Gebze ve Darıca’da 15 Gün İçinde...

Gebze 07.02.2018 - 16:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Gebze ve Darıca’da 15 Gün İçinde...

Kamu Hastanelerinin Acil Servislerinde yaşanan yoğunluğu asgariye indirmeyi hedefleyen ‘Yeşil Alan-2’ uygulaması için Gebze Fatih Devlet Hastanesi ve Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nde hazırlıklar başladı. Uygulama ile Kocaeli’deki 5 hastanede 18.00-23 saatleri arasında ilave poliklinikler açılacak. Hastanelerin çeşidine göre uzman doktor ve pratisyen hekimler bu alanlarda görev yapacak. Sağlık Bakanlığı’nın, sağlıkta erişimi kolaylaştırmak ve hızlandırmak amacıyla başlattığı ‘Yeşil Alan-2’ genelgesi ile acil servislerde tıkanıklığın giderileceğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Şenol Ergüney, Kocaeli’deki Kocaeli Devlet Hastanesi, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gölcük Devlet Hastanesi, Gebze ve Darıca Devlet Hastaneleri’nde uygulamanın 15 gün içinde başlayacağını söyledi.  ACİL SERVİSLER RAHATLAYACAK İl Sağlık Müdürü Dr. Ergüney, acil servise gelen hastaların ilk değerlendirmesinin sağlık personeli ve hekim tarafından yapılacağını, bu değerlendirme sonrasında hastanın ya acil polikliniğine ya da  ‘Yeşil Alan-2’ denilen daha hafif olan, ağır olmayan hastaların, acil servisin yakınında oluşturulacak mesai dışı polikliniklerde bakılmasının sağlanacağını açıkladı.  Uygulamanın devlet hastanelerinin acil servislerdeki yoğunluğu azaltması bekleniyor. 

Kamu Hastanelerinin Acil Servislerinde yaşanan yoğunluğu asgariye indirmeyi hedefleyen ‘Yeşil Alan-2’ uygulaması için Gebze Fatih Devlet Hastanesi ve Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nde hazırlıklar başladı.

Uygulama ile Kocaeli’deki 5 hastanede 18.00-23 saatleri arasında ilave poliklinikler açılacak. Hastanelerin çeşidine göre uzman doktor ve pratisyen hekimler bu alanlarda görev yapacak. Sağlık Bakanlığı’nın, sağlıkta erişimi kolaylaştırmak ve hızlandırmak amacıyla başlattığı ‘Yeşil Alan-2’ genelgesi ile acil servislerde tıkanıklığın giderileceğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Şenol Ergüney, Kocaeli’deki Kocaeli Devlet Hastanesi, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gölcük Devlet Hastanesi, Gebze ve Darıca Devlet Hastaneleri’nde uygulamanın 15 gün içinde başlayacağını söyledi. 

ACİL SERVİSLER RAHATLAYACAK

İl Sağlık Müdürü Dr. Ergüney, acil servise gelen hastaların ilk değerlendirmesinin sağlık personeli ve hekim tarafından yapılacağını, bu değerlendirme sonrasında hastanın ya acil polikliniğine ya da  ‘Yeşil Alan-2’ denilen daha hafif olan, ağır olmayan hastaların, acil servisin yakınında oluşturulacak mesai dışı polikliniklerde bakılmasının sağlanacağını açıkladı.  Uygulamanın devlet hastanelerinin acil servislerdeki yoğunluğu azaltması bekleniyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.