19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

“Gebze’nin Turisti” olmak

Gebze 31.01.2017 - 08:41, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

“Gebze’nin Turisti” olmak

GTÜ Rektörü Haluk Görgün’den yepyeni bir terim

      Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Haluk Görgün gazetemizin kahvaltı programına katılarak bir çok konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Hedef Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abbas Sır'a açıklamalarda bulunan başarılı Rektör Görgün, "Bu ülkenin en tepesinde ki insanın imzası ile bu göreve ve Gebze'ye geldim. Bu büyük bir mutluluk ve onurdur. Yapmam gereken iş belli. Bu bölge ve üniversitesi için en iyisini yapmaktır. "dedi. BAŞVURU REKORU KIRIYOR Önceki dönemlerde yüksek lisans ve doktora tezi yapmak üzere Gebze Teknik Üniversitesi’ne 350-400 başvurunun olduğunu belirten Görgün bu sene 1700 başvuru olduğunun altını çizdi.  Gebze Teknik Üniversitesi’nin bölgeyle olan uyumunun sağlıklı bir şekilde sağlandığını ve uygulandığını da belirten Görgün, “Bölgemizde yer alan SİAD ve OSB’ler ile üniversite-sanayi sistemi iyi işliyor. Biz onların bu sistemden yararlanmaları için yönlendirmelerimizi sürekli yapıyoruz.” Dedi. Finans sektöründe de birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Görgün, bu sektör içindeki banka kuruluşlarına yazılım desteği verdiklerini söyledi. İNSANIMIZA ÖZGÜVEN VERMELİYİZ Gebze’deki bir çok sivil toplum kuruluşunun etkinliklerine katıldığını, eğitim seminerlerinde bulunduğunu da belirten Görgün özellikle gençlerin ve çocukların ülkemiz geleceğinde alacakları aktif rolü üstlenirken özgüvenli olmaları gerektiğini belirtti. Görgün, “İnsan kaybımız çok oldu. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda ve 15 Temmuz darbe girişiminde çok insan kaybettik. Yeni neslin bu ülke adına tam bir donanım içinde yetişmesi için kendilerine inanmaları gerekiyor.  Bazı seminerlerde bana ’ Rektöre bak çok genç’ diyorlar. Ben onlara, ‘Sende rektör olabilirsin, Başbakan olabilirsin, Cumhurbaşkanı olabilirsin’ diyorum. Onların kendilerine inanması şart.” dedi. GEBZE’NİN FARKLI ÖZELLİKLERİ VAR Gebze’yi bir bütün olarak değerlendiren Görgün, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nın da kendine özgü nitelikleri olduğunu söyledi. Tarihi geçmişi ile çok önemli isimlere ve yaşanmışlıklara ev sahipliği yapan Gebze, Darıca, Dilovası ve Çayırova’nın bu yönde tanıtılması gerektiğini de ifade etti. “Gebze’nin Turisti olmak” teriminin geliştirilmesi gerektiğini ayrıca hanımlara ve çocuklara özgü yatırımlarda yoğunluk kazandırılması gerektiğinin altını da çizdi.  
GTÜ Rektörü Haluk Görgün’den yepyeni bir terim

 

 

 

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Haluk Görgün gazetemizin kahvaltı programına katılarak bir çok konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Hedef Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abbas Sır'a açıklamalarda bulunan başarılı Rektör Görgün, "Bu ülkenin en tepesinde ki insanın imzası ile bu göreve ve Gebze'ye geldim. Bu büyük bir mutluluk ve onurdur. Yapmam gereken iş belli. Bu bölge ve üniversitesi için en iyisini yapmaktır. "dedi.

BAŞVURU REKORU KIRIYOR
Önceki dönemlerde yüksek lisans ve doktora tezi yapmak üzere Gebze Teknik Üniversitesi’ne 350-400 başvurunun olduğunu belirten Görgün bu sene 1700 başvuru olduğunun altını çizdi.  Gebze Teknik Üniversitesi’nin bölgeyle olan uyumunun sağlıklı bir şekilde sağlandığını ve uygulandığını da belirten Görgün, “Bölgemizde yer alan SİAD ve OSB’ler ile üniversite-sanayi sistemi iyi işliyor. Biz onların bu sistemden yararlanmaları için yönlendirmelerimizi sürekli yapıyoruz.” Dedi. Finans sektöründe de birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Görgün, bu sektör içindeki banka kuruluşlarına yazılım desteği verdiklerini söyledi.

İNSANIMIZA ÖZGÜVEN VERMELİYİZ

Gebze’deki bir çok sivil toplum kuruluşunun etkinliklerine katıldığını, eğitim seminerlerinde bulunduğunu da belirten Görgün özellikle gençlerin ve çocukların ülkemiz geleceğinde alacakları aktif rolü üstlenirken özgüvenli olmaları gerektiğini belirtti. Görgün, “İnsan kaybımız çok oldu. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda ve 15 Temmuz darbe girişiminde çok insan kaybettik. Yeni neslin bu ülke adına tam bir donanım içinde yetişmesi için kendilerine inanmaları gerekiyor.  Bazı seminerlerde bana ’ Rektöre bak çok genç’ diyorlar. Ben onlara, ‘Sende rektör olabilirsin, Başbakan olabilirsin, Cumhurbaşkanı olabilirsin’ diyorum. Onların kendilerine inanması şart.” dedi.

GEBZE’NİN FARKLI ÖZELLİKLERİ VAR

Gebze’yi bir bütün olarak değerlendiren Görgün, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nın da kendine özgü nitelikleri olduğunu söyledi. Tarihi geçmişi ile çok önemli isimlere ve yaşanmışlıklara ev sahipliği yapan Gebze, Darıca, Dilovası ve Çayırova’nın bu yönde tanıtılması gerektiğini de ifade etti. “Gebze’nin Turisti olmak” teriminin geliştirilmesi gerektiğini ayrıca hanımlara ve çocuklara özgü yatırımlarda yoğunluk kazandırılması gerektiğinin altını da çizdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.