19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebze "Ramazan"a hazır!

Gebze 17.05.2017 - 09:49, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Gebze "Ramazan"a hazır!

Gebze Müftüsü Orhan Örnek, Ramazan hazırlıklarını, bu yılın fitre ücretlerini, hatimli teravi namazının kılınacağı camileri ve Ramazan ayına ilişkin düşüncelerini gazetemize açıkladı. 11 ayın Sultanı Ramazan ayı geldi çattı.  25 Mayıs’ı 26 Mayıs’a bağlayan gece tüm İslam Âlemi Ramazan ayının ilk sahuruna kalkılıp oruca niyetlen ilecek. Gebze Müftülüğü ’de Ramazan ayı için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Bir yandan camilerde ramazan hazırlıkları temizlikleri ve mahya süslemeleriyle devam ediyor. “RAMAZANAYI 11 AYIN SULTANIDIR” Gebze İlçe Müftüsü Orhan Örnek,” Şimdiden halkımızın ramazan ayını tebrik ediyorum. Ramazan ayının inşallah memleketimize, milletimize, ilçemize âlemi ıslama hayırlar, bereketler ve güzellikler yüce rabbimden niyaz ediyorum. Ramazan ayı 11 ayın sultanı olan bir aydır. Yüce kitabımız Kuranı-Kerim’in nazil olmaya başladığı aydır. Bir aydan daha hayırlı olan kadir gecesi gibi mübarek bir geceyi içinde barındıran aydır.Allahımızın biz kullarına farz kılmış olduğu sağlığı yerinde olan kullarının oruç tutmayı farz kıldığı o oruç ramazan ayı içerisindedir”dedi. BU SENE KİŞİ BAŞI FİTRE ÜCRETE 16 TL! “Bu güzel ay çok faziletli, bereketli, çok hayırlı bir aydır ”diye konuşan Örnek, ”Ramazan ayında özellikle zekât mükellef etine ermiş olan zenginlerimiz ramazan ayında zekâtlarını genelde verirler. Böyle bir gelenek oluştu. İnşallah rabbim onların vereceği zekâtları da kabul eylesin. Yerli yerine ulaşmayı nasip etsin. Ayrıca bu sene belirlenen kişi başı fitre ücreti 16 TL. Diyanet İşleri Başkanlığımız ramazan ayında güzel programlar gerçekleştirir. Bizde Gebze İlçe Müftülüğü olarak kendi camilerimizde programlar yapacağız. Bu sene Güzeller Cami, İlyasbey Cami ve Beylikbağı Cami’de hatimli teravi namazları kılınacak. Her camimizde öğlen namazı öncesinde sohbetler gerçekleşecek. İkindi ve sabah namazında ise mukabeleler okunacak.Henüz günü tam olarak netleşmedi. Fakat Gebze İlçe Müftülüğü olarak ihtiyaç sahibi kardeşlerimize, şehit ailelerimize, gazilerimize, engelli vatandaşlarımıza da iftar programı da gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Gebze Müftüsü Orhan Örnek, Ramazan hazırlıklarını, bu yılın fitre ücretlerini, hatimli teravi namazının kılınacağı camileri ve Ramazan ayına ilişkin düşüncelerini gazetemize açıkladı.

11 ayın Sultanı Ramazan ayı geldi çattı.  25 Mayıs’ı 26 Mayıs’a bağlayan gece tüm İslam Âlemi Ramazan ayının ilk sahuruna kalkılıp oruca niyetlen ilecek. Gebze Müftülüğü ’de Ramazan ayı için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Bir yandan camilerde ramazan hazırlıkları temizlikleri ve mahya süslemeleriyle devam ediyor.

“RAMAZANAYI 11 AYIN SULTANIDIR”

Gebze İlçe Müftüsü Orhan Örnek,” Şimdiden halkımızın ramazan ayını tebrik ediyorum. Ramazan ayının inşallah memleketimize, milletimize, ilçemize âlemi ıslama hayırlar, bereketler ve güzellikler yüce rabbimden niyaz ediyorum. Ramazan ayı 11 ayın sultanı olan bir aydır. Yüce kitabımız Kuranı-Kerim’in nazil olmaya başladığı aydır. Bir aydan daha hayırlı olan kadir gecesi gibi mübarek bir geceyi içinde barındıran aydır.Allahımızın biz kullarına farz kılmış olduğu sağlığı yerinde olan kullarının oruç tutmayı farz kıldığı o oruç ramazan ayı içerisindedir”dedi.

BU SENE KİŞİ BAŞI FİTRE ÜCRETE 16 TL!

“Bu güzel ay çok faziletli, bereketli, çok hayırlı bir aydır ”diye konuşan Örnek, ”Ramazan ayında özellikle zekât mükellef etine ermiş olan zenginlerimiz ramazan ayında zekâtlarını genelde verirler. Böyle bir gelenek oluştu. İnşallah rabbim onların vereceği zekâtları da kabul eylesin. Yerli yerine ulaşmayı nasip etsin. Ayrıca bu sene belirlenen kişi başı fitre ücreti 16 TL. Diyanet İşleri Başkanlığımız ramazan ayında güzel programlar gerçekleştirir. Bizde Gebze İlçe Müftülüğü olarak kendi camilerimizde programlar yapacağız. Bu sene Güzeller Cami, İlyasbey Cami ve Beylikbağı Cami’de hatimli teravi namazları kılınacak. Her camimizde öğlen namazı öncesinde sohbetler gerçekleşecek. İkindi ve sabah namazında ise mukabeleler okunacak.Henüz günü tam olarak netleşmedi. Fakat Gebze İlçe Müftülüğü olarak ihtiyaç sahibi kardeşlerimize, şehit ailelerimize, gazilerimize, engelli vatandaşlarımıza da iftar programı da gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.