Gebze'nin Kuşları sergisi açıldı

Gebze 19.12.2015 - 12:43, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Gebze'nin Kuşları sergisi açıldı

Gebze Belediyesi’nin “Yaban Hayatı ve Kuşlar” konulu fotoğraf sergisi Gebze Center’da açıldı.

Doğa fotoğrafçısı Ümit Malkoç ve Adem Yağız’ın uzun zaman alan çalışmalarının sergilendiği serginin açılışına Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Kocaeli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Kerim Gençoğlu, belediye başkan yardımcıları Engin Güzel, Nilay ayran, Sadık Albayrak, CHP Gebze eski ilçe başkanı Yakup Yılmaz, GESMEK kursiyerleri, öğretmenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. GENÇOĞLU: DOĞAYI SEVEN BİR BELEDİYE BAŞKANINIZ VAR Serginin açılış konuşmasını yapan doğa fotoğrafçısı Ümit Malkoç, sanayi kenti Gebze’nin keşfedilmemiş bir doğal hayatı bulunduğunu belirterek, Gebze’nin Kuşları’nı uzun ve sabırlı bir emek sonucu fotoğraflayarak Gebze’lilerin dikkatine sunmak istediğini söyledi. Kocaeli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Kerim Gençoğlu da, çalışmalarına verdikleri destekten ötürü Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’e teşekkür ederek “Gebze çok şanslı, bir sanayi şehri olmasına rağmen oldukça geniş yeşil alanları, tabiat parkları ve mesire alanları var. Bunun yanı sıra sanata ve sanatçıya desteğini esirgemeyen bir belediye ve belediye başkanı var” dedi.  KÖŞKER: SANAYİ ŞEHRİ GEBZE’NİN DOĞAL HAYATI DA VAR Daha sonra kürsüye gelen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze’de  son yıllarda gerçekleştirilen atılımlarla fiziki değişimin yanında, sosyal, kültürel ve sanatsal hayatta da hissedilir bir değişim yaşandığını belirterek, son günlerde sanatın değişik dallarında sayısı hızla artan sergilerin bunun en somut göstergesi olduğunu söyledi. Başkan Köşker, doğada yaşama hakkının sadece nsanlara ait olmadığını belirterek, ”Doğa içinde yaşanan varlıklarla bir değer taşır. Bizlere düşen görev de doğayı korumak ve içinde yaşayan canlılara yaşam alanları vermek. Özellikle çocuklarımıza doğa sevgisi, hayvan sevgisini aşılamalıyız. Doğayı ve hayvanı seven bir nesil yetiştirmeliyiz. Tabiatta yaşayan her canlının bir görevi, varoluşunun bir nedeni vardır ve doğanın dengesinin bozulmaması noktasında bu canlıları korumak hepimizin görevidir. Bir sanayi şehri olan Gebze’de, görmediğimiz bir yaban hayatının ve farklı canlı türlerinin de olduğunu gösteren Ümit Malkoç’a teşekkür ediyoruz” dedi. Başkan Köşker ve protokol üyeleri açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra birlikte sergiyi gezerek Ümit Malkoç’tan kuş türleri hakkında bilgi aldı. Gebze’nin Kuşları adlı fotoğraf sergisi 27 Aralık 2015 tarihine kadar  Gebze Center AVM’de açık kalacak.
Gebze Belediyesi’nin “Yaban Hayatı ve Kuşlar” konulu fotoğraf sergisi Gebze Center’da açıldı.

Doğa fotoğrafçısı Ümit Malkoç ve Adem Yağız’ın uzun zaman alan çalışmalarının sergilendiği serginin açılışına Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Kocaeli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Kerim Gençoğlu, belediye başkan yardımcıları Engin Güzel, Nilay ayran, Sadık Albayrak, CHP Gebze eski ilçe başkanı Yakup Yılmaz, GESMEK kursiyerleri, öğretmenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

GENÇOĞLU: DOĞAYI SEVEN BİR BELEDİYE BAŞKANINIZ VAR

Serginin açılış konuşmasını yapan doğa fotoğrafçısı Ümit Malkoç, sanayi kenti Gebze’nin keşfedilmemiş bir doğal hayatı bulunduğunu belirterek, Gebze’nin Kuşları’nı uzun ve sabırlı bir emek sonucu fotoğraflayarak Gebze’lilerin dikkatine sunmak istediğini söyledi. Kocaeli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Kerim Gençoğlu da, çalışmalarına verdikleri destekten ötürü Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’e teşekkür ederek “Gebze çok şanslı, bir sanayi şehri olmasına rağmen oldukça geniş yeşil alanları, tabiat parkları ve mesire alanları var. Bunun yanı sıra sanata ve sanatçıya desteğini esirgemeyen bir belediye ve belediye başkanı var” dedi. 

KÖŞKER: SANAYİ ŞEHRİ GEBZE’NİN DOĞAL HAYATI DA VAR

Daha sonra kürsüye gelen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze’de  son yıllarda gerçekleştirilen atılımlarla fiziki değişimin yanında, sosyal, kültürel ve sanatsal hayatta da hissedilir bir değişim yaşandığını belirterek, son günlerde sanatın değişik dallarında sayısı hızla artan sergilerin bunun en somut göstergesi olduğunu söyledi. Başkan Köşker, doğada yaşama hakkının sadece nsanlara ait olmadığını belirterek, ”Doğa içinde yaşanan varlıklarla bir değer taşır. Bizlere düşen görev de doğayı korumak ve içinde yaşayan canlılara yaşam alanları vermek. Özellikle çocuklarımıza doğa sevgisi, hayvan sevgisini aşılamalıyız. Doğayı ve hayvanı seven bir nesil yetiştirmeliyiz. Tabiatta yaşayan her canlının bir görevi, varoluşunun bir nedeni vardır ve doğanın dengesinin bozulmaması noktasında bu canlıları korumak hepimizin görevidir. Bir sanayi şehri olan Gebze’de, görmediğimiz bir yaban hayatının ve farklı canlı türlerinin de olduğunu gösteren Ümit Malkoç’a teşekkür ediyoruz” dedi. Başkan Köşker ve protokol üyeleri açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra birlikte sergiyi gezerek Ümit Malkoç’tan kuş türleri hakkında bilgi aldı. Gebze’nin Kuşları adlı fotoğraf sergisi 27 Aralık 2015 tarihine kadar  Gebze Center AVM’de açık kalacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.