19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebze Sultan Orhan Cami İmamı Emrullah Çalışkan Sivas'ta..

Gebze 05.11.2015 - 15:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Gebze Sultan Orhan Cami İmamı Emrullah Çalışkan Sivas'ta..

Sivas’ta müftülüğe bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan 41 hafıza törenle taç giydirildi.

Sivas’ta müftülüğe bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan 41 hafıza törenle taç giydirildi. Türkiye’nin seçkin hafızları da törende Kur'an ziyafeti sundu. Programa katılanlar törende gözyaşlarını tutamadı. Sivas İl Müftülüğü tarafından Kur’an kurslarında eğitimlerini tamamlayan hafızlar için ‘Hafızlık İcazet Töreni’ düzenlendi. 4 Eylül Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Müftü Recep Şükrü Balkan, hafızlık yapmanın kolay bir iş olmadığına vurgu yaparak, hafızlığı korumanın ise daha da emek istediğine işaret etti. Balkan, sözlerine şöyle devam etti: “Öncelikle hafızlıklarını taçlandırdığımız yavrularımızı, bu yolda emek harcamaları için teşvik eden ailelerini ve emek vererek yetiştiren değerli hocalarını tebrik ediyorum. Allah emeklerini zayi etmesin." Türkiye’nin seçkin hafızları Kur'an ziyafeti verdi. İstanbul Fatih Cami Müezzini Recep Yasan, Yunus Emre Cami İmamı Mehmet Hanefi Pervane ve Kocaeli Gebze Sultan Orhan Cami İmamı Emrullah Çalışkan okudukları Aşr-ı Şeriflerle katılımcılara Kur’an ziyafeti yaşattı. Programda emekli olan imamlar ile Ramazan-ı Şerifte teravih namazlarını hatimle kıldıran imamlara plaket verildi. Sivas Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Topluluğu tasavvuf musikisi konseri sonrası ise Kur’an-ı Kerim’i ezberleyen 18’i erkek 23’ü kadın toplam 41 hafıza taç giyme töreni yapıldı. Hafızlara taçlarını ve diplomalarını Müftü Recep Şükrü Balkan ve il protokolü ile Kur’an kursu eğiticileri takdim etti. Hafızlara çeyrek altın da hediye edildi. Programa katılanlar törende gözyaşlarını tutamadı. Tören, yapılan dua ile sona erdi. KUR’AN-I KERİM DAĞITIMI İZDİHAMA YOL AÇTI Bu arada çıkışta müftülük tarafından Kur’an-ı Kerim ve meal dağıtıldı. Dağıtım sırasında vatandaşlar izdihama neden oldu. Yoğun ilgi nedeniyle yüzlerce Kur’an-ı Kerim kısa sürede tükendi. Programa Vali Yardımcısı Turgay İlhan, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Rektör Faruk Kocacık ve protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Sivas’ta müftülüğe bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan 41 hafıza törenle taç giydirildi.

Sivas’ta müftülüğe bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan 41 hafıza törenle taç giydirildi. Türkiye’nin seçkin hafızları da törende Kur'an ziyafeti sundu. Programa katılanlar törende gözyaşlarını tutamadı.

Sivas İl Müftülüğü tarafından Kur’an kurslarında eğitimlerini tamamlayan hafızlar için ‘Hafızlık İcazet Töreni’ düzenlendi.

4 Eylül Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Müftü Recep Şükrü Balkan, hafızlık yapmanın kolay bir iş olmadığına vurgu yaparak, hafızlığı korumanın ise daha da emek istediğine işaret etti. Balkan, sözlerine şöyle devam etti: “Öncelikle hafızlıklarını taçlandırdığımız yavrularımızı, bu yolda emek harcamaları için teşvik eden ailelerini ve emek vererek yetiştiren değerli hocalarını tebrik ediyorum. Allah emeklerini zayi etmesin."

Türkiye’nin seçkin hafızları Kur'an ziyafeti verdi. İstanbul Fatih Cami Müezzini Recep Yasan, Yunus Emre Cami İmamı Mehmet Hanefi Pervane ve Kocaeli Gebze Sultan Orhan Cami İmamı Emrullah Çalışkan okudukları Aşr-ı Şeriflerle katılımcılara Kur’an ziyafeti yaşattı.

Programda emekli olan imamlar ile Ramazan-ı Şerifte teravih namazlarını hatimle kıldıran imamlara plaket verildi. Sivas Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Topluluğu tasavvuf musikisi konseri sonrası ise Kur’an-ı Kerim’i ezberleyen 18’i erkek 23’ü kadın toplam 41 hafıza taç giyme töreni yapıldı. Hafızlara taçlarını ve diplomalarını Müftü Recep Şükrü Balkan ve il protokolü ile Kur’an kursu eğiticileri takdim etti. Hafızlara çeyrek altın da hediye edildi. Programa katılanlar törende gözyaşlarını tutamadı. Tören, yapılan dua ile sona erdi.

KUR’AN-I KERİM DAĞITIMI İZDİHAMA YOL AÇTI

Bu arada çıkışta müftülük tarafından Kur’an-ı Kerim ve meal dağıtıldı. Dağıtım sırasında vatandaşlar izdihama neden oldu. Yoğun ilgi nedeniyle yüzlerce Kur’an-ı Kerim kısa sürede tükendi.

Programa Vali Yardımcısı Turgay İlhan, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Rektör Faruk Kocacık ve protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.