"Gebze turizm açısından önemli bir kent"

Gebze 15.04.2016 - 09:27, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

"Gebze turizm açısından önemli bir kent"

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası nedeniyle bir açıklama yapan GTO Başkanı Nail Çiler, Gebze'nin turizm açısından önemli bir kent olduğunu ifade etti.

Gebze Ticaret Odası (GTO) Başkanı Nail Çiler 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı.   Çiler açıklamasında şu görüşlere yer verdi, "Ülkemizin tarihi mirasını, doğal zenginliklerini ve kültürel çeşitliliğini korumak, turizm konusunda farkındalığı artırmak, iç ve dış turizmi canlandırmak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihlerini Turizm Haftası olarak kutlamaktayız. Tarihte çok sayıda medeniyeti bünyesinde barındıran topraklarımız, coğrafi yapısı ile dünyanın en güzel turizm destinasyonlarından biridir. Yurdumuz tabii güzellikleri, tarihi eserleri, eşi bulunmayan sanat yapıları ile turizmin gelişmesi için birçok ülkeden daha büyük imkanlara sahip olmakla birlikte, bölgemizde bulunan turistik mekanların bu duruma katkısı göz ardı edilemez bir gerçektir.  BÖLGEMİZİN TURİZM YÖNÜ ÖNE ÇIKARILMALI Yaşadığımız kent içinde sahip olduğumuz tarihi dokular, şehrimizin turizm  fırsatlarıdır. Bize düşen bu fırsatları değerlendirerek; Mimar Sinan’ın eşsiz eseri Çoban Mustafa Paşa Külliyesi’ni, Kartaca Komutanı Anibal’ın sığındığı Eskisar Kalesi ve Anibal in Mezarı, Ülkemizde ilk Müzenin kurucusu “Kaplumbağa Terbiyecisi” isimli tablosuyla tanınan   ünlü Ressam Osman Hamdi Bey’in Müzesi’ni, Fatih Sultan Mehmet’in Otağını, Demirciler Konağını, doğa yürüyüşlerinin yapıldığı Ballıkayalar Kanyonu’nu, 1896 beri hizmette bulunan Darıca Deniz Fenerini, Kanuni Sultan Süleyman tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan Sultan Süleyman Köprüsü daha ismini yazamadığımız birçok değerimizi bünyesinde bulunduran bölgemizin turizm yönünü ön plana çıkartıp, turistik yerlerin tanıtımını yaparak, şehrimizin sahip olduğu “sanayi kimliğinin” yanına “turizm kimliği” de kazandırmak hedefimiz olmalıdır. Ülkemizin sahip olduğu zenginliklerinin korunması ve uluslararası platformlarda tanıtımının sağlanması adına büyük önem taşıyan "Turizm Haftasını" en içten dileklerimle kutlar Bölgemiz içinde sonuçların verimli olmasını temenni ederim."
15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası nedeniyle bir açıklama yapan GTO Başkanı Nail Çiler, Gebze'nin turizm açısından önemli bir kent olduğunu ifade etti.

Gebze Ticaret Odası (GTO) Başkanı Nail Çiler 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı.  

Çiler açıklamasında şu görüşlere yer verdi, "Ülkemizin tarihi mirasını, doğal zenginliklerini ve kültürel çeşitliliğini korumak, turizm konusunda farkındalığı artırmak, iç ve dış turizmi canlandırmak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihlerini Turizm Haftası olarak kutlamaktayız.

Tarihte çok sayıda medeniyeti bünyesinde barındıran topraklarımız, coğrafi yapısı ile dünyanın en güzel turizm destinasyonlarından biridir. Yurdumuz tabii güzellikleri, tarihi eserleri, eşi bulunmayan sanat yapıları ile turizmin gelişmesi için birçok ülkeden daha büyük imkanlara sahip olmakla birlikte, bölgemizde bulunan turistik mekanların bu duruma katkısı göz ardı edilemez bir gerçektir. 

BÖLGEMİZİN TURİZM YÖNÜ ÖNE ÇIKARILMALI

Yaşadığımız kent içinde sahip olduğumuz tarihi dokular, şehrimizin turizm  fırsatlarıdır. Bize düşen bu fırsatları değerlendirerek; Mimar Sinan’ın eşsiz eseri Çoban Mustafa Paşa Külliyesi’ni, Kartaca Komutanı Anibal’ın sığındığı Eskisar Kalesi ve Anibal in Mezarı, Ülkemizde ilk Müzenin kurucusu “Kaplumbağa Terbiyecisi” isimli tablosuyla tanınan   ünlü Ressam Osman Hamdi Bey’in Müzesi’ni, Fatih Sultan Mehmet’in Otağını, Demirciler Konağını, doğa yürüyüşlerinin yapıldığı Ballıkayalar Kanyonu’nu, 1896 beri hizmette bulunan Darıca Deniz Fenerini, Kanuni Sultan Süleyman tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan Sultan Süleyman Köprüsü daha ismini yazamadığımız birçok değerimizi bünyesinde bulunduran bölgemizin turizm yönünü ön plana çıkartıp, turistik yerlerin tanıtımını yaparak, şehrimizin sahip olduğu “sanayi kimliğinin” yanına “turizm kimliği” de kazandırmak hedefimiz olmalıdır.

Ülkemizin sahip olduğu zenginliklerinin korunması ve uluslararası platformlarda tanıtımının sağlanması adına büyük önem taşıyan "Turizm Haftasını" en içten dileklerimle kutlar Bölgemiz içinde sonuçların verimli olmasını temenni ederim."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.