Gebze Teknoloji Bankası açıldı!

Gebze 04.06.2018 - 12:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze Teknoloji Bankası açıldı!

Teknoloji Bankası açılış töreninde konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Teknoloji Bankası'nın kurulması ile 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden 17.8 Nolu alt hedefin gerçekleştirilmiş oldu” dedi.

En Az Gelişmiş Ülkelere (EAGÜ) hizmet verecek Teknoloji Bankasının açılışı Gebze’de; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, BM Genel Sekreter Vekili Amina Mohammed’in katılımıyla gerçekleşen kurdele kesme töreni ile tamamlandı. TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi Marmara Teknokent’te düzenlenen Birleşmiş Milletler En Az Gelişmiş Ülkeler İçin Teknoloji Bankası Açılış Töreni'nde BM Genel Sekreter Vekili Amina Mohammed, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Yemen Planlama ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Al-Sadi, Bangladeş’in BM Nezdindeki Daimi Temsilcisi Masud Bin Momen ve Teknoloji Bankası Konseyi Başkanı Hassan, En Az Gelişmiş Ülkeler Yüksek Temsilcisi ve Genel Sekreter Yardımcısı Katoa Utoikamanu, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve çok sayıda katılımcı yer aldı. 17.8 HEDEFİMİZ GERÇEKLEŞTİRDİK Teknoloji bankasının açılışında konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Teknoloji Bankası'nın kurulması ile 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nden 17.8 nolu alt hedefin gerçekleştirilmiş olduğuna dikkati çekmek istiyorum. Bu proje, ülkemizin sürdürdüğü girişimci ve insani dış politika yaklaşımının en güzel tezahürlerinden birini oluşturmaktadır. İnsani dış politikamız çerçevesinde, mazlumların yardımına koşup; yoksulluk, çatışma, doğal afet yaşayan halklara yardım eli uzatıyoruz. Soğuk savaşın ardından ise özellikle Orta Asya, Güney Kafkasya ve Balkanlar'da kalkınma programlarını hayata geçirdik. EAGÜ ÖZEL BİR YERE SAHİP Yakın bir geçmişte, bu programları Orta Doğu, Afrika, Asya, Pasifik ve Latin Amerika'yı kapsayacak şekilde geliştirdik. Bu programları halen 120 ülkede yürütüyoruz. Türkiye 2017 yılında gerçekleştirdiği 8,2 milyar dolar tutarındaki resmi kalkınma yardımıyla dünyanın milli gelirine oranla en fazla yardım yapan ülkelerinden birisi haline geldi. Söz konusu yardımlarımızı yaparken, yerel makamlarla yakın iş birliği içinde hareket etmeye büyük özen gösteriyoruz. Kısa süreli insani yardımlara ilaveten uzun vadeli, kapasite gelişimine odaklı kalkınma yardımlarına öncelik veriyoruz. Kalkınma yardımlarımızda, En Az Gelişmiş Ülkeler özel bir yere sahiptir. Bu anlayışla EAGÜ'lere yönelik BM Teknoloji Bankası'nın ev sahipliğine talip olduk.” dedi. AYRINTILAR YARIN HEDEF GAZETESİ'NDE
Teknoloji Bankası açılış töreninde konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Teknoloji Bankası'nın kurulması ile 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden 17.8 Nolu alt hedefin gerçekleştirilmiş oldu” dedi.

En Az Gelişmiş Ülkelere (EAGÜ) hizmet verecek Teknoloji Bankasının açılışı Gebze’de; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, BM Genel Sekreter Vekili Amina Mohammed’in katılımıyla gerçekleşen kurdele kesme töreni ile tamamlandı. TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi Marmara Teknokent’te düzenlenen Birleşmiş Milletler En Az Gelişmiş Ülkeler İçin Teknoloji Bankası Açılış Töreni'nde BM Genel Sekreter Vekili Amina Mohammed, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Yemen Planlama ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Al-Sadi, Bangladeş’in BM Nezdindeki Daimi Temsilcisi Masud Bin Momen ve Teknoloji Bankası Konseyi Başkanı Hassan, En Az Gelişmiş Ülkeler Yüksek Temsilcisi ve Genel Sekreter Yardımcısı Katoa Utoikamanu, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve çok sayıda katılımcı yer aldı.

17.8 HEDEFİMİZ GERÇEKLEŞTİRDİK

Teknoloji bankasının açılışında konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Teknoloji Bankası'nın kurulması ile 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nden 17.8 nolu alt hedefin gerçekleştirilmiş olduğuna dikkati çekmek istiyorum. Bu proje, ülkemizin sürdürdüğü girişimci ve insani dış politika yaklaşımının en güzel tezahürlerinden birini oluşturmaktadır. İnsani dış politikamız çerçevesinde, mazlumların yardımına koşup; yoksulluk, çatışma, doğal afet yaşayan halklara yardım eli uzatıyoruz. Soğuk savaşın ardından ise özellikle Orta Asya, Güney Kafkasya ve Balkanlar'da kalkınma programlarını hayata geçirdik.

EAGÜ ÖZEL BİR YERE SAHİP

Yakın bir geçmişte, bu programları Orta Doğu, Afrika, Asya, Pasifik ve Latin Amerika'yı kapsayacak şekilde geliştirdik. Bu programları halen 120 ülkede yürütüyoruz. Türkiye 2017 yılında gerçekleştirdiği 8,2 milyar dolar tutarındaki resmi kalkınma yardımıyla dünyanın milli gelirine oranla en fazla yardım yapan ülkelerinden birisi haline geldi. Söz konusu yardımlarımızı yaparken, yerel makamlarla yakın iş birliği içinde hareket etmeye büyük özen gösteriyoruz. Kısa süreli insani yardımlara ilaveten uzun vadeli, kapasite gelişimine odaklı kalkınma yardımlarına öncelik veriyoruz. Kalkınma yardımlarımızda, En Az Gelişmiş Ülkeler özel bir yere sahiptir. Bu anlayışla EAGÜ'lere yönelik BM Teknoloji Bankası'nın ev sahipliğine talip olduk.” dedi.

AYRINTILAR YARIN HEDEF GAZETESİ'NDE

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.