YER

Gebze dünya tarihinin önemli yerlerinden biridir. Anibal ve İstanbul’un Fatihi Sultan Mehmet burada vefat etmiştir. Hünkâr Çayırı Fatih’in bize emanetidir. Gebze, önemli savaşlara tanık olmuş bir yerdir. Tarihte hükümdarlar savaşı olarak bilinen Palekenon Savaşı da burada yapılmıştır. Gebze’mizi kurtarmak isteyen atalarımız bir bedel ödemişlerdir. Biz de atalarımızın izinden giderek bayrağı yere düşürmeyecek, ezanı dindirmeyeceğiz. Bu vesile ile 12 Ekim Gebze’nin Kurtuluşu’nun 96’ncı yılı kutlu olsun.” dedi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından program çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.