Gebze ve Çayırova’dan rant kokuları yükseliyor

Gebze 14.06.2017 - 11:50, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Gebze ve Çayırova’dan rant kokuları yükseliyor

CHP’Lİ HÜRRİYET KENTSEL DÖNÜŞÜM SORUNUNU MECLİSE TAŞIDI!

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Gebze ve Çayırova’da halka rağmen yapılmaya çalışılan kentsel dönüşüm sorununu meclise taşıdı. Gebze ilçesinin Hürriyet ve Yavuz Selim Mahalleleri ile Çayırova ilçesinin Emek ve İnönü Mahallelerinin yıllardan bu yana yılan hikayesine dönen kentsel dönüşüm proje alanı sorunlarını meclise taşıyan TBMM Divan Başkanlığı Katip Üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Çayırova ve Gebze’den rant kokuları yükseliyor” dedi. AYNI SENARYOYU İZMİT’TE GÖRDÜK TBMM’de konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet 2006 yılında İzmit Erenler-Cedit bölgesinde yapılan kentsel dönüşümde zaman içerisinde ranta dönüştüğünü ifade ederek, “Şimdi ise rant kokuları Gebze ve Çayırova ilçelerimizden geliyor. Çayırova Emek ve İnönü Mahallelerinde 2009 yılında kentsel dönüşüm projesi başlatılmak istenmiş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Çayırova Belediyesi meclisleriyle alınan karar doğrultusunda bu iki mahalle kentsel dönüşüm kapsamına alınmıştı. Ancak belediye, mahalle sakinlerine nasıl bir proje yapılacak, kimlere, nasıl bir daire verilecek veya projedeki ticari alanda hak sahiplerine bir yer verilecek mi gibi konularda hiçbir bilgi paylaşmamıştır. Gerek partimizin Çayırova İlçe Başkanlığı gerekse mahalle sakinlerinin oluşturduğu oluşumlar neticesinde Belediye Başkanı kentsel dönüşümden vazgeçtiğini söylemiş, ama hâlâ gerekli işlemleri yapmamıştır. Belediye başkanı sözünü tutmadığı gibi ‘Söz konusu arazileri Çevre Bakanlığı imara açacak’ diyerek yani vatandaşı Bakanlıkla korkutmaya kalkmıştır” dedi. BU POLİTİKA ‘SEN BURADAN GİT DEMENİN KİBAR YOLUDUR’ Konuşmasına devam eden Milletvekili Hürriyet, Gebze’nin Yavuz Selim ve Hürriyet Mahallelerinde ise 2/B nedeniyle yıllardır imar planları ve tapu ruhsat verme işlemleri yapılmadığına değindi. Milletvekili Hürriyet Gebze Belediye Başkanının 2014 yerel seçimlerinden önce vatandaşa tapu sözü verdiğini belirterek, “Bu söz hâlen daha yerine getirilmedi. Böylece bu alanlar Afet Yasası'na sokulmak isteniyor. Bu şekilde vatandaşın tapu tahsis hakkı ortadan kalkacak, insanlara enkaz bedeli üzerinden para verilip oradaki insanlar göçe zorlanacak ve ileride ‘Arkadaşlar, kusura bakmayın, kanun böyle söylüyor. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Ya metrekaresini 500 liradan alırsınız ya da -enkaz bedelini alıp- Allah yolunuzu açık etsin’ diyecekler. Bu mahallelerde yaşayan insanlar oranın gerçek sahibidir. Bölgede uygulanan bu politika "Sen buradan git." demenin kibar yoludur. İnsanlarımız 2/B hak sahibi olduğu hâlde bu alanlarda artık sorunlarının her seçim döneminde malzeme edilmesini istemiyor. İzmit'te yerinden yurdundan edilen insanlar kervanına şimdi de Çayırova ve Gebzeli yurttaşlarımızı katmak istiyorlar” açıklamasında bulundu.
CHP’Lİ HÜRRİYET KENTSEL DÖNÜŞÜM SORUNUNU MECLİSE TAŞIDI!

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Gebze ve Çayırova’da halka rağmen yapılmaya çalışılan kentsel dönüşüm sorununu meclise taşıdı.

Gebze ilçesinin Hürriyet ve Yavuz Selim Mahalleleri ile Çayırova ilçesinin Emek ve İnönü Mahallelerinin yıllardan bu yana yılan hikayesine dönen kentsel dönüşüm proje alanı sorunlarını meclise taşıyan TBMM Divan Başkanlığı Katip Üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Çayırova ve Gebze’den rant kokuları yükseliyor” dedi.

AYNI SENARYOYU İZMİT’TE GÖRDÜK

TBMM’de konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet 2006 yılında İzmit Erenler-Cedit bölgesinde yapılan kentsel dönüşümde zaman içerisinde ranta dönüştüğünü ifade ederek, “Şimdi ise rant kokuları Gebze ve Çayırova ilçelerimizden geliyor. Çayırova Emek ve İnönü Mahallelerinde 2009 yılında kentsel dönüşüm projesi başlatılmak istenmiş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Çayırova Belediyesi meclisleriyle alınan karar doğrultusunda bu iki mahalle kentsel dönüşüm kapsamına alınmıştı. Ancak belediye, mahalle sakinlerine nasıl bir proje yapılacak, kimlere, nasıl bir daire verilecek veya projedeki ticari alanda hak sahiplerine bir yer verilecek mi gibi konularda hiçbir bilgi paylaşmamıştır. Gerek partimizin Çayırova İlçe Başkanlığı gerekse mahalle sakinlerinin oluşturduğu oluşumlar neticesinde Belediye Başkanı kentsel dönüşümden vazgeçtiğini söylemiş, ama hâlâ gerekli işlemleri yapmamıştır. Belediye başkanı sözünü tutmadığı gibi ‘Söz konusu arazileri Çevre Bakanlığı imara açacak’ diyerek yani vatandaşı Bakanlıkla korkutmaya kalkmıştır” dedi.

BU POLİTİKA ‘SEN BURADAN GİT DEMENİN KİBAR YOLUDUR’

Konuşmasına devam eden Milletvekili Hürriyet, Gebze’nin Yavuz Selim ve Hürriyet Mahallelerinde ise 2/B nedeniyle yıllardır imar planları ve tapu ruhsat verme işlemleri yapılmadığına değindi. Milletvekili Hürriyet Gebze Belediye Başkanının 2014 yerel seçimlerinden önce vatandaşa tapu sözü verdiğini belirterek, “Bu söz hâlen daha yerine getirilmedi. Böylece bu alanlar Afet Yasası'na sokulmak isteniyor. Bu şekilde vatandaşın tapu tahsis hakkı ortadan kalkacak, insanlara enkaz bedeli üzerinden para verilip oradaki insanlar göçe zorlanacak ve ileride ‘Arkadaşlar, kusura bakmayın, kanun böyle söylüyor. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Ya metrekaresini 500 liradan alırsınız ya da -enkaz bedelini alıp- Allah yolunuzu açık etsin’ diyecekler. Bu mahallelerde yaşayan insanlar oranın gerçek sahibidir. Bölgede uygulanan bu politika "Sen buradan git." demenin kibar yoludur. İnsanlarımız 2/B hak sahibi olduğu hâlde bu alanlarda artık sorunlarının her seçim döneminde malzeme edilmesini istemiyor. İzmit'te yerinden yurdundan edilen insanlar kervanına şimdi de Çayırova ve Gebzeli yurttaşlarımızı katmak istiyorlar” açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.